Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Divi faktycznie nie ciekawe przeżycia z kociakami-współczuje.Ja kiedyś przez kota też sie nabawiłam ostrego zastrzału aż lekarz się dziwił co za tym szło 3 nieprzespane noce z bólu ale również jako dziecko byłam dwa razy pogryziona przez psy na szczeście do żadnego gatunku nie żywie urazy:roll:było mineło
Władzio gdzie Twój domek?

Posted

Co do kotów to nie mowie, że są głupie. Wiem że są mądre i cwane(ale moim zdaniem też fałszywe), no i ja nie lubie służyć więc wole pieski:loveu:. A kotów się boje.

Z Władziem to taki problem, że on nie ma zaufania o ludzi i potrafi ugryźć niestety ehh ale wierze, że u Wiosny się przekona, że nie wszyscy ludzie są źli. A wtedy znajdziemy dla chłopaka kochany domek . Władziu pakuj się pomału bo już nie długo opuszczasz schronisko i będzie tylko lepiej.

Ciotki i wujkowie pomóżcie chłopakowi niech zobaczy lepszy świat bez krat.

Posted

skoro ze strachu to pewnie mocno nie gryzie-to da się zmienić aby tylko opuścił kraty schroniska i miał kogoś tak bardziej dla siebie i fajnie by było gdyby jakiś pies 'przewodnik' w hotelu się znalazł-czasami psy ufają najpierw innym psom a pużniej podpatrują ich zachowania np wobec ludzi
A wtedy już droga krótsza
Jeszcze co do kotów wszystkie zwierzęta trzeba szanować nie odrazu rozumieć:lol:

Posted

Kuba ma być adoptowany 3-go września, więc Władek może trafić "na podmiankę" od 3-go wzwyż. Tylko zdaje się, że nie mamy pomysłu na transport... Toczyła się na ten temat dyskusja kilka postów wcześniej. Mam nadzieję, że się znajdzie jakieś szybkie rozwiązanie... Ja wróciłam dzisiaj z gór i mam już normalny internet. Postaram się dziś jeszcze zrobić porządek z rozliczeniami Władka.

Posted

Z Zabrza do Kluczborka to jest 97 km. przez Tarnowskie Góry, Lubliniec, Olesno.
Ghanima wspaniałomyślnie zadeklarowała pokrycie kosztów benzyny (może nie całych - w końcu Władek ma już nazbierane na "szczególne okazje") brakuje nam tylko człowieka...
Moja koleżanka kiedyś zadeklarowała pomoc w przewiezieniu jakiegoś psiaka, ale ona nie może jechać sama z Władkiem-strachatkiem, który może różne rzeczy wyczyniać po drodze. Musiałby jechać ktoś kogo Władek zna.

Posted

jak tu ten transport zorganizować, żeby było OK. :roll: zawsze można dać Władkowi sedalin, żeby chociaż spokojniejszy był, ale trochę się boję go tak faszerować - zresztą jeszcze nie wiadomo czy w drodze by tego nie zwymiotował :roll: Smycz i kaganiec mu bez problemu założe, ale musiałby ktoś doświadczony jechać, a u mnie z czasem ciężko... W ten weekend 5-6 mam niby wolne, ale w sobotę mam szkolenie i egzamin pod Częstochową, a jak będzie z niedielą jeszcze nie wiem....

Posted

No z Tobą to by się Władek nie strachał... Ale może jest jeszcze ktoś ciut mniej zajęty? Do 6-go września jeszcze by go ktoś mógł pozabierać na spacery i nawiązać więź... Ty przecież pracujesz non-stop...

Posted

ostatnio prawie w ogóle wolontariuszek nie ma w schronisku :roll: a jak są to mają tylko czas, żeby wyjść ze swoimi pupilami :roll: więc gorsza sprawa....

Posted

Zabrze to rzut beretem od Tych/ów, prawda? Spróbujcie pogadać z Grzecho ew. z grażyna9915. Oni sobie poradzą z każdym psem. Ostatnio wieźli do zuziaM Dygusiową. Może akurat mają wolny weekend. Kluczbork nie jest tak daleko.

