lula85 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='ostatniaszansa']ile jest osób z tamtych okolic gotowych stosunkowo regularnie jeździć do schroniska , czy jest tam Stowarzyszenie , Organizacja , która ewentualnie mogłaby , jak to miało miejsce w Tomaszowie zając się prowadzeniem schroniska , takie zaplecze musi byc przygotowane . Pospolite ruszenie wskazane. I zalanie władze gminy pytaniami niby to dlaczego nie można wejśc do schroniska w soboty i niedziele kiedy byloby najwiecej chętnych chociażby do adopcji ,dlaczego za adopcje pobiera sie rózne dziwne opłaty , dlaczego sa problemy z robieniem zdjęć ? One są podstawa przy akcjach adopcyjnych, a poza tym to nie obiekt chroniony , wojskowy itp. My oficjalnie bedziemy pytac czy jest ewidencja czy psy sa czipowane itp. itd. Sporo się ostatnio nałozylo ; psy z Różana ( po zmarlym właścicielu ), schronisko w Korabiewicach , psy spod Ciechanowa ( po zmarłym właścicielu ). Robić zdjęcia , pokazywac tak jak i u nas w pierwszej kolejności idą psy "rasowe" w typie rasy, małe długowłose. Zakazu ogłaszania do adopcji nie ma bo i nie może być. Generalnie adopcje ida nie tak jakbyśmy oczekiwali, bo jak Polska długa i szeroka psów tych porzuconych, niechcianych, odebranych jest ogromna ilość. Zmuszać do upierdliwości władze aby te ,które bytuja w schroniskach miały przyzwoite warunki. A teraz opuszczam wątek , jak nas znależć -wiadomo. Mamy pod swoja opieką calkiem sporą gromadkę co który znajdzie dom to zaraz pojawia się kolejny w to miejsce i jest co robić. Ewa p.s gdzie można znależc zdjęcia psów nadających się do adopcji ?[/QUOTE] Przesłałam do Agaty więcej zdjęć psiaków,dzisiaj pewnie wrzuci, tam większość psów jest do adopcji... Quote
[email protected] Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) Edited February 21, 2012 by [email protected] Quote
[email protected] Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 i to na razie tyle jak patrzę na te maluszki to płakac mi się chce:-( Quote
[email protected] Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 o której jedziecie do schroniska? Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Głównie co rzuca się w oczy to wychudzenie :( :( :( myślę ,że to najszybciej można ruszyć . Widzę bokserka - sprawę nadać do SOS bokserom, widzę chyba jamnik ,pięknie ubarwiony tu można uderzyć do Jamników w Potrzebie . Widok szczeniaków za siatką :placz::placz::placz: Fajnie,że są zdjecia, ale czy jakikolwiek opis ; sunia, pies ? coś więcej ? Miałam już zamilknąc , widząc te biedaki po prostu nie umiem, nie mogę . Ewa Quote
mestudio Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) Post 380, zdjęcie drugie to brązowe jamnikowate to suczka? Może ktoś pamięta? Tam jet też podhalan - zgłosić do Fundacji Bono z Gdańska lub też do Fundacji Bernardyn bodajże. Edited February 21, 2012 by mestudio Quote
kasztanowa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='jogi']nawet juz nie mam siły pisać, co o tym myslę:-( Daleko jestem, ale chociaż maile wyślę[/QUOTE] Zmieni sie dzięki takim działaniom jak nasze. Bardzo powoli ale wierzę w to, że sie zmieni. Jedyne co to nie wolno sie poddawać i małymi kroczkami uczestniczyć w różny sposób w kolejnych wydarzeniach. Quote
kasztanowa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='stonka1125']zaczynam myśleć że to sie nigdy nie skończy................[/QUOTE] Zmieni sie dzięki takim działaniom jak nasze. Bardzo powoli ale wierzę w to, że sie zmieni. Jedyne co to nie wolno sie poddawać i małymi kroczkami uczestniczyć w różny sposób w kolejnych wydarzeniach. Quote
[email protected] Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 czy ma ktoś numer telefonu do lula85 pilne Quote
kaido Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 pilnie potrzebuję nr telefonu do luli85, fundacja Dom Tymianka chce wyciągnąć psiaka z Pawłowa... tego wychudzonego (ostatnie zdjęcie w poście nr 379) jeśli ktoś ma numer, to czekam na pr - sprawa jest pilna... Quote
[email protected] Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 ona jest juz wyciągnięta https://www.facebook.com/events/326150160746525/ Quote
kaido Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 czyli te zdjęcia nie są aktualne? czy można w takim razie dopisać, których psiaków ze zdjęć już nie ma w tym schronie Quote
monika&karol Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Zapisuję sobie wątek :) Lula85 wraca już do domu z psiakami, nie długo się odezwie. Quote
[email protected] Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 tu musi się wypowiedziec lula bo ja nie wiem ja tylko zdjęcia wstawiam na wątek. a ile psiaków ma? jak ja się cieszę ze choc parę można zabrac. Quote
malagos Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Wierzę, ze udało sie adoptować kilka psów, a moze i zrobić resztę zdjeć i opisów tych co zostały.. Quote
Ziutka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Czy bokser już zgłoszony do bokserów ? Jest nadal z Pawłowie ? To pies czy suczka ??? Quote
bira Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Z tego co widzialam na fb to bokser juz zabrany. Quote
Gioco Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='bira']Z tego co widzialam na fb to bokser juz zabrany.[/QUOTE] A czy masz może jakieś konkretne informacje jakie jeszcze psiaki wyjechały dzisiaj z Pawłowa? Quote
Recommended Posts