Vicky62 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Bardzo dobrze niech czytają...szkoda tylko,ze wniosków nie wyciągają z tego jak traktują psy, które na świat sie nie prosiły. [B]Ja tych ludzi, też nigdy nie zrozumiem[/B]:shake: Quote
malagos Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Czyli mają komputery, internet, dostęp do całego świata, ale mentalność....... no, średniowiecznego chłopa........ Quote
zachary Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Pipi, to nie człowiek zrobił! Ktoś taki nie zasługuje na miano "człowieka". Ja też nigdy nie zrozumiem tego okrucieństwa potworów mieszkających na wsiach, nie tylko podlaskich. Jak któryś z sąsiadów do kościoła w niedzielę nie pójdzie, to wytkną palcami! Ale jak widzą, że s.....yn...na drodze małego psiaka katuje, to odwróci głowę i uda, że nie widzi. A potem powie, że on nie donosiciel, na sąsiada nie będzie donosił, bo jeszcze i jemu coś się później stanie, albo inwentarzowi...Przed księdzem też się nie wyspowiada, bo nie ma z czego, widział katowanie ale "tylko" psa....Od tych zasad panujących na wsi, to mnie spokojnej, flegmatycznej osobie nóż sie w kieszeni otwiera, a tych wszystkich wiejskich katów, potraktowałabym tak samo, jak oni traktują swoje i nie swoje, bo bezdomne zwierzaki: na metrowy, krowi łańcuch do rozpadajacej się budy, stojącej w błocie, bez wody, a do żarcia osypkę z wodą. A i jeszcze kijem przywaliłabym, aby zły był bardziej.... Quote
kama210 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 [CENTER][SIZE=4][COLOR=#000000][B]BARDZO PROSZE O GŁOSY NA BEZDOMNIAKI SZYDŁOWIECKIE - [/B][/COLOR][COLOR=#000080][B][SIZE=5] PRZEGRYWAMY !!!! MAMY CZAS DO godz . 24 DZISIAJ [/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=4]poproście znajomych ..proszę [/SIZE][/B] [/CENTER] Psie i kocie mordki z SZYDŁOWCA czekały na chwilę od ponad roku .. wreszcie w tym miesiącu udało się - BEZDOMNAKI SZYDŁOWIECKIE zostały [B]wspólnym kandydatem dogo i miau[/B] do wygranej w POSTACI KARMY na forum KRAKVET .. [B]PROSIMY O KAŻDY GŁOS – [/B] Mamy pod opieką nie tylko psy pod naszą bezpośrednią opieką ale też ROZDAJEMY karmę dla psów z Punktu przetrzymań. Poza tym idzie zima – wtedy na ulicach rozdajemy niezliczone ilości karmy. [B]bezpośredni link do ankiety[/B] - [URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15498[/URL] [B]Link do naszego wątku i jednocześnie do instrukcji głosowania w Krakvecie i naszej historii w pigułce :[/B] - [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/182189-Bezdomniaki-szyd%C5%82owieckie-BARDZO-PROSZ%C4%84-O-G%C5%81OSY-NA-KRAKVET-DO-31-LIPCA?p=14327787#post14327787"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post14327787[/URL] /post 1 naszego wątku – link przekieruje na ten post / [SIZE=4][B][COLOR=#ff8c00]wydarzenie na fb - [/COLOR][URL="http://www.facebook.com/events/234900963298302/235366039918461/?notif_t=plan_mall_activity"][COLOR=#ff8c00]http://www.facebook.com/events/23490..._mall_activity[/COLOR][/URL][/B][/SIZE] Quote
