Tyśka) Posted February 11, 2018 Author Posted February 11, 2018 Mniam, ale wypaśne jedzonko :) Szkoda, że mój królewicz gotowanego nie tknie... fuj-fuj :) Dobry przodozgryz nie jest zły... Cieszę się, że tłuszczaki trochę zmalały! Quote
Aldrumka Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 8.02 stan konta 875,70 zł wpłaty Dulska 20 zł anica 20 zł 12.02 stan konta 915,70 zł Quote
Moli@ Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 Zima nie odpuszcza... w nocy sypnęło sniegiem Quote
rozi Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 Paluszki nasze na śniegu. A tam wyżej jeszcze niedawno był guz. Quote
Moli@ Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 Roxi jeździła dziś na szczepienia ... założyłam książeczkę zdrowia, czip został wpisany do bazy danych Quote
Tyśka) Posted February 19, 2018 Author Posted February 19, 2018 Te jej uszy to mistrzostwo świata :) Dziękuję za chipa i szczepienia. I na cyzm ostatecznie stanęło: szczepienia to pełny pakiet? Czy wetka zaleciła inaczej? Quote
Aldrumka Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 odnotowuję wpłatę seramarias za marzec 20 zł :) 19.02 stan konta 935,70 zł czy czipowanie było bezpłatne ? nie wiem ile mam przelać Quote
Moli@ Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 6 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Te jej uszy to mistrzostwo świata :) Dziękuję za chipa i szczepienia. I na cyzm ostatecznie stanęło: szczepienia to pełny pakiet? Czy wetka zaleciła inaczej? Szczepienia, pełny pakiet - przeciw wściekliźnie i przeciw chorobom wirusowym. Pytałam wetów z dwóch lecznic, otrzymałam taką samą odpowiedź - szczególnie psy młode i starsze narażone są na zachorowania i powinno się je szczepić przeciw chorobom wirusowym. Wet obejrzał brzuszek - goi się bardzo ładnie. Temperatura ciała w normie, uszki czyste. Quote
Moli@ Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 5 godzin temu, Aldrumka napisał: odnotowuję wpłatę seramarias za marzec 20 zł :) 19.02 stan konta 935,70 zł czy czipowanie było bezpłatne ? nie wiem ile mam przelać Roxi, była czipowana podczas zabiegu usunięcia guza, wczoraj bezpłatnie została wpisana do bazy danych. Płaciłam tylko za szczepienia - 55 zł / 19.02 (paragon) Quote
Moli@ Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Nowa porcja słoiczków dla maluchów ,)... joi wyżywała się w kuchni :) ciasteczka w sklepie wybierał Henio :) Quote
Aldrumka Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 12 godzin temu, Moli@ napisał: Roxi, była czipowana podczas zabiegu usunięcia guza, wczoraj bezpłatnie została wpisana do bazy danych. Płaciłam tylko za szczepienia - 55 zł / 19.02 (paragon) wszystko jasne , zaraz zrobię przelew Quote
Aldrumka Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 19.02 stan konta 935,70 zł wpłata bakusiowa (luty) 20 zł wydatek szczepienia -55 zł 20.02 stan konta 900,70 zł Quote
rozi Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Piękne klopsiki :) a Roxi trochę schudła, czy mi się wydaje? Quote
anica Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Też tak sobie pomyślałam jak oglądam zdjęcia?... i jak się pieknie błyszczy :) te klopsiki ,wygladają tak smakowicie... że ja bym sama spróbowała 14 godzin temu, Moli@ napisał: Szczepienia, pełny pakiet - przeciw wściekliźnie i przeciw chorobom wirusowym. Pytałam wetów z dwóch lecznic, otrzymałam taką samą odpowiedź - szczególnie psy młode i starsze narażone są na zachorowania i powinno się je szczepić przeciw chorobom wirusowym. Wet obejrzał brzuszek - goi się bardzo ładnie. Temperatura ciała w normie, uszki czyste. ... nie chciała bym podrywać autorytetu wetów!... ale! .. tu na dogo długo drążyłam temat szczepień tzw skojarzonych/ zapraszam na wątek Tasi, jest w wejście przez banerek/ gdzie mi się tylko przypomniało, pytałam jak to jest? powodem było ,bardzo złe samopoczucie Taksuni po kolejnym szczepieniu/ dwa pierwsze ,przeszła OK/ to trzecie , dramat ,około tygodnia odmawiała jedzenia, wymioty, ślinotok, lała mi się w końcu przez ręce :( wetka ,która jej podała szczepionkę stwierdziła, że... musiała coś zjeść! proszę nie kojarzyć tego z podaniem szczepionki! ... poczytałam w necie, popytałam tu na dogo i jednak można kojarzyć to z szczepionką, zdarza się to nawet często! tak jak mi doradziły tu dziewczyny to jednak wścieklizna, musowo co roku! natomiast wirusówki co dwa trzy?! wet którego zmieniłam, dokładnie wyraził się tak samo... Quote
Moli@ Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 4 godziny temu, rozi napisał: Piękne klopsiki :) a Roxi trochę schudła, czy mi się wydaje? Smukła panienka... waga 13,800 / 19.02 :)... w dniu przyjazdu ważyła 14,300 czyli straciła pół kilograma (guz też trochę ważył) Quote
Moli@ Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Anica, ja jestem za szczepieniem...zwierzą ... za szczepieniem dzieci ,) oczywiście zdrowych. Odczyn alergiczny może wystąpić i tu jest ryzyko... na szczęście sporadyczne przypadki. Quote
rozi Posted February 21, 2018 Posted February 21, 2018 Roxi nie ma książeczki, nie wiadomo czy i kiedy była na cokolwiek szczepiona, więc tutaj sprawa jest oczywista. Natomiast co do własnych, starych psów, wcześniej szczepionych regularnie, lepiej nie będę się wypowiadać, bo mnie zgarną :) Quote
Moli@ Posted February 21, 2018 Posted February 21, 2018 27 minut temu, rozi napisał: Roxi nie ma książeczki, nie wiadomo czy i kiedy była na cokolwiek szczepiona, więc tutaj sprawa jest oczywista. Natomiast co do własnych, starych psów, wcześniej szczepionych regularnie, lepiej nie będę się wypowiadać, bo mnie zgarną :) Prywatnych sierściuchów też nie szczepimy od zakaźnych zgodnie z zalecanymi terminami ,). Szczepionki działają o rok dłużej od podanego terminu...jak mówi "nasza" wetka "nadgorliwość gorsza..." ,). Quote
Recommended Posts