Jump to content
Dogomania

ROXI (*) ZASNĘŁA... DO ZOBACZENIA, MALEŃKA. :( Zdradziłeś mnie, człowieku: ale przez 3 lata miałam prawdziwe życie i byłam kochana u Moli.

Recommended Posts

Posted
7 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Moje kochane uszyska :)

Niedzielne żebry?

100_3752.JPG - oj, tymi oczami to mnie kupiła :) I jaki fajny kolega/koleżanka obok!

Przed chwilą zrobione...byczą się ;)

obok to moja Łateczka - adoptowałam - miała rok, była po przejściach (zmieniła dwa domy) miała chorą trzustkę.

Posted
Dnia 22.04.2018 o 13:21, Moli@ napisał:

Przed chwilą zrobione...byczą się ;)

obok to moja Łateczka - adoptowałam - miała rok, była po przejściach (zmieniła dwa domy) miała chorą trzustkę.

Też bym się chętnie pobyczyła :)

Chyba już trochę z Tobą jest...? Wygląda już na sędziwą sunię. Jak dobrze, że Łateczka ostatecznie trafiła do Ciebie. Trzustka już zdrowa? :)

Dnia 23.04.2018 o 10:54, anica napisał:

Witamy z Iskiereczką , Nowy tydzień  okok.gif

Dzień dobry, anico! :))
Właśnie przypomniałaś mi, że nasza Roxulka powinna mieć nowe ogłoszenia... z imieniem Iskierka. Dorobię jej :) Chyba, że ktoś miałby ochotę i czas? Można troszkę pozmieniać moje opisy (albo napisac od nowa jak ktoś się czuje na siłach).

16 godzin temu, Aldrumka napisał:

17.04 stan konta 524,25 zł

wpłata: Bakusiowa 50 zł

23.04 stan konta 574,25 zł

Dziękuję Ci, Aldrumko :)
Wspaniale, że Roxi ma tak rzetelnego skarbnika. Już umieszczam wpłatę od Bakusiowej na pierwszej stronie, aby wszystko się zgadzało.

Dziękuję tez Bakusiowa za wpłatę :)

Bakusiowa, jak mam wpisać? Bo wpłaciłaś 50zł, a Twoja stała to 20zł? To są dwie stałe (IV, V) i "coś" jednorazowego?

17671662_Rolinytrujcedlapsa.thumb.jpg.5e27a804869f0d8cc6acdd7d812815e1.jpg

Posted

Dziś, postaram się kupić obrożę od kleszczy dla Roxi.

Łatka, jesienna panienka z 2007roku. Miała rok gdy ją adoptowałam.

Zdiagnozowano u niej niewydolność trzustki - brak enzymów trawiennych/ amylazy i trypsyny. Na szczęście udało się wyleczyć.

Poważnie wygląda bo kłania się fryzjer...(:

Posted

Nadal spore prześwity...

oczki czasami załzawione...może ze względu na wiek, po spacerach do umycia.

Od wczoraj w nowej obroży na kleszcze :)

100_3817.JPG

100_3812.JPG

100_3808.JPG

100_3804.JPG

100_3799.JPG

Posted

U Roxi też serdeczności zostawiam na cały dzień dla Wszystkich buzki.gif

22 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Dzień dobry, anico! :))
Właśnie przypomniałaś mi, że nasza Roxulka powinna mieć nowe ogłoszenia... z imieniem Iskierka. Dorobię jej :) Chyba, że ktoś miałby ochotę i czas? Można troszkę pozmieniać moje opisy (albo napisac od nowa jak ktoś się czuje na siłach).

... co ja z tą...Iskierką, przepraszam Roxuniuzawstydzony.gif 

Tyś(ka)   a kto by się ośmielił ,Ciebie...poprawiaćz_jezorem.gif

Posted
Dnia 24.04.2018 o 14:21, Moli@ napisał:

Dziś, postaram się kupić obrożę od kleszczy dla Roxi.

Łatka, jesienna panienka z 2007roku. Miała rok gdy ją adoptowałam.

Zdiagnozowano u niej niewydolność trzustki - brak enzymów trawiennych/ amylazy i trypsyny. Na szczęście udało się wyleczyć.

Poważnie wygląda bo kłania się fryzjer...(:

Dziękuję za zakup obróżki :)

To Łatka już trochę ma na swoim karku... 2lata starsza od mojego... to wspaniale, że udało się wyjść z trzustkowych problemów, jestem pod wrażeniem co robi własny człowiek i odpowiednia opieka... :)

7 godzin temu, Moli@ napisał:

Nadal spore prześwity...

oczki czasami załzawione...może ze względu na wiek, po spacerach do umycia.

Od wczoraj w nowej obroży na kleszcze :)

Ja i tak jestem w szoku, że futerko tak szybko odrasta.