Pipi Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 Jejku, wiem co to jest, poznałam ten smak. Nigdy ni zapomne tych nerwów. Mnie sie udało, ale nie zapomne też ile ludzi nie spało po nocach. Viezko pracowali na nasza wygraną. Glosujcie kto jeszcze ttego nie zrobił. Mało czasu, tylko kilka godzin, a przegrywaja. Cos czuje, ze moze znowu jakies oszustwo. Tak dobrze szlo a na sam koniec spadl Szydłowiec. Trzymajcie sie. Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Na wątku szydłowieckim jest opisanych kilka dziwnych sytuacji. lawinowego wręcz dodawania głosów na koty, w sekunde 3-4 albo i więcej. Kilka skarg do Kv juz poszło... Pzdr. Quote
cisowianka Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Na szydłowieckie psiaki głos oddałam. Co do traktowania zwierząt na wsiach- " pies nie daje mleka,miesa (a nie, smalec dawał jakiemuś idiocie - mordercy nie wiem na jakiej wsi)to poco to potrzebne trzeba nakarmić jeszcze, toż to szczyt - niech sam se upoluje" i tak w kółko, w lasach wnyki i myśliwi którzy widzą tylko zdziczałe psy na celowniku . Na lubelszczyźnie gdzie mieszkała moja babcia - podobnie ale oczywiście są wyjątki. Znam starszego pana który przygarnąl kilka zwierzaków. No i katolickie sumienie puk, puk gdzie jesteś? do kościoła tak jak pisałyście - przykładnie, a zwierze jest przecież istotą którą stworzył Bóg, to są nasi mniejsi bracia tak powiedział Św. Franciszek -i co? on jest mniej ważnym świętym? Można by pisać i dyskutować i papieru niestarczy. "Sąd sądem a sprawiedliwość musi być po ich stronie "i "chłop żywemu nie przepuści"- skąd te powiedzonka? Quote
beka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 jak już czytają to może doczytają ze nie masz już karmy dla psów? Quote
Olga7 Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 (edited) Za wszelkie krzywdy i znęcanie się nad wszelkimi zwierzętami -nie tylko psami czy kotami ,winna być taka sama kara : Takie cierpienie ,ból i przerażenie -jakie ci wszyscy -nazywający siebie LUDZMI ,sprawiają tym zwierzętom !! Powinni cierpieć tak samo z bólu oraz ginąć w cierpieniach -za to ,że bezbronnym ,niewinnym zwierzętom zgotowali tali los : cierpienie ,bol ,czy śmierć z ich ręki . Niech ich pieklo pochlonie a przedtem niech cierpią jeszcze bardziej niz te bezbronne zwierzęta -katowane ich łapami !! Komu przeszkadzal bezbronny ,spokojny pies-taki KUCYK ? Ale jakieś potwory -nie ludzie - musieli psa skatowac ,bo nie zdażyli zabić !! Żeby ich spotkalo to samo !! Niech cierpią i to jak najdlużej . Jednak niech wiedzą ci sadyści ,że nie mogą czuć się bezkarni,gdyż nie tylko miejscowi ludzie mogą zglosić takie okrucieństwo do prokuratora albo na policję,ale też inni ludzie mieszkający niekoniecznie w tamtych stronach mogą ustalić/ dowiedzieć się od miejscowych innych ludzi ,kto jest takim sadystą -a teraz wyrok za znęcanie się nad zwierzętami to nawet 2 lata więzienia !! Nie czujcie się więc bezkarni -oprawcy Kucyka czy innych zwierząt . Pamiętajcie też ,że zlo wyrządzone innym ludziom i zwierzęto wraca zawsze do sprawców-i to ze zdwojoną siłą . Edited August 3, 2012 by Olga7 Quote
takasobieagatka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [B]Pipi[/B] jak Kucyk? matko..co za ludzie ,no naprawdę.. Quote
