Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skoro wszyscy tak chętnie tu zaglądacie to proszę bardzo - moje dziewczynki z baaaardzo bliska - pierwszy raz udało mi się zrobić zdjęcie będąc w odległości 10 cm od nich :) to dalej małe tchórze, ale z każdym dniem robią maleńki krok na przód. i to mnie bardzo cieszy. A na deser Zuzia akrobatka w swojej naturalnej pozie do spania ;)

1.jpg

2.jpg

4.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Takie dobre wiadomości mamy z domu Milusi z Opola:)

"Pani Elu wysyłam PANIOM fotki Milusi.
Zrobił się z niej straszny pieszczoch.
Lubi głaskanie , czasem przychodzi w nocy do łóżka, by ją pogłaskać.
Dom to teraz dla niej azyl.
Jest milutka, nie agresywna.
Ma dziwne zwyczaje. Siedzi często w wannie lub umywalce.
Lubi wodę, ale jej nie pije, tylko  moczy łapki. Pije bardzo rzadko.
Wszystko jest OK Milka jest bardzo kochana.
Serdecznie pozdrawiamy
Zosia i Zygmunt"

034.jpg

039.jpg

041.jpg

045.jpg

• Like 2
Posted

Milusia przecudna - widać że jest jej dobrze w nowym domku :)

Dzisiaj mija równo 6 tygodni jak Zosia i Zuzia ze mną zamieszkały. Są bardzo mądre odważne dużo się bawią dużo broją ale na szczęście w nocy śpią grzecznie. Są tak bardzo różne od siebie mimo że to siostry. Ponieważ zmogła mnie choroba leżymy z Zosią pod kocem i się leczę mam dużo czasu na obserwację moich dziewczynek widzę jak bardzo się zmieniają - obie mnie się już nie boją obie jedzą mi z ręki dają się dotknąć - Zuzia sama szuka kontaktu lubi jak ją się pogłaska - na razie nieśmiało ale to ogromny sukces. Udało mi się wziąć Zuzię na ręce i zważyć - całe 3200 gramów szczęścia :) Zosia jeszcze się nie daje za bardzo także nie naciskam - ale jak śpi i ją dotknę to nie ucieka także jest nadzieja . Zmiana w ich zachowaniu jest ogromna. Sądzę że Zosia nigdy nie będzie miziakiem ale śpi ze mną leży ze mną - to mi wystarczy. I najważniejsze - widzę że jest im u mnie dobrze - i tak ma być :)

PS - jakie to są obżarciuchy...ja nie wiem gdzie one to mieszczą...fakt dużo biegają i to spalają...ale apetyt mają ogromny :) A co do wody to np Zosia nie pije prawie wcale ale ona je tylko mokrą karmę z samego mięcha bez żadnych wypełniaczy i ona ma 80 % wilgotność albo je po prostu mięsko ugotowane także wody jej nie brakuje. A np Zuzia je mokrą karmę i dojada chrupkami bo je bardzo lubi ale ona lubi wodę - pije i rozchlapuje bawi się nią ale pije. Każdy kot inny - może Milusia też je tylko mokrą karmę . Ale fakt o nerki trzeba dbać :)

Kilka zdjęć dla uwagi pozdrawiamy :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

No i super Weroniko:) Każdy kot tak jak i człowiek inny. Inne potrzeby, inne priorytety, inny charakter.

Ważne żeby to rozumieć tak jak Ty i akceptować te inności:). Po wizycie i rozmowie z Tobą nie miałyśmy wątpliwości, że jesteś właśnie taką osobą, która to rozumie i zaakceptuje. Fotki i wieści takie na jakie się czeka:)

Posted
12 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Cieszę się ogromnie z domków kotów... ale zmartwiło mnie, że Milusia za wiele nie pije... koty mają tendencje do odwadniania, MUSZĄ pić, bo inaczej to proszenie się o kłopoty z nerkami... :( http://www.kocie-abc.pl/dieta/woda-karma-i-kocie-nerki/
http://www.kocie-abc.pl/dieta/czym-karmic-kota-i-dlaczego-woda-jest-taka-wazna/

Tysiu, myślę, że Państwo dadzą radę. :Określenie "Nie za wiele" to bardzo względnie.

Milusia je mokrą karmę więc myślę, że wszystko będzie ok:)

• Like 1
Posted

Kochane nasze dziewczynki :)

Tak się cieszę, że robia duże postępy.

Z tygodnia na tydzień będzie jeszcze lepiej a może i Zosia będzie przylepka, tylko potrzebuje więcej czasu :)

Zdrówka życzę kochana !

Posted
Dnia 21.05.2018 o 22:25, Gabi79 napisał:

Milusia przecudna!!!

Poleciało 36,- z mojego bazarku

Gabrysiu, bardzo Ci dziękujemy :)

Potwierdzam oczywiście, że pieniążki dla kotków są już na koncie :)

• Like 1
Posted
1 minutę temu, joanka40 napisał:

Gabrysiu, bardzo Ci dziękujemy :)

Potwierdzam oczywiście, że pieniążki dla kotków są już na koncie :)

Asiu, pięknie dziękuję  za potwierdzenie!!!

• Like 1
Posted
Dnia 28.05.2018 o 22:02, Mysza2 napisał:

Dnia 28.05.2018 o 22:02, Mysza2 napisał:

Joasiu poleciało na konto kociaków 236 zł z bazarku

Jak dolecą potwierdź proszę na bazarkowym wątku:)

Elu, przepraszam, że dopiero dziś zaglądam na wątek .

Oczywiście zaraz wszystko potwierdzę :)

Bardzo, bardzo dziękuję :)

Posted

Przelałam na konto DT - drugą ratę przedostatniego okresu rozliczeniowego w wyskości 140 zł oraz pierwszą ratę ostatniego okresu rozliczeniowego w wysokości 130 zł.

Zostaje zapasu 2 zł i z poprzedniej raty 2,5 zł - na przyszłą opłatę zostaje 4,5 zł.

Posted
1 godzinę temu, Gabi79 napisał:

Przelałam na spłatę długu 59,- z bazarku

Serdecznie dziękujemy :) Jak pieniażki będą na koncie, to potwierdzę - pewnie jutro przelew będzie :)

Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękujemy Gabrysiu :)