Jump to content
Dogomania

Mam na imię Abra i już mam dom. Moje nowe życie zaczęło się 16 października. Zamojska sunia szuka domu a my szukamy nawet najmniejszych deklaracji.

Recommended Posts

Posted

Abrę tradycyjnie przed wyjazdem wykąpałam, schła sobie w domu przez noc i była bardzo grzeczna i cichutka:) Kąpiel i czesanie też zniosła dzielnie.

Pani przekazała na transport 50 zł i obiecała dosłać na konto jeszcze 100 zł. Poczekam aż ta wpłata dojdzie i wtedy zrobię rozliczenie końcowe.

Suńka załapała się jeszcze na szczepienie p. wściekliźnie, bo 14.12 traciło ważność. Koszt to 20 zł + 2 zł dojazd weta (25 zł na 12 szczepionych psów):

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/bc5f6b9e8e2ca725

Bardzo się cieszę, że Abra tak szybko znalazła dom. Tak powinno być: dwa miesiące max i do domu:)

• Upvote 1
Posted
2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Świetnie, że się powoli aklimatyzuje.

Ale pilnuje też misek przed Panią? 

Nie. Tylko przed koteczką.

Posted
43 minuty temu, Jo37 napisał:

Nie. Tylko przed koteczką.

U nas też pilnowała na początku przed psami, ale potem jej przeszło:)

A ja dostałam w dniu przyjazdu suni MMSy:

0328bcd3aed0d9ffgen.jpg

10d8eabc6443104agen.jpg

• Upvote 4
Posted
3 godziny temu, Jo37 napisał:

Abra zadowolona, buziaki rozdaje. Pilnuje misek i ostrzega kotkę jak ta podejdzie za blisko.

mój Kazanisko też broni miski przed Maurycym, ostrzega, jak za blisko podejdzie....ale nigdy nie rzucił się na niego z zębami. Maurycy mądry, wie, że nie ma co z wielkopsem zaczynać....Natomiast wodę z miski Kazankowej Maurycy może pić spokojnie...jedzenie to świętość!!!

Posted
Dnia 20.12.2017 o 13:04, Tyś(ka) napisał:

Czy po Abrze został jakiś dług?

Czekałam z rozliczeniem na obiecaną wpłatę przez DS (100 zł), ale nie mam na razie tej wpłaty, więc rozliczenie robię, a jak wpłata dojdzie, to będzie dla kolejnej biedy:

Stan konta na 15 listopad wynosił -501 zł

+51 zł Jo37

+450 zł Fundacja ZEA

+50 zł DS

-360 zł hotelowanie 16.11-15.12

-22 zł szczepienie p. wściekliźnie wraz z dojazdem weta

-250 zł transport do DS

Pozostałość po hotelowaniu Abry wynosi -582 zł.