soniamalutka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 oko za oko ząb za ząb życie za życie tak powinno być .Zobaczcie ,że oprawcy znęcają się zawsze nad słabszymi czemu nie nastawi łba równemu sobie?Osoba ,która podnosi rękę na kogokolwiek jest dla mnie nikim i mówię to w oczy.Pipi pamięta pewnie jak zeszłej zimy zgłosiłam na policję ,że ktoś w 30 stopni mrozu i śniegu po kolana na łańcuchach trzyma krowy na pastwisku .Ile miałam nieprzyjemności z tego powodu wiem tylko ja sama cała moja rodzina była prześladowana pożal si boże gospodarz nie mógł i do dziś nie może strawić jak mogłam nasłać na niego policję .Śmieje mi sie w oczy ,że dostał tylko upomnienie i to jest prawo? jak może pomóc zwykły człowiek jak stróże prawa też mają wszystko w nosie. Quote
malagos Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='takasobieagatka'][B]Pipi[/B] jak Kucyk? matko..co za ludzie ,no naprawdę..[/QUOTE] no włąsnie, jak On sie czuje? Quote
magenka1 Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Pipi mam do oddania ok 20 kg karmy,dostałyśmy ostatnio ją nie jest to karma super ale może przyda się Twoim podobiecznym,. Ja jestem z okolic Olsztyna, nie wiem czy ktoś jeździ w te strony, ja wybieram się w do Sokołki nie wiem czy to gdzieś Twoje okolice? Quote
enia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='soniamalutka']oko za oko ząb za ząb życie za życie tak powinno być .Zobaczcie ,że oprawcy znęcają się zawsze nad słabszymi czemu nie nastawi łba równemu sobie?Osoba ,która podnosi rękę na kogokolwiek jest dla mnie nikim i mówię to w oczy.Pipi pamięta pewnie jak zeszłej zimy zgłosiłam na policję ,że ktoś w 30 stopni mrozu i śniegu po kolana na łańcuchach trzyma krowy na pastwisku .Ile miałam nieprzyjemności z tego powodu wiem tylko ja sama cała moja rodzina była prześladowana pożal si boże gospodarz nie mógł i do dziś nie może strawić jak mogłam nasłać na niego policję .Śmieje mi sie w oczy ,że dostał tylko upomnienie i to jest prawo?[SIZE=3][B] jak może pomóc zwykły człowiek jak stróże prawa też mają wszystko w nosie.[/B][/SIZE][/QUOTE] a napiszę więcej, niestety w nosie takie zdarzenia mają również organizacje powołane by chronić zwierzęta, mimo iż wiedzą o takich sytuacjach.... soniamalutka, na kata Kucyka przyjdzie czas, on nie przed nami się będzie rozliczał, jest KTOŚ kto tego śmiecia ten pomiot diabelski rozliczy z każdej minuty jego życia, nie zazdroszczę mu, ale też i nie współczuję..... tak, mały śmieciu, szykuj się...... czas szybko płynie, zło które wyrządziłeś wróci........... co potrzeba Kucykowi??? Quote
Pipi Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 [B]Dziekuje, ze jestescie, dziekuje za pomoc, dziekuje za wszystko. Kucykowi lepiej. Chlopczyk zjada wszystko co dostaje, zaczal wychodzic z kontenera, załatwia sie bardzo łądnie. Jeszcze wyciskam mu sama te rope i przemywam ryvanolem. Bardzo duzo śpi. Mam dzisiaj bardzo duzo roboty, bo zamarudzilam przy telefonach i na miau. Prosze o wyrozumialosc. Wiecej napisze wieczorkiem. enia, dziekuje.[/B] Quote
beka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Gdyby ktoś jechał w kierunku Pipi to dajcie znać.. iRENKO ZAJRZYJ [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228630-Co-za-sk-Szczeniaki-w-kartonie-podrzucone-do-Pipi/page2[/url] Jest pytanie odnośnie szczeniąt.. Quote
Asiaczek Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 [quote name='magenka1']Pipi mam do oddania ok 20 kg karmy,dostałyśmy ostatnio ją nie jest to karma super ale może przyda się Twoim podobiecznym,. Ja jestem z okolic Olsztyna, nie wiem czy ktoś jeździ w te strony, ja wybieram się w do Sokołki nie wiem czy to gdzieś Twoje okolice?[/QUOTE] [B]Pipi [/B]- i jak z ta karmą...? Dacie radę jakoś dogadac się? pzdr. Quote
