Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 godzin temu, Olena84 napisał:

Super że Fuksik tak odżył, a to że popuszcza, może z racji wieku?

Może i tak... Ale może jest na to jakiś lek... W każdym razie zapytam wetów bo jak moja suczka Tara tak miała to propalin pomógł dosłownie drugiego dnia. 

Posted

Winna jestem Wam jeszcze dwie dobre, ba , bardzo dobre informacje. HURA!!!!!!!!!!!!!!!! 

Po pierwsze - już w listopadzie znalazł dom Bafi, nasz numer 1. Psiak, który najdłużej siedział w schronisku. Jakże się cieszę!!!!!!!!!hura.gif

Tak to wielkie wydarzenie zostało opisane na FB:

wspaniale.

Cudowna wiadomość, którą chcemy się z wami podzielić!
Pamiętacie Bafiego?
To był najdłużej przebywający u nas pies. Schronisko było całym jego dotychczasowym życiem... Było, ale już nie jest!!! 
Prawie trzynastoletni Bafi znalazł nowy dom! Takie adopcje pozwalają wierzyć w szczęśliwe zakończenie każdej schroniskowej historii. 
Z nadzieją czekamy na kolejne. Czekają też nasi rezydenci: Moli, Bezan, Brutus... Może i w ich przypadku znajdzie się ktoś, kto je pokocha i ofiaruje dom na starość.

Zdjęcie użytkownika Miejskie Schronisko dla Zwierząt w Tychach.

Biedaczek, tak długo czekał aż się doczekał!!!!!!!
  • Like 1
  • Upvote 2
Posted

A dziś zadzwoniła do mnie Grażynka że do schroniska przyszli ludzie, którzy chcieli adoptować największą biedę jaka jest w schronisku. Psiaka, który nie ma żadnych szans na adopcję. Adoptowali KUFOLA!!!!!!! Tego, który słabo widzi, słabo słyszy, Hura!!!!!!!!!

Kufolku, bądź szczęśliwy!!!!

80d31abe466c91887f686342e72e7ac6_medium.JPG

• Like 1
  • Upvote 4
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Fuksik zaraz jedzie do weta na operację... Bedzie miał usuwanego kła, który już się rusza i bardzo niefajnie wygląda. Oczywiście zrobimy cały, dokładny przegląd paszczęki i pewnie coś nie coś jeszcze zostanie usunięte. Choć prawdę mówiąc niewiele tam zostanie to mam nadzieję, że Fuksik nie straci swojego uroku osobistego :-).

Proszę trzymajcie kciuki bo jednak to 18-to letnie serduszko nie jest w najlepszym stanie... Jednak zabieg być musi...

Posted

Pięknie dziękujemy za kciuki. Pomogły hura.gif.

Fuksik po zabiegu. Wiem, że na pewno miał wyrwanego kła i jakiś stary korzeń, który był w dziąśle. Niestety, jak go odbierałam Pani doktor, która go operowała miała kolejną operację i wydawała mi go inna lekarka. Jak pojedziemy w sobotę na kontrolę to wszystko się dowiem szczegółowo. Na razie, dla mnie najważniejsze, że Fuks czuje się dobrze, wróciła mu chęć do życia po narkozie i ... szuka jedzenia ok2.gif. Niestety, dziś mam być niedobra i muszę głodzić biednego pieska placze.gif.

Posted

U Fuksika wszystko ok. jupi.gif

Gdyby nie niteczki w pyszczku pewnie nawet by nie pamiętał o tym, że tam coś było robione usmiech.gif. Apetyt oczywiście jest, a jakże... Muszę tą parówkę już trochę odchudzić bo niedługo będzie kwadratowy smutny.gif. Mam jednak nadzieję, że teraz jak będzie ciepło to będzie szalał na powietrzu i zacznie w końcu spalać nagromadzone kalorie usmiech.gif.

• Upvote 1