Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na dzień dzisiejszy z bazarku kwiatowego, będzie dla Groma 69,15 zł.
Bazarek trwa do niedzieli, może jakiś grosz jeszcze wpadnie.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam dziś sportretować Groma, ale skończyło się na wybałuszeniu ocząt i zakotwiczeniu we wnętrzu budy. Wyciągałam go na rozmowę, a potem za łapy do zdjęcia, ale wierzgał i zapierał się jak wariat. Kiedy wyszłam z kojca, po uprzątnięciu kup z dachu oczywiście i wymienienu wody, wyskoczył z pyskiem i machającym ogonem, żeby odganiać innych od swej posiadłości....

Posted

Dziekujemy Faflok za banerki dla Groma. Ja juz biore jeden z nich i bede nosic. Gromis jest sliczny i banerki tez.
Zachecam Was, noscie, niech Gromisia zobaczy jak najwicej osób.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Chciałam dziś sportretować Groma, ale skończyło się na wybałuszeniu ocząt i zakotwiczeniu we wnętrzu budy. Wyciągałam go na rozmowę, a potem za łapy do zdjęcia, ale wierzgał i zapierał się jak wariat.
....

Grom chłopie koniec tego dobrego, jutro już się nie wymigasz:eviltong: sesja zdjęciowa - ogłoszonka - i jazda do domu!!! kto to widział, żeby taki młody, zdrowy byk zajmował miejsce staruszkom w hospicjum:nono::-x

Posted

biedny, przerażony psiak :(

Pieniążki do podziału dla Dropsika i Groma:

od:

saga_86 15 zł.
matrioszka2 35,50 zł.
si_bcw 27,50 zł.
Iv_ 17 zł.
edytka00 11,90 zł.
Selenga 13 zł.
bazyla 20,60 zł.
Poker 5,40 zł.
cicia1977 8 zł.
===============
razem 153,90 zł.

154 zł. / 2 = 77 zł.

dla Dropsika jest 77 zł.
dla Groma jest 77 zł.

Jeszcze raz wszystkim serdecznie dziękuję za udział w moim bazarku i pomoc Dropsikowi i Gromowi

Proszę o podanie danych do przelewu pieniążków Groma.

Posted

Zaglądalam do Groma po cichu ,gdy byl jeszcze w Koninie a teraz tak pobieżnie nieco.Grom to b.ladny pies i dobrze by bylo,by trafil do swego stalego domu ,do b.cierpliwego czlowieka/rodziny.Może za jakiś czas wtedy jego przerażenie będzie coraz mniejsze. Pisalam wczoraj do Karoli ,czy może pobyt u Jamora i jego praca nad Gromem ,nie dalaby za 2-3 m-ce dużych efektów i wyprowadzenie Groma na prostą-tzn.wyprowadzenie psa z jego ogromnego przerażenia? W tym hoteliku Czarodziejki ma na pewno dobrze ,ale może więcej by nu pomoglo jednak zawodowe doświadczenie jamora .Potem by mogl wrócić do tego hoteliku.Jednak Grom to cięzki przypadek chyba psa wycofanego,trudnego do socjalizacji.

Posted

Hm......moze to jest pomysl, bo inaczej on tak moze sie trzasc do konca dni swoich.............
Ostatnio to nawet Bronek od Jamora znalazl dom, a byl postrachem schroniska.

Posted

Szarotka napisał(a):
Hm......moze to jest pomysl, bo inaczej on tak moze sie trzasc do konca dni swoich.............
Ostatnio to nawet Bronek od Jamora znalazl dom, a byl postrachem schroniska.

Wspomnę tez o strachulcu Guciu od Pipi z Podlasia-to byly 3 dzikie psy z pola wczesniej. Może Grom da się jednak zsocjalizować bardziej,by pozby się tego przerażenia.
Jednak w hoteliku Grom i tak poczynil postępy,jesli daje się zlapać za lapy i wyciagnąć z budy, dotykać,glaskać.

Posted

Na konto podane przez figanadrzewna przelałam 77 zł. dla Groma.
Jak dojdą (pewnie już są, bo to ten sam bank ) proszę o wpis tutaj, na wątku Groma i bazarkowym.

Posted

Olgo - Grom raczej nie był bity ani nie ma żadnych złych wspomnień w związku z człowiekiem. To dzikie szczenię, które wychowywało się z dziką matką i po zgarnięciu miotu trafili wszyscy do schronu. Grom dorastał wśród psów, a człowiek jest mu po prostu zbędny do szczęścia. Behawiorysta stwierdził, że nie ma tu nad czym pracować, bo on nie musi się uczyć zaufania do człowieka, on nas nie potrzebuje do szczęścia. Cieszy się na mój widok, pozwala robić ze sobą to i owo, ale obcych się boi. Ma swój świat z toaletą na dachu, bo tak sobie zorganizował i jest już zbyt skrzywiony i zbyt "stary" na jakieś definitywne zmiany. Poczytaj sobie wątek od początku, bo wysnuwasz tu spekulacje, które wielkorotnie były obalane min. przez dziewczyny ze schronu w Koninie, które znają Groma i jego historię.
Jeżeli chodzi o oddanie go pod opiekę jakiegokolwiek fachowca, do którego macie zaufanie, to jestem badzo za tym. Być może coś się jednak zmieni. U mnie przez 2 lata nauczył się jedynie wychodzić z kojac i leżeć spokojnie na trawie bez obawy, że człowiek się zbliży. Te chwile mnie na prawdę wzruszały, bo był zrelaksowany, spokojny i szczęśliwy. Teraz też, kiedy jest poza kojcem leży pod drzwiami, na werandzie i bardzo potrafi okazać mi sympatię machając ogonkiem i ciesząc się, że wychodzę i mam coś w ręku, ale do pogłaskania nie podejdzie, bo tego nie potrzebuje...
Kobminujce więc, jeżeli ktoś go zmieni, to będzie to chwała wielka i cześć. Bardzo bym tego chciała.

Posted

Musimy jednak mieć gdzieś z tyłu głowy fakt, że nie wszystkie psy można zmienić i to co dla nas jest szczęściem, to dla psa nie musi to być to samo, szczególnie jak pies nie ma takiej wyrobionej potrzeby. Biedy ten Grom, bo kłopot z nim i szanse na adopcje małe.