Koperek Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 [quote name='GoskaGoska']i jak tam ma juz malizna jakies ogloszenia? Nie ma, bo najpierw muszę fotki odblokować, a później tekst jakiś napisać. Z życia Maleńtasa: Źre 3 razy dziennie! I chiałby najlepiej na okrągło:crazyeye: Jak tylko biorę miskę lub chociaż powiem coś o jedzonku, to zaraz lata, jak postrzelony byle tylko coś dostać. Z deka się zaokrąglił, więc te 4,5kg to może już nie być rzeczywistość:evil_lol::eviltong: A tak poza tym to przytulasiek i lizusiek pierwsza woda!:loveu: Już zachrypł od szczekania na przywitanie. Nauczył się przebywać w klatce zarówno w dzień, jak i w nocy. Ma tam miseczkę z wodą, z suchym i spanko. Nauczył się nie brudzić w mieszkaniu i od jakiegoś czasu nie zarejestrowałam żółtych plam na podłosze :). Nauczył się przychodzić na wołanie po imieniu (znaczy Kajtek ;)). A na komendy nie miałam czasu, więc dalej nie umie- ale to w każdej chwili do naprawienia. Nauczył się również hierarchii w stadzie i wie, na którym miejscu został uplasowany- aczkolwiek nadal uważa, że ważniejszy od kotów:evil_lol: Jest naprawdę genialny w tej swojej maleńkości! Quote
Koperek Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Nowe fotoski :) Maleńtas vel Kajtek z innymi psiakami ;) Po lewej 4,5 kg, po prawej 50 kg:evil_lol: Quote
GoskaGoska Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 i co jestes gotowa go juz oddac :evil_lol: Quote
Koperek Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 GoskaGoska napisał(a):i co jestes gotowa go juz oddac :evil_lol: W każdej chwili- nawet w nocy go zawiozę!:evil_lol: Byle domek był odpowiedni!!! Quote
terra Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 O, ale brytan z niego:lol: przynajmniej w sile głosu http://images48.fotosik.pl/103/144c86f5d467425cmed.jpg Quote
Neris Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 A on jakoś do mojej Malizny podobny, jak taki sam dziamgot i złodziej żarcia to klękajcie narody :-o Quote
Koperek Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 [quote name='Neris']A on jakoś do mojej Malizny podobny, jak taki sam dziamgot i złodziej żarcia to klękajcie narody :-o Hmmm... Jakby to napisać...? Wkradł się dzisiaj po cichaczu do kuchni (jak wszyscy się opalali, łącznie z futrami) i zeżarł całą michę suchego kotkom!:mad: A co do dziamgania... Razem z moimi brytanami broni domku, że hej!:evil_lol: Ino tak, jak one do płotu nie podbiega, bo by go zadeptały, tylko szczeka stojąc na balkonie- wtedy jest wyżej niż reszta i tak mu się zdaje, że jest ponad to:p Quote
GoskaGoska Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 to juz odkarmiony podleczony tylko domku trzeba Quote
Koperek Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 monika083 napisał(a):czy maly ma jakies ogloszenia? Jeszcze go nie ogłaszałam monika, bo jakoś nie bardzo wiem, co mam sklecić... Wiem- głupio to brzmi- innym wymyślam, a sama mam w domu psa i nie potrafię, ale tak jakoś już się zlepił z całym naszym towarzystwem, że zupełne przeciwieństwo w stosunku do początkowych faz przebywania w naszym domku z niego się zrobiło :) Ale wezmę się w najbliższym czasie, bo tak na prawdę im szybciej wyciągniemy Chojraka, tym lepiej dla niego!:roll: Goska- święta racja! Choć jeszcze go czeka kastracja z wyjęciem jąderka z dolnej okolicy brzuszka (ponieważ jest wnętrem) to spokojnie może iść do domku JUŻ!!!:placz: Quote
Neris Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Król balkonu może być Twój od zaraz! Ale nie mój, nie nie nie Quote
Koperek Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 O matko, nikt nie chce maleńtasa???:-( Jak go znalazłam ważył dokładnie 4,5 kg, a wczoraj został zważony u weta i oczom moim ukazał się widok 5,20 kg:eviltong: Ale teraz przynajmniej wygląda, jak pies (niezmiernie mały, ale zawsze to pies:evil_lol:), a nie jak kot- bo z tym go pomyliłam, jak mało po nim nie przejechałam... Dostał ostatni zastzyk na świeżbka, którego tak naprawdę nie ma od 2 tygoni, ponieważ od tego czasu łazi po domu i po ogródku razem z moimi psami i nikt się nie zaraził. Quote
monika083 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Koperku ,chyba czas najwyzszy zaczac oglaszac Liliputka :roll: Napisz chociaz krotki tekscik z najistotniejszymi info o nim -to pomoge w ogloszeniach ,moge zrobic mu allegro,;) Quote
Karilka Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Koperek... no wiesz.. jak ma sie w domu kota jak rysia to ... no... troszke sie zagina perspektywa:diabloti: Quote
