Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 11.04.2018 o 10:22, Tyś(ka) napisał:

Dzisiaj miałam zapytanie o Terrę, odesłałam do Murki :)

Cieszę się bardzo :) Trzymajmy kciuki !

A na moje ogłoszenia nie ma żadnego odzewu niestety. Teksty są chyba zbyt płaskie, mało interesujące, i pewnie dlatego. Tyśko, jeżeli znajdziesz trochę czasu, bardzo proszę o ogłoszenia Wiki i Finki. Please!!

Posted

O Terrę nikt się do mnie nie zgłosił... natomiast odezwała się znów ta pani ze Śląska w sprawie Aquy, ma dzwonić w środę. Zobaczymy...

Terra ma chyba jakiś stary uraz tylnej łapki, bo na spacerach czasami podnosi tę łapkę i przez moment idzie na trzech. Czasami też popiskuje bez przyczyny, jakby ją coś urażało, najczęściej przy napinaniu się przy siku lub koopie.  Ona jest straszna panikara i z byle powodu wrzeszczy, nawet jak się ją niechcący szturchnie, więc nie sądzę, aby to był duży ból, ale jakiś dyskomfort musi być.

Zauważyłam to już w zimie, ale myślałam, że to dlatego, że było jej zimno w łapki. Potem zaczęłam zwracać uwagę, że to cały czas jedna i ta sama łapka.

Posted
Dnia 14.04.2018 o 17:11, Murka napisał:

O Terrę nikt się do mnie nie zgłosił... natomiast odezwała się znów ta pani ze Śląska w sprawie Aquy, ma dzwonić w środę. Zobaczymy...

Terra ma chyba jakiś stary uraz tylnej łapki, bo na spacerach czasami podnosi tę łapkę i przez moment idzie na trzech. Czasami też popiskuje bez przyczyny, jakby ją coś urażało, najczęściej przy napinaniu się przy siku lub koopie.  Ona jest straszna panikara i z byle powodu wrzeszczy, nawet jak się ją niechcący szturchnie, więc nie sądzę, aby to był duży ból, ale jakiś dyskomfort musi być.

Zauważyłam to już w zimie, ale myślałam, że to dlatego, że było jej zimno w łapki. Potem zaczęłam zwracać uwagę, że to cały czas jedna i ta sama łapka.

Murko, dobrze by było, aby lekarz obejrzał tę łapkę.

Posted
1 godzinę temu, danuta1 napisał:

Czy są jakieś wieści z domku Negry? Jak się maleńka zaaklimatyzowała?

Państwo dzwonili do mnie parę dni po adopcji. Sunią byli zachwyceni. Był tylko jeden problem: sunia w nocy wyła i szczekała, bo zostawała sama (miała spać na dole, a Państwo na piętrze), ale wyjaśniłam, że to z tęsknoty za towarzystwem i były dwa wyjścia: albo przeczekać, albo zabrać sunię na piętro:) Państwo podeszli do tego ze zrozumieniem i tak podejrzewali, że o to chodzi. Nie wiem jak postąpili, ale potem już nie zgłaszali problemu:)

35 minut temu, agat21 napisał:

Oj, martwi ten objaw z łapką Terry.. Niestety znam podobny z autopsji mojej suni. Oby to było co innego.

Rozmawiałam z wetem, po weekendzie przyjadę z sunią na "obmacanie". To piszczenie może być w ogóle nie związane z łapką. Wet podejrzewa, że to mogą być zapchane gruczoły. A łapka to może być jakiś stary uraz, może kiedyś ją ta łapka bolała i teraz ją oszczędza.

Posted

Dzisiaj do domku do Lublina pojechała Terra:)

Wczoraj była wizyta (zrobiła ją teresz10 - wielkie dzięki!) i dzisiaj Państwo przyjechali zapoznać się z sunią:) 

Sunia ich zachwyciła. Jako rodzina (małżeństwo z dwójką chłopców - nastolatków) nie mieli jeszcze psa, ale pan miał wcześniej 42-kilowego boksera, który sprawiał sporo problemów, ale nikt nie pomyślał o oddaniu go czy uśpieniu (przejawiał agresję do ludzi i innych psów). Był identycznego umaszczenia co Terra i chyba dlatego sunia tak ich oczarowała:)

6bbf75c6fbd59718gen.jpg

3e99b44a7b3df655gen.jpg

ee187d38cce69151gen.jpg

78a1254fea7fe919gen.jpg

Państwo za jakiś tydzień, jak się sunia nieco oswoi ze zmianami, wybiorą się do weta, żeby sunię zaczipować, kupić coś na kleszcze i obejrzeć tę łapkę tylną (mówiłam, że ją czasem podnosi). Miałam się z sunią wybrać do weta na tygodniu (bo w tym ubiegłym się nie wyrobiłam) i się nie wybiorę:) Popiskiwanie ostatnio się nie pojawiało na szczęście.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Rozliczenie suczek za kwiecień:

Stan konta na 31 marzec wynosił -826,90 zł

+30 zł sharka

+243 zł ala123 (bazarek)

+500 zł Monika S.

