IlonaS Posted October 18, 2018 Posted October 18, 2018 Weszłam pierwszy raz w ten wątek i myślę, że bałabym się oddać psa do obcego kraju, daleko stąd, do osoby, której nie znam, gdzie nie można wpaść i zobaczyć w jakich warunkach pies żyje, a kontakt telefoniczny może być utrudniony i drogi, jeśli nie ma się zainstalowanego Whatsappa czy Skype - obustronnie, i jeszcze transport daleki i długi. W Anglii też są schroniska, dlaczego pani nie adoptuje tam psa? Nie chcę robić zamętu, może niesłusznie oceniam tę adopcję, ale ja bym drżała o psa. Jakby coś było nie tak, to kto go stamtąd zabierze i w ogóle jaki będzie kontakt z nowym domem?, bo przecież takowy być powinien. Quote
Moli@ Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Poranne, (ciemno jak nocą), szybkie wyjście do ogrodu... Quote
Jo37 Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Ja bym nie oddała psa za granicę. I nie oddaję. Odrzucam zagraniczne adopcje. Quote
rozi Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 IlonaS nie chodzi o to, że do Anglii, jest wiele udanych adopcji zagranicznych. Ta sama osoba mogłaby mieszkać w Krakowie i też byłyby, łagodnie mówiąc, wątpliwości, choć oczywiście odległość potęguje potrzebę zaufania. Quote
Poker Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 1 minutę temu, Jo37 napisał: Ja bym nie oddała psa za granicę. I nie oddaję. Odrzucam zagraniczne adopcje. Znowu się zaczyna dyskusja o wyższości Świąt Bożego Narodzenie nad Wielkanocą. Jest wiele udanych adopcji zagranicznych i wiele nieudanych w kraju. To wszystko zależy od ludzi. Lepiej ,żeby pies nie miał w domu ,ale był w Polsce , niże mógłby mieć dom ,ale niestety nie w Polsce. To tak jak z dziećmi niepełnosprawnymi. Niech lepiej siedzą w bidulach ,ale polskich ,niż by miały iść do adopcji zagranicę. 1 Quote
Moli@ Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Jedziemy z Roxi do weta... na dziąśle za prawym kłem spuchło chyba ropień...może od zęba :( Na zdjęciu widać Quote
anica Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 9 godzin temu, IlonaS napisał: Weszłam pierwszy raz w ten wątek i myślę, że bałabym się oddać psa do obcego kraju, daleko stąd, do osoby, której nie znam, gdzie nie można wpaść i zobaczyć w jakich warunkach pies żyje, a kontakt telefoniczny może być utrudniony i drogi, jeśli nie ma się zainstalowanego Whatsappa czy Skype - obustronnie, i jeszcze transport daleki i długi. W Anglii też są schroniska, dlaczego pani nie adoptuje tam psa? Nie chcę robić zamętu, może niesłusznie oceniam tę adopcję, ale ja bym drżała o psa. Jakby coś było nie tak, to kto go stamtąd zabierze i w ogóle jaki będzie kontakt z nowym domem?, bo przecież takowy być powinien. Ja również mam ... podobne przemyślenia i obawy, ale ... jednak znam kilka wspaniałych adopcji zagranicznych /w tym "mój" szczeniaczek znaleziony w zaklejonym kartonie na śmietniku, który miał okropną przepuklinę, czekało go kilka kosztownych zabiegów, w Polsce nie było chętnych, po pierwszych Ochach i Achach na wiadomość o problemie, nie znalazł się chętny! / bardzo jestem spokojna jeśli chodzi o decyzje Tyśki! ufam ,że jeśli wyrazi zgodę to jest to NAJLEPSZY DOMEK NA ŚWIECIE dla ROXUNI :) 39 minut temu, Jo37 napisał: Ja bym nie oddała psa za granicę. I nie oddaję. Odrzucam zagraniczne adopcje. ... a może lepiej podejść do każdej indywidualnie, może warto przemyśleć ,jednak zagraniczny domek? często są to Polacy , którzy przyjeżdżają do Polski i można zobaczyć pieska :).... może się to wydać śmieszne... ale przecież nasz "babski instynkt" działa! :) 20 minut temu, Moli@ napisał: Jedziemy z Roxi do weta... na dziąśle za prawym kłem spuchło chyba ropień...może od zęba :( Na zdjęciu widać ... Qurcze :( Quote
Moli@ Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Wszystko musi chodzić swoim rytmem... spacerek po śniadanku zaliczony i można jechać do weta... 1 Quote