monika083 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 super ! to ja zrobie malemu allegro i oglosze na gumtree, to on jest mlodziutki ,myslalam ,ze ma 7 lat (nie doczytalam pozniej ) to ma spore szanse na chate,tylkoze ten ogrod to troche przeszkoda ,bo jesli ktos ma ogrod to szuka najczesciej jakiegos bydlaka a male pieski to do malych mieszkanek. Quote
Koperek Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 [quote name='Karilka']Koperek... no wiesz.. jak ma sie w domu kota jak rysia to ... no... troszke sie zagina perspektywa:diabloti: Karillka nie czepiej się Irenki, bo ona już taka do mnie trafiła, a reszta kotów w normie: około 4 kg każdy, więc ło so chozi??:eviltong: Maleńtasek autentycznie jest mniejszy wielkościowo od moich kiciaków, ale wagowo to się nie da porównać, bo kilogram więcej nosi. Po prostu w małym ciałku wielki kloc!:evil_lol: monika zgadza się! KAJTECZEK... Maleńki psiaczek znaleziony w zimną, marcową noc na drodze. Ewidentnie wyrzucony z auta, jak niepotrzebny śmieć. Zachudzony, pogryziony, chory, zmarznięty i przerażony. Pod opieką wolontariuszki i lekarza wet. stał się zdrowym, najedzonym i szczęśliwym pieskiem. Nauczył się przebywania w klatce podczas nieobecności opiekunki. Nauczył się zachowywania czystości w domu, chociaż czasami ma ochotę jeszcze zaznaczyć teren ;) Nauczył się przestrzegania hierarchii w stadzie i wszystkie psiaki mogą przebywać razem bez żadnych spięć. Nauczył się chodzić na smyczy i jeździć w transporterze. Nauczył się bawić i cieszyć z obecności człowieka, czego na początku nie okazywał. Bardzo często chce się przytulać, wchodzi na kolanka, bądż zasypia na kanapie przyklejony do nóg. Cały czas szuka kontaktu wzrokowego i stara się za wszelką cenę rozśmieszyć opiekuna i upodobać go sobie. A teraz szuka bardzo pilnie nowego domku! Jest młodziutki ok. 3 latka i waży 5 kg. Maści burej, pokroju ratlerko-kundelka :) Może zamieszkać z innymi psami, aczkolwiek trzeba umiejętnie wprowadzić go do stada. Mimo, iż aktualnie mieszka z 4 kotami to jednak taki domek odradzamy. Niestety preferowany jest tylko i wyłącznie domek z ogródkiem, gdyż KAJTECZEK potrafi namiętnie wzywać opiekuna do powrotu podczas jego nieobecności. Jest niewybrednym kurdupelkiem, jeżeli chodzi o karmienie. U lekarza zachowuje się bardzo grzecznie. Prosi o nowy domek, który go już nigdy nie porzuci! No ja nie wiem- napisałam po prostu, co uważam za najważniejsze. Coś jeszcze dodać? Quote
monika083 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 **malutki Kajtek-szuka swojego domku:))** (624373841) - Aukcje internetowe Allegro no Kajtek ,teraz to sie telefony rozdzwonia :cool3::cool3: Quote
Koperek Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 [quote name='monika083']**malutki Kajtek-szuka swojego domku:))** (624373841) - Aukcje internetowe Allegro no Kajtek ,teraz to sie telefony rozdzwonia :cool3::cool3: No ja myślę!:roll: Dzięki, dzięki, dzięki moniś!:loveu: To może kilka foteczek z dzisiaj... ...Irenka się wygłupia, a Kajteczek nie wie, o co chodzi...:p ...Irenka to jedyny kot, który nie jest ganiany przez Maleńtasa, bo wie, że po ryju można dostać:evil_lol: ...Kajtek waży 5, a Figusia lekko ponad 10- jak to babcie kochają swoje pupilki...:cool1: ...jak się do mnie gada, to tak się cieszę i uszki stawiam:) Quote
Koperek Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 ...a tak się skrabię na kolanka, do przytulania ;) hahaha... a tak się uśmiecham, jak mi nie pozwalają wejść:eviltong: ...kiedy mocno słoneczko grzeje to idę na trawkę się zdrzemnąć;) ...a potem na śpiąco wsłuchuję się w świat:lol: hmmm... poszukiwacze zaginionej arki:D Quote
monika083 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 ale Slodki ..tutaj widac dokladnie pyszczus sliczny:loveu: -zaraz dodam te nowe foty do allegro Quote
monika083 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 co u malego ?? nie bylo zadnych telefonow w jego sprawie ?? Quote
Koperek Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 monika083 napisał(a):co u malego ?? nie bylo zadnych telefonow w jego sprawie ?? Nic kompletnie- jestem załamana:-( Myślałam, że taki maleńtasek szybko znajdzie swoich ludzi- wszędzie się przecież zmieści a nakładów finansowych to prawie żadnych, ale się pomyliłam...:placz: Quote
monika083 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Koperku, popros kogos o allegro.. te ogloszenia zawsze najwiecej daja ja juz robilam ,jeszcze kilka dni bedzie , jest mnostwo odwiedzin ale nic poza tym Quote
monika083 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 **malutki Kajtek-szuka swojego domku:))** (624373841) - Aukcje internetowe Allegro jeszcze 5 dni do konca.. Quote
Recommended Posts