Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, Bgra 605 989 789 napisał:

Dziękuję pięknie w imieniu Czesinka !:)

Pięknie dziękuję :)

Jedziemy ja się uda w tym tygodniu w odwiedziny do Czesia,pora zrobić dla niego zakupy.Już nie będzie tak dużo biegał po ogrodzie z gołą doopinką  to i więcej środków pielęgnacyjnych pójdzie.Ola.ma jak zawsze sponsoruje środki dezynfekcyjne,rękawiczki,skarpeta plaskatych resztę.Mam nadzieję,że trafimy na  dobrą pogodę to może jakiś spacerek.

Popatrzcie  co znalazła Aldonka :) Czesio jak żywy!

http://pl.euroanimal.eu/Cockapoo#Inne_rasy_nie_uznawane_przez_FCI

Autentycznie Czester jest bardzo,bardzo podobny do tej rasy a charakter się też zgadza.

Grafika:Cockapoo.jpg

Ja zakupując karmę nie pomyślałam o kopytkach dla Czesia,dopiero po czasie mnie oświeciło.Może uda się przy zamawianiu artykułów dokupić kopytek? w razie potrzeby to pieniążki są na zakupy w każdej chwili można z nich korzystać.

Posted
28 minut temu, Anula napisał:

Autentycznie Czester jest bardzo,bardzo podobny do tej rasy a charakter się też zgadza.

Grafika:Cockapoo.jpg

Ja zakupując karmę nie pomyślałam o kopytkach dla Czesia,dopiero po czasie mnie oświeciło.Może uda się przy zamawianiu artykułów dokupić kopytek? w razie potrzeby to pieniążki są na zakupy w każdej chwili można z nich korzystać.

Ola,mo jakiś czas temu kupiła 100 sztuk,dla wszystkich współbraci Czesia,ale  z pewnością jeszcze się z nimi nie uporali,podpytam Aldonkę jak tam będziemy.

Wstawiam też ogłoszenie Czesia na dwie angielskie strony,jeszcze poszperam w wolnej chwili.Przeglądam hodowle cockapoo vel cockerpoo ,w Australii zwane także spoodle,tylko ta krzyżówka cocker spaniela i pudla nie została uznana przez światowe organizacje kynologiczne,Czesio nie ma tatuażu,nie miał chipa. Wygląda faktycznie jak przedstawiciel tej rasy.

Biję się z myślami,czy hodowca sprzedałby psa wg weta z wadą genetyczną ?Mój wet dalej twierdzi,że to po urazie. Czy wygląd Czesia to tylko przypadek?

Posted

Wczoraj jak zaplanowałyśmy udało się dojechać do Czesia.Jak zawsze wesoły i gotowy do zabawy,wymizniany,wytłamszony od Was wszystkich :) Wczoraj  też zajechała wetka żeby poszczepić bractwo,Czesio ani nie pisnął,za smaczki to pewnie dałby się zaczepić jeszcze kilka razy ;) Zawiozłyśmy z Ola,mo wszystko co potrzebne,żeby Cześ miał się dobrze i życie z nim było lżejsze,zaczyna się ta pora kiedy wszystkiego pójdzie więcej.Czesio obcięty,był wczoraj też u groomera,długi włos niestety nie dla niego,przed zima trochę zarośnie.

Ola,mo sprezentowała środki dezynfekcyjne,chusteczki nawilżane,rękawiczki i nowy kocyk :) Gratis także transport.Ja skromnie z 1,5 kg ciasteczek.

Koszt groomera-gratis

Koszt Skarpety:

szczepienia 70 zł

chusteczki nawilżane 6 op 23,37 zł

pampersy 4x23,99 =95,96 +3x26,99=80,97 razem 176,93 zł

proszek do prania 39,99 zł

Transport ponad 100 km gratis Ola.mo :) dzięki!!!!

Zamówię jeszcze pampasy.

