jaguska Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 Proszę państwa, oto miś został rozszarpany dziś. jedna ruda go zabiła, druga ruda go zmoczyła. Dalsza część pokropku jest po drugiej stronie miśka, więc podejrzana jest tylko jedna, akrobatka chodząca na przednich łapkach, żeby nie było że tylko na jedną skarżę, druga nic a nic nie ustępuje pierwszej w przedstawionym zachowaniu, została zepsuta złym przykładem, a tyle lat była grzecznym pieskiem. Quote
Nesiowata Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 Biedny misiek - źle trafił, rude były lepsze od niego. Quote
Tyśka) Posted May 29, 2019 Author Posted May 29, 2019 Misio sam się zsikał, a tu ktoś oskarża rudzielce ;) A tak poważnie, Mimloku! wstyd mi za ciebie! Na złą drogę sprowadzasz słodką Psotkę! Z Panią trener jestem już umówiona na sobotę. Sama przyjadę busami koło 10-12, przedstawić co tam trzeba, podpisać umowę, a potem dojedzie lisica. Czekam jeszcze na telefon od anecik, dzwoniłam ale na razie nie ma jak rozmawiać. Może uda mi się tak zorganizować swój przyjazd, aby zjechać się razem z anecik. Quote
elik Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 2 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Misio sam się zsikał, a tu ktoś oskarża rudzielce ;) Tak, tak, tak. Jestem tego samego zdania! Misio, czy kto inkszy się zesiusiał i teraz na rudzielce zwala. ŁADNIE TO TAK, ŁADNIE! Quote
Tyśka) Posted May 29, 2019 Author Posted May 29, 2019 1 minutę temu, elik napisał: Tak, tak, tak. Jestem tego samego zdania! Misio, czy kto inkszy się zesiusiał i teraz na rudzielce zwala. Ł Szkoda, że naocznie widziałam co innego :( Quote
elik Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Szkoda, że naocznie widziałam co innego :( To Ty byłaś, widziałaś i pozwoliłaś na takie bezeceństwa? No tego się po Tobie Tysiu nie spodziewałam Quote
Tyśka) Posted May 29, 2019 Author Posted May 29, 2019 2 minuty temu, elik napisał: To Ty byłaś, widziałaś i pozwoliłaś na takie bezeceństwa? No tego się po Tobie Tysiu nie spodziewałam Kiedy odwiedzałam Mimi (w lutym) wojenek było kilka, głównie o zasoby. Robią to tak bezszelestnie, że rach-ciach i pozamiat... zamoczone, człowiek znajdywał tylko ślady zbrodni. Już wtedy widać było, że mają chłodne stosunki między sobą i z tyłu głowy miałam, że za jakiś czas może być gorzej. Nie chciałam mówić głośno, żeby nie wykrakać, ale i to nie pomogło. Smutno się czyta o pogłębiającym się konflikcie. A TEGO Człowieka na horyzoncie jak nie było, tak nie ma - schował się niczym Mimi, gdy czegoś się wystraszy. Quote
elik Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 Żartowałam :) Wiem przecież, że teraz Ciebie tam nie ma. Faktycznie szkoda, że tak z sobą walczą, zamiast się wzajemnie wspierać. Quote
jaguska Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 Misi nie mógł się zesikać bo był już bez życia, po bardzo dogłębnej lobotomii ;) Nooo ciotki-klotki, rudzielce nie rzucają się na siebie z zębiskami, otwarcie, to taka wojna podjazdowa, robienie sobie na złość. Mimisia za wszelką cenę chce sobie podporządkować Psotkę, ale Psotka się nie daje i odpłaca Mimi pięknym za nadobne, jednak to Mimisia jest tą bardziej zaangażowaną w konflikt stroną. Z Jeżynką też za sobą nie przepadają, ale Jeżynka to babcia i wkurza ją szaleństwo Mimi. Z drugiej strony Mimi to taki głupolek że można z niej ciągle boki zrywać, zawsze czymś rozbawi. Nie ma dnia żeby czegoś głupio-śmiesznego nie wymodziła. Tysiu, Ty się nie martw i spokojnie szukaj dla niej domu, bez pośpiechu, bo co nagle to po diable. Ja nad babami panuję, to ja jestem przewodnikiem stada, a po tamtym wypadku jestem bardziej przewidująca. Mimisia zasługuje na wyjątkowego człowieka, bo jest wyjątkowa, coś jakby pies pomieszany z kotem czy lisem;))))))))) 2 1 Quote
Tyśka) Posted May 29, 2019 Author Posted May 29, 2019 Ja bym powiedziała, że to wojna inteligentna wręcz ;) Przed chwilą rozmawiałam z anecik. Transport w jedną stronę to koszt ok. 200zł, wstępnie też zaklepała termin powrotu, gdyby mi się nie udało. Aaa, Mimi może spokojnie przyjechać w sobotę o jakiej porze będzie Wam pasować, bo to taki dzień przyjazdów/odjazdów psów i psiaki przyjmowane są cały dzień. :) Koszty na dzień dzisiejszy mają się tak: 400zł hotel (01-16.06) + ok. 200zł transport x 2 (przy założeniu że anecik pojedzie w obie strony) = ok. 800zł Na koncie Mimi: 610,- Na bazarku na razie ma 90,- (za cegiełki) + nieskończony bazarek (mam nadzieję, że skończy się owocnie). Quote
