GoskaGoska Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 oj maluchu maluch nie denerwuj ciotki , bo ci zycie ratuje Quote
Koperek Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 [quote name='Reksiu21']Co slychac u lobuza ratlerka?[/quote] Hmmm... Z deka się narobił bigos i to oczywiście zawsze wtedy, kiedy wybędę z domu:cool1: Nie będę Was ciotki straszyć, bo jak się dzisiaj okazało u weta to nic groźnego się nie stało, ale ja mam cały wczorajszy dzień z głowy. Tatuś kochany, myśląc nieopatrznie, że jak ja puszczam chłopaki razem oznacza to, iż się zgadzają, przyjechał wczoraj do domciu i na hura małego z klatki, co by się mógł przywitać. No bo po co wykonać do maleńki telefon na kom. czy tak może zrobić? Lepiej narazić siebie na nerwy, mnie na nerwy i małego na uszkodzenia:angryy: Już Wam powiem, że ŻADNYCH KOMPLETNIE urazów mały nie doznał, tylko panikarz cholerny jest i symulant i w tym nie ma umiaru, równie takiego jak miał w szczerzeniu paszczęki na Bruńcia. Od wczoraj się uspokoił i uznał rację większego- na całe szczęście moje i spokój tego domu, bo nerwówkę nieziemską miałam:razz: Co więcej- mały ma świeżbowca, więc dostał zastrzyk, dostał chipa, dostał szczepionkę na wirusówki i pokazujemy się u doktora za tydzień. Tym samym ma niełatwe życie, bo muszę go trzymać w klatce, żeby mi moich nie zaraził :( Trochę go po domu puszczam, ale znowu swoje muszę zamykać w tym czasie. Nie miała baba kłopotu... to psa znalazła. Quote
Koperek Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 [quote name='ulvhedinn']Widzisz Koper, jak fajnie mieć zestaw mało-duży :evil_lol: tylko zawał murowany lekko trzy razy na tydzień.... ;)[/quote] Chcesz pałką oberwać??:mad: Zresztę pamiętasz na przykładzie Pikuliny Twojej, jakie ja mam wyczucie w "obcowaniu" z małymi piesiami- z lekka malutką przeciągnęłam po progu- wtedy to naprawdę myślałam, że zawału dostanę:shake: Quote
ulvhedinn Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Widzisz Koper, jak fajnie mieć zestaw mało-duży :evil_lol: tylko zawał murowany lekko trzy razy na tydzień.... ;) Quote
graynew Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Koperek gdzie Ty takie brzydkie cudo znalazlas??? :p Zdjecia na pierwszej stronce poruszajace szczegolnie te w zestawach do porownania wielkosci. No Bruncia znam osoiscie wiec mi latwiej sobie wyobrazic, ale kota to ja mam podobnego a wlasciwie kotke i wszyscy mi wypominaja ze jest duza i gruba ale chyba sobie skopiuje ta twoja sliczna kotke :cool3: Moze sie uda jutro spotkac pod Hala Orbita. o 13 dla Ulv oficjalna wersja na 12 :evil_lol: Quote
Koperek Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 [quote name='graynew']Koperek gdzie Ty takie brzydkie cudo znalazlas??? :p Zdjecia na pierwszej stronce poruszajace szczegolnie te w zestawach do porownania wielkosci. No Bruncia znam osoiscie wiec mi latwiej sobie wyobrazic, ale kota to ja mam podobnego a wlasciwie kotke i wszyscy mi wypominaja ze jest duza i gruba ale chyba sobie skopiuje ta twoja sliczna kotke :cool3: Moze sie uda jutro spotkac pod Hala Orbita. o 13 dla Ulv oficjalna wersja na 12 :evil_lol:[/quote] hahaha A wyobraź sobie, że to "brzydkie cudo" ma ze 4 latka, a nie tak jak ja (wielka psiara?) oceniłam go na 7:eviltong: A co do kotki to już taką dostałam ;) Tzn. wraz ze świeżbem, nużeńcem, grzybkiem i innymi fajnymi substancjami w krewce... [U]Zerknij na wątek[/U][B] graynew[/B][U]:[/U] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/bruno-wielki-szczeniak-do-kochania-ma-dom-80926/[/URL] Na stronie 39 wyjaśnienie, co do kotki ;) Quote
