Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Grudniowe fotki Groma. Niewyraźne, bo to moje pierwsze próby nowym telefonem i zooma wyjechałam myśląc, że będzie ok, a jest niefajnie. Samochód pana, który układał mi podłogę. Położył sobie kurtką na szybie, żeby nie zamarzła, a Rafi - jeszcze o łapie - zdjął ją bezczelnie i się na niej ułożył. Gromiś jak zwykle obserwator ;)

I zadek Gromisiowy

Posted

Czarodziejka napisał(a):
............ A kiedy on zaczął, to dołączyło się całe stado, łącznie z głuchym Aronem, który ujadał w drugą stronę i ślepym Sokołem, który ujadał na mnie machając na wszelki wypadek ogonem :D Widząc solidarność mego kuśtykającego stada poczułam rozpierającą mą wątłą pierś dumę. No ale krzew zmarnowany...

o matko dawno sie tak nie usmialam:roflt::roflt::roflt:

Posted

deklarację dla Groma przelałam.
trzymam kciuki, żeby w końcu domek znalazł. Wiosną ludzie się robią bardziej aktywni, może komuś się nasz Grom zamarzy jako towarzysz :)

Posted

Ja to bym i wyprawkę mu przygotowała i nawet loki nakręciła, żeby tylko komuś się spodobał. Siedzi już u mnie tak długo...
Właśnie znów powyrywał wejścia do bud, a przy okazji musiał się zahaczyć o wystający łepek gwoździa, bo sznyta na kufie. Opatrzyłam, ale znów musze chłopa jakiegoś poderwać, żeby mi budę naprawił. Jest niebezpieczna...:-?Teraz mamy nowego staruszka i Gromiś chodzi przed nim nadęty jak paw. Pilnuje też swoich kwiatowych alejek ;)

Posted

pajacyk z niego (delikatnie ujmując) ale to taka psia sierota choć trzeba mieć dużo cierpliwości aby znieść te liczne Gromowe wybryki.... cały czas trzymam za niego kciuki!

Posted

On jest przy drugim psie znacznie odważniejszy. Kiedy rozdaję kolację, to Grom i Paris - najżarłoczniejsza smoczyca w stadzie - czekają na nią w kojcu. Paris wyżera innym i dlatego musi jeść pod kluczem, a Grom je, że tak powiem w swojej sypialni ;) Kiedy zbliżam się z garami do kojca oboje szaleją i oboje mnie obskakują. Gromiś zdobywa się nawet na jedzenie kiedy jeszcze jestem w środku, bo nie daj Bóg, Paris mu zeżre, a ona jest w tym niezła :D

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Szarotka']Grom pewnie ma ogloszenia. Chyba trzeba bedzie poprosic ciotke Choleree o super tekst.[/QUOTE]

Może nowy, lepszy tekst odniesie skutek? Dwie tury ogłoszeń za nami i ani jednego telefonu. To dość dołujące.

Dotarły nowe wpłaty:
malibo57 20
ania to ja 20
ketunia 50

Posted

Gromiś.... pies skazany na wieczną tułaczkę.
Piękny owczarkopodobny o sarnich oczach mógłby zachwycić niejednego swym czarującym spojrzeniem. Niestety Grom nie do końca ufa człowiekowi. Nigdy nie dowiemy się jak bardzo i jak dotkliwie był krzywdzony i w jakich warunkach musiał dorastać. Gromiś jest psim autystykiem. Jest świetnym stróżem, bardzo dobrze zgadza się z innymi psami i z kotami.
W ich towarzystwie jest radosny, odważny i szczęśliwy. Niestety permanentnie boi się ludzi. Ufa jedynie wybranej osobie. Nigdy nikogo nie ugryzł ani nie zaatakował. Większym zaufaniem obdarza dzieci.
Grom jest psem idealnym do domu z ogrodem, gdzie może stróżować - jest bardzo czujny. Świetnie zgodzi się z innym psem lub sunią. Może mieszkać w kojcu. Jest wykastrowany.