Posted

Jak Wspaniale!!! Dziękujemy bardzo! :loveu::loveu::loveu: Władek! Możesz się powoli zacząć żegnać z kolegami (w końcu masz ponad 300 do wylizania!)

Posted

Myslę, że damy radę. A czy z nim jest aż tak źle? Może ugryźć czy co?
Warto by mu chociaż aviomarin dac i szyszki chmielowe, podobno działają.

Posted

Kochani! Deklaracje wyglądają imponująco (choć brakuje jeszcze stówki...)

Musimy zebrać deklaracji stałych na 372 zł. (12 zł dzień razy 31 dni w "długim" miesiącu).

[SIZE=4][COLOR=red][COLOR=black]Mamy już[/COLOR] 272! [/COLOR][/SIZE]:multi:
[SIZE=4][COLOR=red][COLOR=black]Brakuje[/COLOR] 100 zł![/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4][U]Deklaracje stałe! [/U][/SIZE]:loveu:
[SIZE=4]20 zł Justyna 85 [/SIZE]
[SIZE=4]20 zł Bjuta [/SIZE]
[SIZE=4]50 zł Ghanima [/SIZE]
[SIZE=4]12 zł Divi [/SIZE]
[SIZE=4]30 zł Agata51 [/SIZE]
[SIZE=4]10 zł Agat 21 [/SIZE]
[SIZE=4]10 zł Lena 13 (w porywach ciut więcej) [/SIZE]
[SIZE=4]10 zł Alma 2 [/SIZE]
[SIZE=4]30 zł Jolanta 08 [/SIZE]
[SIZE=4]10 zł pani Aneta z Gdyni (via Poker) [/SIZE]
[SIZE=4]20 zł Wellington [/SIZE]
[SIZE=4]50 zł Ketunia [/SIZE]

[SIZE=4][U]mamy też deklaracje jednorazowe![/U][/SIZE] :loveu:
[SIZE=4]24 zł Dogo 07 (dwa pierwsze dni pobytu Władka) [/SIZE]
[SIZE=4]24 zł Sonikowa (dwa drugie dni pobytu Władka) [/SIZE]
[SIZE=4]15 zł Ewa Gonzales[/SIZE] WPŁACONE!!!
[SIZE=4]50 zł Bico [/SIZE]WPŁACONE!!!
[SIZE=4]"coś" Gogonek [/SIZE]
[SIZE=4]15 zł Waldi 481 [/SIZE]WPŁACONE!!!
[SIZE=4]24 Daglo [/SIZE]WPŁACONE!!!

WPŁACONE:

[COLOR=black][FONT=Verdana]78 zł Bjuta (i 97 groszy) :loveu:
20 zł Divi :loveu:
30 zł Jolanta 08 :loveu:
30 zł Wacia :loveu:
10 zł Agat 21 :loveu:
60 zł wpłata na 3 miesiące - Wellington :loveu:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]15 zł Waldi481 :loveu:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]15 zł Ewa Gonzales :loveu:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]24 zł Daglo :loveu:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]30 zł Jolanta 08 :loveu:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]50 zł Bico :loveu:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]20 zł Agata 51 :loveu:[/FONT][/COLOR]
20 zł Alma2 (10 zł do skarpety i 10 na wrzesień) [COLOR=black][FONT=Verdana]:loveu:[/FONT][/COLOR]
10 zł pani Aneta z Gdyni (dzięki Poker) [COLOR=black][FONT=Verdana]:loveu:[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]412 zł 97 gr[/FONT][/COLOR]

Dopłaciłam teraz 2 złote i 3 grosze
więc na koncie Władka mamy:
[SIZE=5]
415 zł[/SIZE]

Bardzo dziękujemy!!

Posted

czyli super wyglada sytuacja z kasa. za wrzesien jest do zaplaty 360zl, czyli to co zostanie (55zl) mozna dolozyc do stalych deklaracji na pazdziernik. zawsze to bedzie brakowac mniej :)

czekamy wszyscy na ten wielki dzien kolego! no i oby domek tez cie jakis znalazl... - kciuki.