Pipi Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 [quote name='beka']Gdyby ktoś jechał w kierunku Pipi to dajcie znać.. iRENKO ZAJRZYJ [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228630-Co-za-sk-Szczeniaki-w-kartonie-podrzucone-do-Pipi/page2[/URL] Jest pytanie odnośnie szczeniąt..[/QUOTE] Tak, ale chodzi o pieska szczeniaka no i w Zielonej Gorze aż. Nie mam pieska, a i suczki juz raczej nie szczeniaczki, urosły. [quote name='psi']Witaj Pipi czy maszynka dotarła?[/QUOTE] tak, wczoraj pod wieczor. Ogromne dziekuje za pomoc. Dzisiaj wielkie strzyzenie, w sumie piecioro. Pewnie wszystkich nie dam rady od razu, ale pomalutku obrobię. Bardzo mi pomogłas, bardzo dziekuję. Jestem Twoją dłuzniczka ;):loveu:. Asiaczku, nie wiem co zrobic, bo to bardzo daleko. Nie wiem jak to rozegrac. Obserwuje watek transortowy, ale na razie nic nie ma takiego po tej trasie. Moznaby podac pks-em, ale ja zeby odebrac od kierowcy musze jechac do Bialegostoku, a mam okolo 60 km, wiec nie ma raczej sensu, bo paliwo(?). Moze kurierem, ale pewnie tez z 40 zl bedzie kosztowac. Kupuje karme w Kauflandzie za worek 15kg w cenie 38 zł. Ciezkie czasy z wykarmieniem wróciły. Nie wiem gdzie prosic. Worek na dzien dla psów zdrowych. A stare chore, koty, jedza gotowane plus koty chore na royalu i na miesku. Leki, jazdy do weta. . . . znowu mam spore dlugi, bo moja "wypłata" od tz wystarcza na 2 tygodnie. Zaczynam znowu nie placic rachunkow. Nie jest lekko, nie wiem co robic. Adopcje prawie w miejscu. Toffik i Kaja poszli w zapomnienie. Miałam zapewnienie pomocy dla nich, i jak mialam karme nie prosilam o nic. Teraz nie dam sobie sama rady. Kai trzeba robic badania, przeswietlenie pluc, ona caly czas na diecie. Toffik przyjmuje caly czas leki, na te zapadajaca sie thawice inaczej bardzo kaszle i sie dusi. Tak napisalam o sytuacji, ale prosze nie pomyslec, ze z jakims wyrzutem, bron Boze. Po prostu ostatnio ukladalo sie niezle i mozecie nie wiedziec, tak? po prostu cienko nam i tyle. Quote
Pipi Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 W tym natłoku zapomniałam podziekowac za pomoc, ktora otrzymuje. Od beka, otrzymałam sto zł na badania Nikicie. Bardzo dziekuje(nie udalo sie w tym tygodniu, ale po niedzieli zawioze. juz 2 razy wywalilam kupe zebrana do probowki, bo ciagle cos wazniejszego). kilka wplat od ciotek (przysiegam, ze uzupełnię. musze spisac z konta, bo na bieząco tego nie zrobiłam) cioci Evelin dziekuje za zakupy żarełka psom i kotom.(puszki, płatki, makaron, ryż) [URL="http://www.empikfoto.pl/index.php?m=foto_hot&foto_id=53075514&filename=bbbbbb_002.jpg"][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy52/628612/1333435/thumbs/53075514_bbbbbb_002.jpg[/IMG][/URL] Quote
psi Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 [quote name='Pipi'] tak, wczoraj pod wieczor. Ogromne dziekuje za pomoc. Dzisiaj wielkie strzyzenie, w sumie piecioro. Pewnie wszystkich nie dam rady od razu, ale pomalutku obrobię. Bardzo mi pomogłas, bardzo dziekuję. Jestem Twoją dłuzniczka ;):loveu:.[/QUOTE] Cieszę się :) Pipi nie ma o czym mówić cieszę się,że choć tak mogłam pomóc ;) A [B]długu [/B]żadnego nie ma w razie czego dzwoń śmiało :) Quote
Recommended Posts