Nesiowata Posted March 13, 2020 Posted March 13, 2020 Piątkowo porannie witamy z życzeniami zdrowia i ogromnej ilości spokoju. Quote
Nesiowata Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Witaj ruda w sobotę. I lepiej nie wystawiaj nosa za drzwi bo może Cię wiatr porwać Są wprawdzie momenty spokoju ale nie trwają zbyt długo. Quote
Radek Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 8 godzin temu, Nesiowata napisał: nie wystawiaj nosa za drzwi bo może Cię wiatr porwać Dzisiaj to faktycznie czasem tak wiało, że małego psa mogłoby przestawić;) Quote
Nesiowata Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Wiatr uspokoił się, mrozek trzyma i jest całkiem przyjemnie. Wczorajszy dzień dał co nieco popalić to może chociaż dziś będzie lepiej? Bądź zdrowo lisiczko i pilnie oglądaj świat z koszyczka. A przy okazji - dawaj chwile wytchnienia Jagusce i kumplom. Quote
Tyśka) Posted March 15, 2020 Author Posted March 15, 2020 Jagusko, co u Was słychać? Mocno się martwię o Was w tym trudnym czasie i codziennie myślę o Was :( Na razie jednak sprawa odbierania telefonów przez elik jest w zawieszeniu, bo moja operacja na CITO, na którą czekam od stycznia została odwołana, ba! nawet badania kontrolne nt mojego stanu zdrowia odwołane... a ja... jestem na kwarantannie pod Poznaniem aby się nie zarazić od nikogo - jestem w grupie ryzyka i to podwójnie. Także na ten moment mam sporo czasu na odbieranie telefonów. Trzymajcie się mocno! Quote
elik Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 35 minut temu, Tyś(ka) napisał: Jagusko, co u Was słychać? Mocno się martwię o Was w tym trudnym czasie i codziennie myślę o Was :( Na razie jednak sprawa odbierania telefonów przez elik jest w zawieszeniu, bo moja operacja na CITO, na którą czekam od stycznia została odwołana, ba! nawet badania kontrolne nt mojego stanu zdrowia odwołane... a ja... jestem na kwarantannie pod Poznaniem aby się nie zarazić od nikogo - jestem w grupie ryzyka i to podwójnie. Także na ten moment mam sporo czasu na odbieranie telefonów. Trzymajcie się mocno! Biedna Tysiu :( Trzymam kciuki, żeby sytuacja jak najszybciej wróciła do normy i szpitale zaczęły normalnie pracować. Iwonko trzymaj się i dbaj o siebie. 1 Quote
Radek Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: a ja... jestem na kwarantannie pod Poznaniem aby się nie zarazić od nikogo Trzymaj się zdrowo, bo wirus jest zupełnie niepotrzebny. 1 Quote
Nesiowata Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 Witam rudzielca w słoneczny poniedziałkowy poranek, zapowiada się całkiem przyjemny dzień. Zdrowia życzę, zwłaszcza opiekunce. Quote
Tyśka) Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 W minionym tygodniu miałam dwa zapytania o Mimi. Najpierw zadzwoniła... 17latka, która szuka dla siebie i młodszego rodzeństwa maleńkiego pieska do budy, koniecznie dzieciolubnego (ma 3letnie rodzeństwo) i jak najmniejszego - wytłumaczyłam jej na spokojnie, dlaczego Mimi do takich warunków się nie nadaje, a że była mocno kulturalną dziewczyną to dłuższą chwilę z nią rozmawiałam i rozwiewałam wątpliwości nt adopcji pieska. A wczoraj dostałam smsa z zapytaniem "czy ten rudy pies zna czystość i nadal jest do wzięcia" - bez ciągu dalszego. W najbliższym czasie raczej nie przewiduję adopcji :( Quote
elik Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: maleńkiego pieska do budy, koniecznie dzieciolubnego (ma 3letnie rodzeństwo) i jak najmniejszego - Mimo wszystko 17-latka powinna już wiedzieć, że żaden pies nie powinien mieszkać w budzie a już malutki absolutnie! Quote
Tyśka) Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 20 minut temu, elik napisał: Mimo wszystko 17-latka powinna już wiedzieć, że żaden pies nie powinien mieszkać w budzie a już malutki absolutnie! Brzmiała tak, jakby mocno chciała psa w domu i gdyby tylko od niej zależało... tylko jej rodzice... Rozumiem to - mój Moniek pierwsze lata spędził jako podwórzowy pies i musiałam się z tym pogodzić. Dopiero od jakiś 4lat mieszka w domu, z rodzicami. Rozumiem dziewczynę i nie oceniam. Wytłumaczyłam tylko dlaczego szukam domu, a nie budy, porozmawiałam z nadzieją, że coś zostanie w jej głowie. Dziewczyna brzmiała naprawdę odpowiedzialnie, myślę że mimo wszystko potencjalnemu psiakowi zapewni najlepszą opiekę, jaką będzie w stanie zapewnić. 1 Quote