-156 zł hotelowanie 1-6.04 (4 x 6,5zł/doba)

-483 zł hotelowanie 7-29.04 (3 x 7zł/doba)

-15 zł hotelowanie 30.04 (2 x 7,5zł/doba)

Stan konta na 30 kwiecień wynosi -708,90 zł.

Posted

Dzisiaj miałam obiecujący tel. w sprawie Aquy:) Pani spod Lublina, dom z ogrodem. Bardzo przeżyli odejście dwóch psiaków i pani musi popracować nad mężem. Obecnie mają tylko kotkę.

• Like 1
Posted

Bardzo się cieszę :) Aquę pokazałam też trochę na fb i była pani zainteresowana ze Szwecji, ale sama przez noc się zastanowiła i mi napisała, że tak adopcyjna sunia szybko znajdzie dom w Polsce... a ona poszuka innego psiaka. 
Trzymam kciuki, aby Aqua szybciutko trafiła do siebie. :) 

Posted
Dnia 3.05.2018 o 16:19, Murka napisał:

Dzisiaj miałam obiecujący tel. w sprawie Aquy:) Pani spod Lublina, dom z ogrodem. Bardzo przeżyli odejście dwóch psiaków i pani musi popracować nad mężem. Obecnie mają tylko kotkę.

czekamy z nadzieją, że Pani się odezwie :)

Posted
10 godzin temu, Aldrumka napisał:

czekamy z nadzieją, że Pani się odezwie :)

Rozmawiałam z panią; jej mąż potrzebuje jednak trochę więcej czasu i muszą na razie odłożyć adopcję. Ale pani będzie śledzić strony adopcyjne, podesłałam jej też stronę naszego hotelu, żeby sobie zaglądała. Długo rozmawiałam z panią i wg mnie do dobry dom.

W sprawie Aquy/Wiki zgłosił się za to dom w Warszawie. Młodzi ludzie, mają już 3 koty i 10-kilowego pieska - wszystko z adopcji. Brzmi dobrze:)

• Upvote 1
Posted

Każdy przeżywa żałobę na swój sposób... dobrze, że Pani będzie śledziła Waszą stronę :)

Ten domek faktycznie też obiecujący - trzymam kciuki. Kiedy będzie coś wiadomo?

Posted

Wszystko wskazuje na to,że Wiki ma dom :) Okazuje się,że ludzie adoptowali już jednego psa z Fundacji Zwierzaki w Potrzebie. Dziewczyna z Fundacji potwierdza,że ich zna i ma z nimi kontakt, wszystko jest w porządku . Ludzie chcą wziąć jeszcze jednego pieska, czyli naszą Wiki . Pan jest gotów przyjechać po nią do hoteliku lub też wyjechać do połowy drogi.

Trzymajcie kciuki!

• Like 3
Posted

Dziękuję danuta1 za wpłatę 90zł dla suczek :) Jest to deklaracja za m-ce maj, czerwiec, lipiec.

Wpłacę je na konto przychodni za sterylizację suczek i leczenie uszka.

Gmina, z której suczki trafiły najpierw do schroniska, a stamtąd do Murki przeznaczyła na ten cel jedynie 410zł, a kwota do zapłaty to ponad 700zł.

Posted
1 godzinę temu, ala123 napisał:

Wpłacę je na konto przychodni za sterylizację suczek i leczenie uszka.

Gmina, z której suczki trafiły najpierw do schroniska, a stamtąd do Murki przeznaczyła na ten cel jedynie 410zł, a kwota do zapłaty to ponad 700zł.

z mojego bazarku będzie ok. 50 zł to wpłacić Tobie (czy Murce)?  wpłaty jeszcze spływają więc za kilka dni

Posted
9 godzin temu, Aldrumka napisał:

Czyli zoastała Celi/Finka ta najmniej śmiała . A jak ona sobie radzi ?

Ogólnie jest bardzo fajniutka, ogonkiem macha, ale boi się wszelkich zmian, nowych rzeczy. Nawet jak idąc na smyczy chcę zboczyć z tradycyjnej trasy to już panikuje. Jak nam się nieco rozluźni w domu to chyba ją przeniosę, żeby się trochę cywilizowała:)

Aqua/Wiki została dziś na prośbę ali123 zaczipowana, koszt 55 zł:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3e96c61bc9006de2