Nesiowata Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 To ja poproszę o nr konta dla rudzielca, dorzucę się do transportu lisiczki. Niech dziewczyna jedzie spokojnie. I równie spokojnie wraca. Może w innym nastroju? Trzymaj się ruda - przed Tobą ciężkie chwile. 1 Quote
Tyśka) Posted May 30, 2019 Author Posted May 30, 2019 3 godziny temu, Nesiowata napisał: To ja poproszę o nr konta dla rudzielca, dorzucę się do transportu lisiczki. Niech dziewczyna jedzie spokojnie. I równie spokojnie wraca. Może w innym nastroju? Trzymaj się ruda - przed Tobą ciężkie chwile. Nesiowata, cudowna Kobieto! Zawsze chętnie wspierasz "moje" bezdomniaki, a coś czuję, że Rudzielec Ci trochę zakręcił w głowie :) Bardzo dziękuję za wsparcie. Podeślę nr konta do elficzkowa :) DZIĘKUJĘ. Quote
Nesiowata Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 56 minut temu, Tyś(ka) napisał: coś czuję, że Rudzielec Ci trochę zakręcił w głowie Podeślę nr konta do elficzkowa :) DZIĘKUJĘ. Nie tylko trochę... 1 1 Quote
elik Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Ja też poproszę nr konta. Kiedyś płaciłam co miesiąc, ale jak Tysia powiedziała, że Mimisia nie potrzebuje, to przeniosłam deklaracje na inksze potrzebujące. Ale jak Mimisia jest w potrzebie, to wyskrobię grosik. Quote
Tyśka) Posted May 30, 2019 Author Posted May 30, 2019 1 minutę temu, elik napisał: Ja też poproszę nr konta. Kiedyś płaciłam co miesiąc, ale jak Tysia powiedziała, że Mimisia nie potrzebuje, to przeniosłam deklaracje na inksze potrzebujące. Ale jak Mimisia jest w potrzebie, to wyskrobię grosik. Dziękuję, już wysyłam numer konta. Wiem, że z deklaracjami jest krucho i wiele psiaków w potrzebie, dlatego też nie chcę głośno prosić o pieniądze. Ale faktycznie, w czerwcu skarbonka Mimi zbiednieje całkiem. Quote
Nesiowata Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Mimiśka - kciuki zaciśnięte, dzień prawdy coraz bliżej. Trzymaj się malutka. Quote
jaguska Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Tobołki popakowane, Mimi idzie na wygnanie ;) Godzinę jeszcze doprecyzuję z Anetką, późnym popołudniem bo lekarka mi obiecała że jak mama dobrze wybudzi się z narkozy i wszystko będzie ok po zabiegu to będę ją mogła zabrać dzisiaj koło 18, więc mogłabym jutro wyjechać z domu wcześniej, tak żeby Tysia się z nimi spotkała tam na miejscu w hotelu. Na razie czekam na telefon ze szpitala. Na potwierdzenie że Mimi jedzie na kolonie cała i zdrowa, ma wszystkie nogi, uszy, oczy i tak dalej ;) dwa filmiki. 2 Quote
Nesiowata Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Biedny rudzielec - jeszcze nic nie przeczuwa, nie wie co ją czeka... Quote
Tyśka) Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 Ja już umówiona z anecik: na 11:30 w hotelu (mniej więcej). Co prawda wyjadę wcześniej, tak aby o 10:30 być na miejscu, ale z dworca do hotelu będę mieć jeszcze 8km ;) Anecik zaproponowała też, abym z powrotem do Katowic wracała z Jej Mężem, za co bardzo dziękuję, bo będzie szybciej i wygodniej. W Katowicach wsiądę w pociąg powrotny, więc koło 17 powinnam wrócić do Wrocławia jak się uda - więc relacja będzie wieczorem. Za transport założę ze swoich, od razu zapłacę, potem poproszę o zwrot na konto. Z hotelu dostaniemy fakturę. Jakie cudowne filmiki! Moja kochana Mimisia, żałuję, że tych kolonii nie spędza u mnie :( ale będzie dobrze. Quote
jaguska Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Ooooo a ja nadal czekam na telefon od Anetki z konkretną godziną. Quote
Tyśka) Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 2 minuty temu, jaguska napisał: Ooooo a ja nadal czekam na telefon od Anetki z konkretną godziną. Pewnie zapomniała zadzwonić, ze mną rozmawiała ostatni raz o 18stej i wtedy umówiłyśmy się na 11:30. Mnie mówiła, że wyjadą rano, aby być tak na 11. Mam zadzwonić czy zadzwonisz, Jagusko? Quote
Tyśka) Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 3 minuty temu, jaguska napisał: na 11 gdzie, w Dąbrówce? W Jastrzębiu, w hotelu. Quote
Recommended Posts