Goś Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Im mniejszy pies, tym większy rozpiernicz w domu - tak wynika z moich osobisrtch obserwacji. A że Twoja znajda jest bardzo mała, to... wprowadzi nieco życia do Twojego domu :eviltong: Zaraz dostanę pałką... A tak serio, to dobrze, że Bruno mądry i stara się panować nad sobą. A kurdupla to może jednak do schronu nie oddawaj w miarę możliwości... TO może go zwyczajnie przerosnąć... Szczególnie teraz, zanim mu się skóry nie wyleczy. A taki format kieszonkowy, to powinien szybko dom znaleźć...szczególnie jak przedtanie posikiwać w domu i jak się go jakichś podstawowych komend nauczy ;) Upierdliwy taki wymoczek, ale do schronu to to zupełnie nie jest przystosowane... Trzymam za Was wszystkich kciuki :lol: Może się jutro na spacerze pokażecie, hm? :cool3: Quote
Koperek Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 [quote name='Goś']Może się jutro na spacerze pokażecie, hm? :cool3:[/quote] A może, może, jak się dzisiaj z robotą wyrobię ;) p.s. Gdybym miała smarka oddać do schronu to już dzisiaj by tam został:diabloti: [I]Leja srająca- piszczałek warkliwy[/I]:evil_lol: Quote
Abrakadabra Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 [quote name='Koperek']A może, może, jak się dzisiaj z robotą wyrobię ;) p.s. Gdybym miała smarka oddać do schronu to już dzisiaj by tam został:diabloti: [I]Leja srająca- piszczałek warkliwy[/I]:evil_lol:[/quote] Koperek :bigcool: Jesteś MISTRZYNIĄ METAFORY !!! Co z [I]piszczałkiem?[/I] Quote
graynew Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Co u Twojego Malego " paskudztwa"??? Nic nie piszesz?? Chyba Cie faktycznie zawalilo robota!!! Quote
Koperek Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 [quote name='graynew']Co u Twojego Malego " paskudztwa"??? Nic nie piszesz?? Chyba Cie faktycznie zawalilo robota!!![/quote] Noooooooooooooo- dzisiaj sobie usiadałam na godzinkę i już przedłużam- nie ogarniam wszystkiego- no a przynajmniej strasznie mi ciężko:shake: Mały, jak to mały ;) Uczy się "niesikania w domu", choć idzie to opooornie. Jak wyjdę z nim na dwór to się ślicznie załatwi, ale ma momenty, że słowa nie powie i obleje np. kwietnik. Skórka się pięknie goi i staje się elastyczna, sierść zaczyna ślicznie błyszczeć, jak przystało na czterolatka. Nauczył się już zostawania w klatce i że to nie jest żadna kara. A niestety musi tam być przez większość czasu, bo ryzyko zarażenia moich jest zbyt duże- [I]mam nadzieję, że mimo wszystko się nie pozarażają, bo z torbami pójdę:roll:, nie mówiąc o cierpieniu zwierzaków. [/I]Cóż jeszcze... Wciska suche kocie (lepsze z lepszych ;)), które jest najlepsze dla wyniszczonych psich organizmów, a Kajtelek taki stan rzeczy przedstawiał niecałe 2 tyg. temu. Ryż z mięskiem i marchewką też dobry :) Chlebek wieloziarnisty z masełkiem osełkowym również- ogólnie nie ma problemu z karmieniem- wszystko wciągnie. Jest niesamowitą przytulanką wszystkich siadających na kanapie- od razu wskakuje i przykleja się do nóg ;) Z drugiej strony chce robić, co mu się podoba i nie za bardzo się słucha. Ale to się skończy, jak tylko mi czas pozwoli- nie będzie mi tu mała pierdołka olewać komend:diabloti: p.s. Nadal mniejszy od moich kotów- chyba już nie urośnie:evil_lol::eviltong: Quote