Tyśka) Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 14 godzin temu, Radek napisał: Trzymaj się zdrowo, bo wirus jest zupełnie niepotrzebny. Dziękuję, oj wirus do kompletu chorób i bolączek wcale mi by się pasował ;) Wczoraj ktoś na osiedlu TŻ porzucił szczenię owczarka, na oko 4msc... sąsiadka akurat była ze swoim amstaffem na spacerze, złapała malucha i wzięła do siebie. To znaczy, jest cień szansy, że komuś uciekł, ale wątpliwy cień... w środku miasta, pomiędzy blokami i kamienicami, gdzie psy wychodzą na spacer na smyczy i komuś maluch by uciekł...? Ile takich psów będzie teraz? :( Quote
elik Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 19 minut temu, Tyś(ka) napisał: Ile takich psów będzie teraz? :( Kto wspomoże ludzi będących na kwarantannie domowej, a mających psy? Kto je wyprowadzi? Quote
Tyśka) Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 Przed chwilą, elik napisał: Kto wspomoże ludzi będących na kwarantannie domowej, a mających psy? Kto je wyprowadzi? Na fejsbuku pojawiają się kolejne lokalne grupy pomocowe, miejskie i okołomiejskie oraz istnieje już ogólnopolska PIES W KORONIE. Jednak ważne! trzeba pamiętać o zachowaniu środków ostrożności przy pomaganiu w spacerach osobom będących na kwarantannie, KLIK. Quote
Nesiowata Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Wiaamy Jaguskę i resztę towarzycha domowego w ciepłe, słoneczne popołudnie. Nawet nie chce się siedzieć w domu (choć to bardzo wskazane). No, ale kontaktu z ludźmi nie mam, mogę sobie chociaż po podwórku połazić. Quote
Radek Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 8 godzin temu, Nesiowata napisał: No, ale kontaktu z ludźmi nie mam, mogę sobie chociaż po podwórku połazić. Dobrze masz. Quote
Nesiowata Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 7 godzin temu, Radek napisał: Dobrze masz. Tak, to jest dobra sprawa. A teraz witam cudnego rudzielca bladym świtem. Jak to dobrze, że coraz wcześniej jest jasno. 1 Quote
Nesiowata Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Mimi - trzymaj się zdrowo i przetrwaj ten najgorszy czas w spokoju. Quote
Radek Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 16 godzin temu, Nesiowata napisał: Mimi - trzymaj się zdrowo i przetrwaj ten najgorszy czas w spokoju. Dobrze, że psy nie wiedzą, co się teraz dzieje na świecie. Tylko ludzie muszą na siebie uważać, bo ktoś psiakami musi się opiekować. Quote
Tyśka) Posted March 20, 2020 Author Posted March 20, 2020 Oj trudny to czas, macie rację...Dziękuję elik i uxmal za chęć pomocy w odbieraniu telefonów, ale na ten moment mam mnóstwo czasu na odbieranie telefonów. Odwołali mi operację, za 3 tygodnie lekarz będzie próbował ponownie umawiać mnie do szpitala. Wesele też musimy odwołać, tracąc parę tysięcy złotych - ale i zyskując sporo czasu na odbieranie telefonów... Dlatego na razie pomoc w tym nie jest mi potrzebna, DZIĘKUJĘ. Martwię się nieadopcyjnością Mimi, o finanse Oriona, o brak domu dla nich. Niech ten rok się już skończy. Ostatnio o Mimi mam jedynie zapytanie takie, czy utrzymuje czystość w domu i ile ma lat. Wczoraj znowu odpowiadałam na takiego smsa. Quote
Nesiowata Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 No i dobiliśmy do piątkowego południa. Pochmurno się zrobiło. Może u was ładniejszy dzień? Nieustająco zdrowia życzę. Quote
elik Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Oj trudny to czas, macie rację...Dziękuję elik i uxmal za chęć pomocy w odbieraniu telefonów, ale na ten moment mam mnóstwo czasu na odbieranie telefonów. Odwołali mi operację, Jakoś się nie cieszę, że ominie mnie ta czynność, wręcz przeciwnie, martwię się z tego powodu, że tak pokomplikowały się Twoje życiowe, bardzo ważne plany. Serdecznie Ci współczuję Tyńciu :( Pewnie Cię to nie pocieszy, ale jesteś pewnie jedną z bardzo wieku, którym koronawirus skomplikuje życie. Oby tylko i oby udało się go szybko pokonać. :( Trzymaj się Tysiu. Moja chęć pomocy w odbieraniu telefonów jest aktualna więc daj znać, gdy sytuacja się zmieni Quote
jaguska Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Witajcie. Żyjemy. Tysiu, najpierw prośba do Ciebie, proszę Cię żebyś na czas pandemii wstrzymała adopcje Mimi, bo i tak nie przyjmę do domu nikogo na wizyty zapoznawcze, mimo że nie mam 60+ to z racji chorób towarzyszących jestem w grupie ryzyka, nie mówiąc już o mojej mamie. Druga sprawa, na 99,999% procent nie szukaj na czerwiec dla niej nigdzie miejsca, nie ma potrzeby, bo zrezygnowałam z wyjazdu. Wybaczcie moje milczenie, ale jak już fizycznie jest ok, to mi teraz psychika siada ze względu na obecne wydarzenia. Dbajcie o siebie, przestrzegajcie zasad epidemicznych, pozdrawiam Was wszystkich Paczam na Was - Wasza Mimi 1 Quote
Nesiowata Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Trzymaj się Jagusko z całych sił! Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia! Quote
Recommended Posts