lula85 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='[email protected]']a to ona coś zrobiła ? i dt się rozmyślił? ja już myślałam ze będzie musiała wrócic do schroniska czyli na razie sytuacja opanowana?[/QUOTE] DT nie mogl jej przyjac bo okazala sie suczka a nie psem ! Wczoraj szorsciakowa ugryzla weta ale dzisiaj juz wszystko bylo normalnie,kwestia stresu i zmeczenia,w biurze adopcji zasypiala na stojaco wczoraj... Sytuacja nie opanowana bo sunia musi znalezc DT do piatku MAX !Potem musi opuscic klinike,Jak nie znajdzie... Quote
[email protected] Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 bidulka malutka ile stresu teraz już tylko lepiej będzie dzięki wam dziewczęta Quote
monika&karol Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Musi być dobrze! Ta jamniczka nie może wrócić do schronu :( Edit. Kasiu w jakiej lecznicy jest sunia?? Quote
lula85 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='monika&karol']Musi być dobrze! Ta jamniczka nie może wrócić do schronu :( Edit. Kasiu w jakiej lecznicy jest sunia??[/QUOTE] Lecznica ANIMA ul Podlesna 57 (obok AWFu) dzisiaj odwiedzi ja Karola i porobi zdjecia, jutro ja bede chciala do niej podjechac... Quote
monika&karol Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Cioteczki terierkowa sunia zaprasza po kosteczki -> http://www.dogomania.pl/threads/223535-Wirtualne-kosteczki-na-suni%C4%99-terierk%C4%99-z-Paw%C5%82owa!-Zbieramy-na-weta!-Do-29.02-godz.20?p=18694358#post18694358 Quote
lula85 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='monika&karol']Cioteczki terierkowa sunia zaprasza po kosteczki -> http://www.dogomania.pl/threads/223535-Wirtualne-kosteczki-na-suni%C4%99-terierk%C4%99-z-Paw%C5%82owa!-Zbieramy-na-weta!-Do-29.02-godz.20?p=18694358#post18694358 WOW :) :) :) Chyba się skuszę ;) Dziękujemy za śliczny bazarek ! Tęsknię za suńką !!! :) Quote
monika&karol Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Agnieszka103']zapisuję...[/QUOTE] Dziękujemy :) Po 14 będę rozmawiała w sprawie DT dla jamniczki. Trzymajcie kciuki! Aaaa i jeszcze czy teraz podczas pobytu w klinice będzie miała robione szczepienia?? Quote
Agnieszka103 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='monika&karol']Dziękujemy :)[/QUOTE] Ależ nie ma za co. Tak wiele psiego nieszczęścia... Quote
lula85 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='monika&karol']Dziękujemy :) Po 14 będę rozmawiała w sprawie DT dla jamniczki. Trzymajcie kciuki! Aaaa i jeszcze czy teraz podczas pobytu w klinice będzie miała robione szczepienia??[/QUOTE] Szczepiona byla w lutym w schronisku, dzisiaj byla odpchlona i odrobaczona. Wlasnie dzwonila do mnie Karola mowi,ze wchodzi do kliniki a tam szorstkowlosa panna u Pani Weterynarz na kolankach rozdajaca buzaki... NIC z wczorajszego zachowania sie nie powtorzylo,zupelnie inny normalny psi pies :) TRZYMAM kciuki MOCNO MOCNO MOCNO ! Oby sie udalo :) Quote
[email protected] Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 ja też kciuki trzymam lecę na bazarek Quote
lula85 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Kochane cioteczki jeszcze 1 rzecz... Wczoraj pod brama schroniska spotkalam Panow z Urzedu Miasta i Gminy Zuromin. Gmina prowadzi prywatne przytulisko na ktorego terenie w tej chwili znajduje sie 17 psow. Pieniadze na ich utrzymanie ida od gminy,ktora zatrudnia tez 3 osoby do opieki nad psami. Niestety w zwiazku z nowa ustawa przytulisko do 31.03 musi zostac ZLIKWIDOWANE! Pan Łukasz Drążewski z ktorym mialam przyjemnosc rozmawiac,poprosil o pomoc dla psow !Jezeli nikt im nie pomoze psy trafia do Pawlowa ( a cytuje "Pani wie jak tam jest...") On za wszelka cene chce psiaki uratowac i nie oddawac do Pawlowa,jezeli nikt im nie pomoze,za miesiac 17 psow trafi do mordowni! Mam zdjecia (dzisiaj dostalam na mejla)Moze zalozyc oddzielny watek,wrzucic zdjecia i ratowac psiaki? Quote