Ciekawe czemu niektórym psiakom tak łzawią oczy?
Pięknie się prezentuje - chociaż i tak nie mogę napatrzeć się na ten róż na szyjce... bardzo lubię różowe akcesoria na psiakach :)

5 godzin temu, anica napisał:

U Roxi też serdeczności zostawiam na cały dzień dla Wszystkich buzki.gif

... co ja z tą...Iskierką, przepraszam Roxuniuzawstydzony.gif 

Tyś(ka)   a kto by się ośmielił ,Ciebie...poprawiaćz_jezorem.gif

Bardzo, bardzo miło Cię tutaj widzieć... :) Że jesteś niezmiennie z Roxi, w przeciwieństwie do pogody we Wrocławiu, która dzisiaj zmienia się tak gwałtownie, że zwariowac można.

Roxi początkowo przez parę Cioć na dogomanii była nazywana Iskierką... a ja i tak szukam drugiego imienia dl Roxi do ogłoszeń... niech więc będzie do ogłoszeń również Iskierką:).

Tu nie chodzi o poprawianie mnie... chętnie przyjmę pomoc w ogłaszaniu suńki.

Posted

Słoneczkiem dzisiaj przywitamy się z Wrocławiaslonko.gif cieszymy się każdym promykiem bo później podobno ma padać!  wczoraj faktycznie...kwiecień plecień, poprzeplatałlookaround.gif

Tysiu, może ja coś mogłabym pomóc, po 12-14maja?   jakiej pomocy potrzebujesz?

Posted
Dnia 24.04.2018 o 20:15, Moli@ napisał:

Kupiłam dla Roxi obrożę Kiltix / dla średnich psów - 69zł (paragon)

50,00zł / 31.03 od E.R

19,00zł

trochę się opóźniłam , ale zaraz zapłacę

Posted

Ciocie (bo chyba wujek tutaj żaden nie zagląda?) - nie będzie mnie tutaj parę dni. Siła wyższa... a nie własne widzi-mi-się.
Mam nadzieję, że nic się nie będzie dziać, w końcu Roxi zaopiekowana, ma tyle troskliwych Cioć (z Moli@ na czele), że MUSI być dobrze... jednak jakby coś się działo proszę to mnie dzwonić! Bez skrępowania.

Proszę, przez czas mojej nieobecności, doglądajcie wątek :)

Zostawiam Wam baaaaardzo ciepłe pozdrowienia!

image63.jpg.61d07104efb63509aaf3965595c7c279.jpg

• Upvote 1
Posted

Witam się u Roxi ,serdeczności moc zostawiam aż do maja :)obchód przed wyjazdempapa.gif

10 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Ciocie (bo chyba wujek tutaj żaden nie zagląda?) - nie będzie mnie tutaj parę dni. Siła wyższa... a nie własne widzi-mi-się.
Mam nadzieję, że nic się nie będzie dziać, w końcu Roxi zaopiekowana, ma tyle troskliwych Cioć (z Moli@ na czele), że MUSI być dobrze... jednak jakby coś się działo proszę to mnie dzwonić! Bez skrępowania.

Proszę, przez czas mojej nieobecności, doglądajcie wątek :)

Zostawiam Wam baaaaardzo ciepłe pozdrowienia!

Udanego odpoczynku :)

Posted

Jak Roxi wypiękniała ! Przeglądałam jej dawne zdjęcia z kojca i przypomniałam sobie jaka była przestraszona, nie chciała wyjść z budy i patrzyła na mnie ze strachem...

Mam nadzieje, że niewidomy staruszek, który jest teraz w kojcach też otrzyma kiedyś taka szansę jak Roxi. Chociaż on nie jest takim strachulcem, daje się miziać, nauczył się już chodzić po terenie i nie obija się już jak na początku i baaardzo się cieszy kiedy ktoś go odwiedza :)

Posted

Po ostatnich zdjęciach widać też ,że dziewczyna wyszczuplała. Już nie jest taka paróweczka. Nabrała kształtów :)

Posted

Wow, ale się zmieniła :) Śliczna sunia z niej. Dziękuję za takie piękne zdjęcia - dodam je do ogłoszeń :) No, teraz to telefon musi się rozdzwonić.

Posted

Kochani, bardzo, bardzo potrzebna pomoc w ogłaszaniu Roxi. Ona jest już kochana, zaopiekowana, ale... i gotowa do adopcji... Psy starsze mają gorzej, więc błagam o pomoc. Zwłaszcza, że moja druga podopieczna, Mimi, szuka nowego lokum.  Jestem już załamana, że o Roxi nikt nie pyta, a sytuacja z trudną Mimi mnie już dobija totalnie: Mimi nie ma żadnych środków na koncie, a teraz perspektywa utraty DT już mnie pogrąża... :(  

Kto może pomóc z ogłaszaniem Roxi?
Kto robi plakaty? Kogo prosić o pomoc? Proszę...

Ja wiem, że nie umiem prosić... i niewiele sama umiem zaoferować innym... ale tu naprawdę nie chodzi o mnie, ale o te psiaczki.