13,2.jpg

13,3.jpg

13,1.jpg

13.jpg

133.jpg

• Like 1
Posted
19 godzin temu, b-b napisał:

Wielka szkoda,że choroby Czesterka nie da się wyleczyć.

Wspaniale,że trafia na swej drodze na WSPANIAŁYCH LUDZI !

Do ludzi ma szczęście :)

Czesio wpadł dzisiaj do nas  pięknie podziękować za to,że dzięki Wam  ponad rok może cieszyć się spokojnym życiem,ma cudowny dom tymczasowy,może cudem znajdzie stały :)

14,5.jpg

14,1.jpg

14,2.jpg

Posted

Dziewczyny zrobiły zbiórkę kasy pomiędzy sobą i zrobiły świetną niespodziankę :) zakupiły Ozonator,już u mnie,nierozpakowany ląduje u Czesia :) Organizujemy transport :) 

43763461_2207890642576280_6338328176397123584_n.jpg

Posted
Dnia 16.10.2018 o 19:17, Bgra 605 989 789 napisał:

Dziewczyny zrobiły zbiórkę kasy pomiędzy sobą i zrobiły świetną niespodziankę :) zakupiły Ozonator,już u mnie,nierozpakowany ląduje u Czesia :) Organizujemy transport :) 

43763461_2207890642576280_6338328176397123584_n.jpg

A jakie zadanie będzie spełniał ozonator?

Nadeszły wpłaty za X - b-b;helli;jaguska.Ślicznie dziękuję.

Posted
Dnia 19.10.2018 o 12:16, Anula napisał:

A jakie zadanie będzie spełniał ozonator?

Nadeszły wpłaty za X - b-b;helli;jaguska.Ślicznie dziękuję.

Dziękuję serdecznie :) :) :)

Dla dt Czesia najważniejsze to skuteczne usuwanie zapachu,Czesio teraz będzie więcej czasu spędzał na kanapach,przy jego szaleńczych zabawach zdarza mu się przesunąć pampers i nie tylko kocyk ubrudzi.To urządzenie jest sprawdzone przez Kasię , ma je w domu,stosuje z powodzeniem zgodnie z instrukcją.

" Poprzez umieszczenie w wodzie rurki z dyfuzorem ozonatora usuwamy bakterie, wirusy, pleśń, grzyby, pestycydy, azotany, fungicydy, antybiotyki, hormony, mikroorganizmy, zanieczyszczenia metaliczne z warzyw, owoców, mięs, ryb, owoców morza, ryżu, grochu, fasoli, kasz gruboziarnistych, oliwy z oliwek. Dezynfekujemy również zastawę stołową, sztućce, deski do krojenia. Ozonujemy również wodę z kranu do picia czy do kąpieli (działa korzystnie poprzez: dotlenie skóry, odprężenia organizmu, wspomaga walkę z cellulitem, chorobami grzybowymi skóry, trądzikiem).

Urządzenie to służy nam również do ozonowania pomieszczeń (zalecany do pomieszczeń o wymiarach 5 - 37 m2): pokoi, kuchni, łazienek, sanitariatów, garaży, piwnic itp.- skutecznie je dezynfekuje i usuwa wszelkie zapachy jak dym papierosowy, stęchlizny, zapach moczu, zwierząt domowych. Ozonujemy również szafy ubraniowe, garderoby, szafki z obuwiem, pomieszczenia dla zwierząt, samochody osobowe, środki transportu "

Posted
6 godzin temu, jaguska napisał:

Oprócz ozonatora, chciałabym jeszcze polecić (z własnego doświadczenia) ten preparat, używam go -do wszystkiego- , od zamgławiania, poprzez mycie a nawet spryskanie delikwenta ;) http://www.probioemy-sklep.pl/bioklean-soft-butelka-1-litr-p-36.html

Dzięki serdeczne :) zapisuję !

Czesiowi na razie musi wystarczyć co ma,Czesiowej pupencji dobrze robi olejek goździkowy :) pachnie jak ciasteczko :)

Nasza Tekla ma jeszcze przed sobą kontrolę u okulisty,pewne nowe krople,kasa leci jak woda.

