Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ostatniaszansa']ile jest osób z tamtych okolic gotowych stosunkowo regularnie jeździć do schroniska , czy jest tam Stowarzyszenie , Organizacja , która ewentualnie mogłaby , jak to miało miejsce w Tomaszowie zając się prowadzeniem schroniska , takie zaplecze musi byc przygotowane . Pospolite ruszenie wskazane. I zalanie władze gminy pytaniami niby to dlaczego nie można wejśc do schroniska w soboty i niedziele kiedy byloby najwiecej chętnych chociażby do adopcji ,dlaczego za adopcje pobiera sie rózne dziwne opłaty , dlaczego sa problemy z robieniem zdjęć ? One są podstawa przy akcjach adopcyjnych, a poza tym to nie obiekt chroniony , wojskowy itp. My oficjalnie bedziemy pytac czy jest ewidencja czy psy sa czipowane itp. itd. Sporo się ostatnio nałozylo ; psy z Różana ( po zmarlym właścicielu ), schronisko w Korabiewicach , psy spod Ciechanowa ( po zmarłym właścicielu ). Robić zdjęcia , pokazywac tak jak i u nas w pierwszej kolejności idą psy "rasowe" w typie rasy, małe długowłose. Zakazu ogłaszania do adopcji nie ma bo i nie może być. Generalnie adopcje ida nie tak jakbyśmy oczekiwali, bo jak Polska długa i szeroka psów tych porzuconych, niechcianych, odebranych jest ogromna ilość. Zmuszać do upierdliwości władze aby te ,które bytuja w schroniskach miały przyzwoite warunki. A teraz opuszczam wątek , jak nas znależć -wiadomo. Mamy pod swoja opieką calkiem sporą gromadkę co który znajdzie dom to zaraz pojawia się kolejny w to miejsce i jest co robić. Ewa
p.s gdzie można znależc zdjęcia psów nadających się do adopcji ?[/QUOTE]
Przesłałam do Agaty więcej zdjęć psiaków,dzisiaj pewnie wrzuci, tam większość psów jest do adopcji...

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Głównie co rzuca się w oczy to wychudzenie :( :( :( myślę ,że to najszybciej można ruszyć . Widzę bokserka - sprawę nadać do SOS bokserom, widzę chyba jamnik ,pięknie ubarwiony tu można uderzyć do Jamników w Potrzebie . Widok szczeniaków za siatką :placz::placz::placz: Fajnie,że są zdjecia, ale czy jakikolwiek opis ; sunia, pies ? coś więcej ? Miałam już zamilknąc , widząc te biedaki po prostu nie umiem, nie mogę . Ewa

Posted (edited)

Post 380, zdjęcie drugie to brązowe jamnikowate to suczka? Może ktoś pamięta?

Tam jet też podhalan - zgłosić do Fundacji Bono z Gdańska lub też do Fundacji Bernardyn bodajże.

Edited by mestudio
Posted

[quote name='jogi']nawet juz nie mam siły pisać, co o tym myslę:-(
Daleko jestem, ale chociaż maile wyślę[/QUOTE]

Zmieni sie dzięki takim działaniom jak nasze. Bardzo powoli ale wierzę w to, że sie zmieni. Jedyne co to nie wolno sie poddawać i małymi kroczkami uczestniczyć w różny sposób w kolejnych wydarzeniach.

Posted

[quote name='stonka1125']zaczynam myśleć że to sie nigdy nie skończy................[/QUOTE]

Zmieni sie dzięki takim działaniom jak nasze. Bardzo powoli ale wierzę w to, że sie zmieni. Jedyne co to nie wolno sie poddawać i małymi kroczkami uczestniczyć w różny sposób w kolejnych wydarzeniach.

Posted

pilnie potrzebuję nr telefonu do luli85, fundacja Dom Tymianka chce wyciągnąć psiaka z Pawłowa... tego wychudzonego (ostatnie zdjęcie w poście nr 379) jeśli ktoś ma numer, to czekam na pr - sprawa jest pilna...

Posted

[quote name='bira']Z tego co widzialam na fb to bokser juz zabrany.[/QUOTE]

A czy masz może jakieś konkretne informacje jakie jeszcze psiaki wyjechały dzisiaj z Pawłowa?