Korenia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Jakbyś chciała to ja mogę się podzielić karmą, moja sucz praktycznie suchej nie je - raz na ruski rok zje kulkę, w ogóle to mięso też jest niesmaczne:shake:. Mam eukanubę, mogę trochę odsypać i się podzielić :) Quote
graynew Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 No jakie ladne wiesci :lol: Jeszcze Cie i tak raz przepytamy w niedziele na spacerku!! Korenia moze sie tez zjawisz?? Ja dosc nowa jestem wiec Cie jeszcze nie znam a chetnie bym to zmienila :p Koperek dostalas pw od Goś w sprawie Rudego ze schronu??? Potrzebna twoja wiedza schronowa i znjomosci :evil_lol: Quote
Korenia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Na pewno na jakimś spacerku zobaczymy się ;) Ale na razie mam maturke na głowie... no i dla mojej psicy jeszcze za zimno ;) Quote
Koperek Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 [quote name='Korenia']Jakbyś chciała to ja mogę się podzielić karmą, moja sucz praktycznie suchej nie je - raz na ruski rok zje kulkę, w ogóle to mięso też jest niesmaczne:shake:. Mam eukanubę, mogę trochę odsypać i się podzielić :)[/quote] Dzięki Ci piękne Korenia, ale Eukanuby już do rąk moich nie wezmę, nie mówiąc o psich pyskach- za bardzo się nacięłam, żeby moc znów zaryzykować:shake: Co do fotek, cholera:angryy: Fotosik mi zablokował, bo niestety miałam za dużo i każe sobie płacić za każdy 1GB, ale niedoczekanie- pokasuję, a nie zapłacę:diabloti:- mam na co wydawać! Co do małego- w niedzielę jedziemy na drugi zastrzyk na szczepionkę, więc bardzo możliwe, że sami go zobaczycie na spacerku;) Quote
Reksiu21 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Oh, kurcze, no to masz dodatkowe wydadki. Ja mam to juz za soba, ale z konmi:shake:. Od trzech tygodni pozbylam sie, mam nadzieje, tego swinstwa. A maly rzeczywiscie maly.. :-o Quote
Koperek Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 No i jest bigos:-( [B]Bonusia[/B] złapała od [B]Kajtka[/B] świeżb. Dzisiaj po spacerze pojechaliśmy do schronu, żeby małemu dać kolejny (już drugi, a będzie ich 4 lub 5) zastrzyk na to paskudne choróbsko. Przy okazji pokazałam [B]Bonę[/B], bo jej się też takie podobne strupki na powiece i na wardze zrobiły. A okazało się, że się zaraziła. Więc dostała taki sam zastrzyk na świeżba i heja leczenie rozpoczęte...:shake: Cholera- tak to jest mieć dobre serce:angryy: To się od razu trzeba uzbroić w doopę twardą! Normalnie, jakbym nie miała na co wydawać i co robić... Echhh... życie. p.s. Ważyłam maluszka- 4,5 kg niewyjęte:lol: Natomiast Bona 33,5 kg- a jeszcze nigdy tyle nie ważyła! Quote
Koperek Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 No tak- bez fotek to nawet ślepy z kulawym tu nie wejdą...:shake: Quote
monika083 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 wchodzimy ..wchodzimy.. kurcze jak sie wali to wszystko na raz:shake: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Koper, bedzie dobrze.. czasem to troche kosztuje - nerwow, czasu, cierpliwosci.. ale potem jak patrzysz na te usmiechniete pysie przytulone do swojego Panciostwa, rozlozone na wyrkach to jest to najlepsza nagroda. Quote
terra Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 A to się porobiło:shake: Nie dobrze. Do góry malizno, może ktoś poszukuje kanapkowego maluszka. Quote
GoskaGoska Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 i jak tam ma juz malizna jakies ogloszenia? Quote
Recommended Posts