DORA1020 Posted August 30, 2017 Author Posted August 30, 2017 Jeszcze nie... przepraszam,nie dzwonilam wczoraj,nie nadazam z pomoca zwierzakom:( Quote
AlfaLS Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Ale chudzina - teraz może być już tylko lepiej.... Quote
Tyśka) Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Dora, nie przepraszaj... wiem, że jesteś zabiegana... Ważne, że Apsik jest bezpieczny, poczekamy na wieści. Jak będzie gotowy do adopcji, to daj znać, poogłaszam. Quote
DORA1020 Posted August 31, 2017 Author Posted August 31, 2017 Wszystko jest ok.Apsik vel Pikuś ma sie dobrze,nadal chodzi za P.Joanna krok w krok. Wszedzie chodzi za nia,kilka dni temu chciala pojechac do lekarza,zamknela psiaka w korytarzu, z dostepem do kuchni,a w kuchni bylo otworzone okno,no i jak doszla do przystanku autobusowego to Apsik juz byl kolo niej.A okno w kuchni jest dosyc wysoko. P.Joanna mowi,ze Apsik ma mądre,chociaz smutne oczy,ze zaprzyjaznil sie juz z sunia:) Apetyt mu dopisuje,a wode pije z wiaderka,nie chce z miseczki:) Quote
Tyśka) Posted August 31, 2017 Posted August 31, 2017 Apsik może mieć ogromny problem... z lękiem separacyjnym... Pani Joanna powinna mimo wszystko troszkę zastosować "zimny chów" i próbować odciąć pępowinę, bo problem będzie narastał... Dobrze, że są postepy w relacjach z psiakami :). Quote
DORA1020 Posted September 2, 2017 Author Posted September 2, 2017 Dzwonila przed chwila P.Joanna i niestety mjest problem pies biega po wsi,warczał na dziecko,nieszczepiony/jeszcze/ a na razie uwiazac go na łancuch,posesja P.Joanny nie jest ogodzona,na noc zabiera go do domu,ale w ciagu dnia biego sobie pomyslalam,ze moze na linke,absolutnie nie moze sobie biegac musze zorganizowac transport na zawiezienie go na szczepienie,ale nie wiem kto by mogl mi w tym pomoc kupic łancuch,linke,smycz Bardzo prosze o wsparcie finansowe dla psiaka,nie poradze sobie sama nie chce,zeby trafil do schroniska Quote
DORA1020 Posted September 2, 2017 Author Posted September 2, 2017 Elik wplacila dla Apsika 15zl.Bardzo dziekuje:) Quote
Ingrid44 Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Zamowilam 15 kg worek karmy dla malych psow . Mysle ze taka bedzie lepsza bo Apsik raczej maly. Powinno byc w srode. :) Quote
DORA1020 Posted September 5, 2017 Author Posted September 5, 2017 8 godzin temu, Ingrid44 napisał: Zamowilam 15 kg worek karmy dla malych psow . Mysle ze taka bedzie lepsza bo Apsik raczej maly. Powinno byc w srode. :) Bardzo dziekuje Ingrid:) Quote
Tyśka) Posted September 5, 2017 Posted September 5, 2017 Pewnie, że lepsza linka niż swobodne latanie... jak napsoci to ludzie zaczną go wyganiać i mogą zrobić mu krzywdę... szkoda, by Pani Joanna miała problemy. Quote
Tyśka) Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 10 godzin temu, DORA1020 napisał: Tyska wyslalam Ci maila Odpisałam... Kurcze, Apsikowi oprócz miłości potrzeba odpowiedniego podejścia i odrobinę doświadczenia... martwię się o niego... Nie ma ani jednej deklaracji... czy ktoś może pozapraszać ludzi na wątek? Quote
teresaa118 Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 Poprosze o konto, zagladne do mojej emerytalnej portmonetki Quote