Posted
8 godzin temu, Bgra 605 989 789 napisał:

Dziękuję serdecznie :) :) :)

Dla dt Czesia najważniejsze to skuteczne usuwanie zapachu,Czesio teraz będzie więcej czasu spędzał na kanapach,przy jego szaleńczych zabawach zdarza mu się przesunąć pampers i nie tylko kocyk ubrudzi.To urządzenie jest sprawdzone przez Kasię , ma je w domu,stosuje z powodzeniem zgodnie z instrukcją.

" Poprzez umieszczenie w wodzie rurki z dyfuzorem ozonatora usuwamy bakterie, wirusy, pleśń, grzyby, pestycydy, azotany, fungicydy, antybiotyki, hormony, mikroorganizmy, zanieczyszczenia metaliczne z warzyw, owoców, mięs, ryb, owoców morza, ryżu, grochu, fasoli, kasz gruboziarnistych, oliwy z oliwek. Dezynfekujemy również zastawę stołową, sztućce, deski do krojenia. Ozonujemy również wodę z kranu do picia czy do kąpieli (działa korzystnie poprzez: dotlenie skóry, odprężenia organizmu, wspomaga walkę z cellulitem, chorobami grzybowymi skóry, trądzikiem).

Urządzenie to służy nam również do ozonowania pomieszczeń (zalecany do pomieszczeń o wymiarach 5 - 37 m2): pokoi, kuchni, łazienek, sanitariatów, garaży, piwnic itp.- skutecznie je dezynfekuje i usuwa wszelkie zapachy jak dym papierosowy, stęchlizny, zapach moczu, zwierząt domowych. Ozonujemy również szafy ubraniowe, garderoby, szafki z obuwiem, pomieszczenia dla zwierząt, samochody osobowe, środki transportu "

Dziękuję za informację.My mamy ozonator ale stosujemy go w akwarium,stąd moje pytanie było.

• Like 1
Posted

U Czesiulka wszystko ok :) ma co jeść,ma wszystko co mu do życia potrzebne,swoją najukochańszą  Aldonkę,aż nie wiem co więcej pisać :) 

• Like 1
Posted
9 godzin temu, Bgra 605 989 789 napisał:

U Czesiulka wszystko ok :) ma co jeść,ma wszystko co mu do życia potrzebne,swoją najukochańszą  Aldonkę,aż nie wiem co więcej pisać :) 

W tym zdaniu wszystko napisałaś co można o szczęściu psa w nieszczęściu.

• Like 1
Posted
12 godzin temu, Bgra 605 989 789 napisał:

Cieszy...BARDZO CIESZY  to,że mały ma opiekunkę:)

• Like 1
Posted
16 godzin temu, Anula napisał:

Nadeszła stała deklaracja od tomcug za XI.Ślicznie dziękuję.

47 minut temu, Anula napisał:

Nadeszła stała deklaracja od uxmal za XI.Ślicznie dziękuję.

Dziękuję pięknie :)

bukiet.jpeg

Posted
15 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Głaski zostawiam dla Czesia, a jego opiekunom cieplutkie pozdrowienia :) Na razie pogada rozpieszcza, Czesterek może cieszyć się wolną pupinką.

Dziękuję,pozdrowienia zostaną przekazane Aldonce :) za latem nie przepadam,ale z powodu Czesia chciałoby się,żeby trwało cały rok :)

Posted

Martwię się,bo skarpeta pod kreską,jeszcze mój  tymczas przed badaniami,kastracją,sanacją pysia.Zrobiłam zrzutkę,ale ciężko idzie.

Tymczasem foty z dzisiaj.

czs2.jpg

czes1.jpg

czes3.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Onaa napisał:

Witaj jesienny Czesterku :).

Dziękuję,że zajrzałaś do Czesia :) Już teraz mniej biegania po ogrodzie,pogoda się popsuła :( nic,byle do lata ;)