Aldrumka Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 1 godzinę temu, anica napisał: Uwielbiam te fotorelacje @[email protected] i ja też , a jakie efekty świetlne na tych porannych zdjęciach Quote
Aldrumka Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 16.10 stan konta 224,92 zł korekta przed i 16.10 były jeszcze wpłaty bakusiowa 30 zł b-b 20 zł 16.10 stan konta 274,92 zł Quote
Moli@ Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Byłyśmy w lecznicy z Roxi. Panienkę zbadał, dokładnie obejrzał pysia d. Jaroszewicz. Zmiana rozrostowa do szybkiego wycięcia - zabieg we środę 24.10. Roxi miała wcześniej sprawdzane ząbki i przez wetkę i w domu... sprawdzano - ścieranie kamienia po suchej karmie, gryzakach. Nie było zmian na śluzówkach... Wiek Roxi ocenił na 12 + +. Zmiany w oczach to zaćma starcza...(skonsultuję jeszcze z wetką od oczu). Quote
anica Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 11 minut temu, Moli@ napisał: Byłyśmy w lecznicy z Roxi. Panienkę zbadał, dokładnie obejrzał pysia d. Jaroszewicz. Zmiana rozrostowa do szybkiego wycięcia - zabieg we środę 24.10. Roxi miała wcześniej sprawdzane ząbki i przez wetkę i w domu... sprawdzano - ścieranie kamienia po suchej karmie, gryzakach. Nie było zmian na śluzówkach... Wiek Roxi ocenił na 12 + +. Zmiany w oczach to zaćma starcza...(skonsultuję jeszcze z wetką od oczu). O Matuniu! :( Quote
Moli@ Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Podczas przygotowania do pierwszego zabiegu... na brzuszku odkryto długi szew kończący się w prawej pachwinie. Była wysterylizowana ale umiejscowienie szwu może sugerować wycięcie guza / narośli. Może coraz to nowe guzy były powodem pozbycia się suni ;( Odpukać, nie ma więcej zmian na skórze. Quote
rozi Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Kula moja ma zaćmę. Nic się na to sensownego nie poradzi. Ile zabieg dziąsła? Quote
rozi Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Halo! Tysiu, może coś powiesz, bo wszyscy się denerwują i czekają Quote
Moli@ Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 4 godziny temu, rozi napisał: Kula moja ma zaćmę. Nic się na to sensownego nie poradzi. Ile zabieg dziąsła? Zaćmę chcę tylko potwierdzić u psiego okulisty. Zabieg dziąsła 250zł. Badanie wycinka 150/180zł , nie pamiętam dokładnie Quote
rozi Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 7 minut temu, Moli@ napisał: Zaćmę chcę tylko potwierdzić u psiego okulisty. Zabieg dziąsła 250zł. Badanie wycinka 150/180zł , nie pamiętam dokładnie Czemu służy badanie wycinka? Oprócz informacji, oczywiście. Quote
Moli@ Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 9 minut temu, rozi napisał: Czemu służy badanie wycinka? Oprócz informacji, oczywiście. Rokowaniu... rozwinęło się błyskawicznie i podejrzenia nie są optymistyczne. Nie ma przymusu badania wycinka. Na ostatnim przeglądzie - kiedy była pobierana krew do badania, czyszczone gruczoły przyodbytowe, były sprawdzane ząbki - pod kątem kamienia. Zmian na śluzówce nie było. Quote
rozi Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 No ale co kogo obchodzi rokowanie, no chyba że pod kątem tego domu w Anglii. Quote
Moli@ Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 1 minutę temu, rozi napisał: No ale co kogo obchodzi rokowanie, no chyba że pod kątem tego domu w Anglii. Ja bym dała spokój z tym domem. Roxi wygląda świetnie, wyniki też ma dobre...wierzę że to skłonność genetyczna. Poprzednio badano wycinek i nic złego nie wyszło. Quote
rozi Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 2 minuty temu, Moli@ napisał: Ja bym dała spokój z tym domem. Roxi wygląda świetnie, wyniki też ma dobre...wierzę że to skłonność genetyczna. Poprzednio badano wycinek i nic złego nie wyszło. To wyciąć i już. Łatwo mi mówić, nie ja idę na stół. Quote
Moli@ Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 1 minutę temu, rozi napisał: To wyciąć i już. Łatwo mi mówić, nie ja idę na stół. Wyciąć trzeba Quote
Recommended Posts