AgaG Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 Dnia 24.08.2017 o 08:01, DORA1020 napisał: Byłam u Apsika,Tyska wyśle Ci zdjecia. Niełatwo bedzie znależć mu dom. To psiak dominujacy,zazdrosny o milosc czlowieka.P.Joanna ma jeszcze dwie sunie,ktore wczesniej przygarnela,jedna starsza-dzikuska,nikt oprocz P.Joanny nie podejdzie do niej blisko i druga malutka sunia,rowniez siwa mordka i bardzo skrzywdzona przez czlowieka,ufa tylko P.Joannie. I przy mnie P.Joanna poglaskala mala sunie/ma na imie Lisek/,to Asik powarkiwal,sunia odeszla z podkulonym ogonkiem,a psiak za nia,balam sie,ze zrobi jej krzywde. Poglaskanie go rowniez nie jest proste,wyciagajac do niego reke...warczy.Trzeba go odwaznie poglsakac,to juz pozniej jest ok. Tylko nie wiem czy kazdy sie odwazy na pierwszy raz. Na pewno dom dla psiaka bez innych psow,nawet suczek. Dora z moich doświadczeń i podpowiedzi, których mi kiedyś behawiorysta udzielił wynika, że w takich sytuacjach zazdrości jednego psa o drugiego trzeba nagradzać spokojne zachowanie agresorka, karmić go z ręki gdy nie warczy na inne psy i w ich bliskiej obecności. Agresorkowi inne psy powinny się zacząć dobrze kojarzyć, a nie żle. z czasem mozna agresję wyeliminować w ten sposób. Apsikowi obecność drugiego psa nie może się kojarzyć ze stratą (typu: brak zainteresowania ze strony człowieka), lecz z nagrodą: jedzeniem, głaskaniem. Quote
teresaa118 Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 Poszlo pare groszy, bedzie na szczepienie. Czy juz wykastrowany?Wtedy bedzie mniej "latal"po wsi. Quote
Tyśka) Posted September 8, 2017 Posted September 8, 2017 4 godziny temu, teresaa118 napisał: Czy juz wykastrowany?Wtedy bedzie mniej "latal"po wsi. Odpowiem za Dorę: nie, nie jest. To nie takie proste, bo psiaka trzeba zawieźć do lecznicy i odwieźć, a to parę kilometrów. Nikt nie ma prawa jazdy, więc trzeba prosić i kombinować... a taksówką też sie nie pojedzie (i nie tylko dlatego, że nie ma za co), bo to nie jest mały pies, więc nie wsadzi się do transportera. Nieszczepionego na wściekliznę ani na nic, żaden taksówkarz nie weźmie. Ani busiarz. Ani ktokolwiek. Chłopak jest histeryczny dość, przynajmniej na podstawie tego, co pisze Dora.... pani Joasia to dobry DT (i jedyna szansa dla Apsika), ale nie radzi sobie z psiakiem. Powinien trafić do Murki, ale za co? nie ma żadnych deklaracji. Quote
DORA1020 Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 Ingrid,karma doszla do p.Joanny,bardzo dziekuje:) Karma smakuje psiakom:) Wczoraj bylam w gminie i poprosilam o pokrycie kosztow szczepienia i kastracji bezdomnego psiaka. Zgodzili sie,wiec dzisiaj wynajelam auto,zeby zawiezc go na szczepienie. Zostal zaszczepiony,dostal tabletki na robale i kleszcze.Jutro na robale,za dwa dni na kleszcze. Kastracja,mysle,ze niedlugo. Quote
Tyśka) Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 Apsik w drodze do lecznicy:) Troszkę zestresowany... 1 Quote
DORA1020 Posted September 10, 2017 Author Posted September 10, 2017 Dziekuje Tyska za wstawienie zdjec:) Pojechala moja sasiadka za zwrot za paliwo----15zl kupilam tez smycz---12zl Serdecznie dziekuje:) Agacie za zawiezienie psiaka:) Nie wiem,ale jak patrze na te zdjecia,to tylko smutek w jego oczach widze:( Quote
teresaa118 Posted September 10, 2017 Posted September 10, 2017 bedzie dobrze, to ladny psiak, moze ktos sie nim zainteresuje Quote
DORA1020 Posted September 10, 2017 Author Posted September 10, 2017 ladny:) byl troche przerazony jak jechal na szczepienie,ale byl grzeczny Quote
cisowianka Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Witam ;) nieraz ludzie sami się wpraszają, wchodzą na wątek, coś zobaczą i jakaś siła ich ściąga .... Dobra, można prosić o jakieś konto na jednorazowy grosik (20 zł) ? Quote
teresaa118 Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 1 godzinę temu, cisowianka napisał: Witam ;) nieraz ludzie sami się wpraszają, wchodzą na wątek, coś zobaczą i jakaś siła ich ściąga .... Dobra, można prosić o jakieś konto na jednorazowy grosik (20 zł) ? Zeby nie przedluzac, szybciutko podaje konto Quote
Recommended Posts