Agnieszka103 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Również myślę, że oddzielny wątek jest jak najbardziej wskazany - zdjęcia, informacje i ogłoszenia Quote
lula85 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 MAMY DT DLA SZORSTKOWLOSEJ PANNICY!!!!! Jutro ok 18 zawozimy ja do DT na Pradze :) Sunia zajmie sie kolezanka od Moniki Mazurkiewicz u ktorej jest nasza terierka :) Potrzebna bedzie dla szorsciaka tylko karma... Dziękuję WSZYSTKIM za pomoc w szukaniu domku dla panienki :)Dzisiaj beda zdjecia z kliniki a jutro juz z nowego tymczasowego domku :)Sunia do towarzystwa bedzie miala super szczeniaka:)Panstwo obeznani z psimi tematami wiec nie mogla trafic lepiej :) Quote
mestudio Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Można mi podesłać zdjęcia z tego przytuliska do likwidacji to wstawię. Quote
lula85 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='mestudio']Można mi podesłać zdjęcia z tego przytuliska do likwidacji to wstawię.[/QUOTE] Poprosze mejla :) Quote
mestudio Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='lula85']Poprosze mejla :) [email protected] i tak tkwię wiecznie w domu to się na coś przydam Quote
monika&karol Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Cioteczki podnosząc temat muszę się pochwalić osiągnięciami TŻ :lol: Dwie dominujące sunie: Quote
[email protected] Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 jak fajnie miłoś w nich rośnie Quote
Gioco Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='lula85']Kochane cioteczki jeszcze 1 rzecz... Wczoraj pod brama schroniska spotkalam Panow z Urzedu Miasta i Gminy Zuromin. Gmina prowadzi prywatne przytulisko na ktorego terenie w tej chwili znajduje sie 17 psow. Pieniadze na ich utrzymanie ida od gminy,ktora zatrudnia tez 3 osoby do opieki nad psami. Niestety w zwiazku z nowa ustawa przytulisko do 31.03 musi zostac ZLIKWIDOWANE! Pan Łukasz Drążewski z ktorym mialam przyjemnosc rozmawiac,poprosil o pomoc dla psow !Jezeli nikt im nie pomoze psy trafia do Pawlowa ( a cytuje "Pani wie jak tam jest...") On za wszelka cene chce psiaki uratowac i nie oddawac do Pawlowa,jezeli nikt im nie pomoze,za miesiac 17 psow trafi do mordowni! Mam zdjecia (dzisiaj dostalam na mejla)Moze zalozyc oddzielny watek,wrzucic zdjecia i ratowac psiaki?[/QUOTE] Po pierwsze: Jak to gmina Żuromin prowadzi prywatne przytulisko? Po drugie: Kim jest ów pan Łukasz Drążewski? Po trzecie: Dlaczego zgodnie z ustawą przytulisko ma zostać zlikwidowane? Czy to jest pseudo? Quote
mestudio Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 (edited) Wstawiam zdjęcia piesków z Żuromina. "Gmina żuromin prowadzi prywatne przytulisko na ktorego terenie w tej chwili znajduje sie 17 psow. Pieniadze na ich utrzymanie ida od gminy,ktora zatrudnia tez 3 osoby do opieki nad psami. Niestety w zwiazku z nowa ustawa przytulisko do 31.03 musi zostac ZLIKWIDOWANE! Pan Łukasz Drążewski z ktorym mialam przyjemnosc rozmawiac,poprosil o pomoc dla psow !Jezeli nikt im nie pomoze psy trafia do Pawlowa" 1. 2. 3. 4. 5. Edited February 22, 2012 by mestudio Quote
mestudio Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 (edited) 6. 7. 8. 9. 10. Edited February 22, 2012 by mestudio Quote
Macia Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Może chodzi o takie miejsce, które nazywano punktem zatrzymań bezpańskich psów? Zwykle takie miejsca bywały gdzieś przy oczyszczalniach, wysypiskach. To był sposób gmin na radzenie sobie z bezpańskimi psami. Z tego co wiem takie miejsca już istnieć nie mogą. Sami w okolicy mamy ich pełno. Zwykle bywało kilka kojców i pracownicy, którzy tylko dochodzili, nie byli typowo od psów. To tylko moje przypuszczenie. Quote
Recommended Posts