Tola Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 3 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: No właśnie....Ogloszenie pt: " List do M...gdzie jesteś Zuziu??" Tak - szukamy drugiej Zuzi dla Caniska:) Tytuł powinien przyciągnąć, zaciekawić...;) A może przeczyta go ... druga Zuzia;) Quote
elik Posted November 24, 2017 Author Posted November 24, 2017 Dziewczyny, byłoby wspaniale i obiecuję, że gdy Canisek trafi dzięki tym ogłoszeniom do dobrego domu, to wezmę do hotelu następnego biedaka z zamojskiego schronu Quote
Alaskan malamutte Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 4 minuty temu, Tola napisał: Zrobimy:) Alaskan - zrobimy, prawda? Jasne!!! Trzeba pomysł przekuć w konkrety!! Bierzemy się do pisania!!! Quote
elik Posted November 24, 2017 Author Posted November 24, 2017 2 minuty temu, Tola napisał: Tak - szukamy drugiej Zuzi dla Caniska:) Tytuł powinien przyciągnąć, zaciekawić...;) A może przeczyta go ... druga Zuzia;) Oby. Bardzo pragnę domu dla Caniska. To taki wspaniały psiak i na pewno bardzo chciałby mieć swojego człowieka. Quote
Tola Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Wrzucam taki roboczy zarys pomysłu... Tytuł może nawet bardziej nawiązywać do filmu... Może ten, który proponowała Alaskan - List do M - gdzie jesteś moja Zuziu?... List do M Nazywam się Canis, mam 8 lat i jestem kundelkiem. Większość swojego życia spędziłem w schronisku i już byłem pewien, że zostanę tam na zawsze. Jednak znalazły się osoby, które zabrały mnie do hoteliku i teraz tutaj marzę o własnym domu, o którym tyle słyszałem od innych psów. Na razie jednak czekam bezskutecznie, może jednak nie jestem przegrany... Moje nadzieje wzrosły, bo podobno jestem bardzo podobny do Kuby – psa z filmu „Listy do M” - Kuba też bardzo długo czekał na dom i wreszcie tuż przed świętami Bożego Narodzenia wreszcie go znalazł. Ja też bardzo chciałbym, aby w ten niezwykły, magiczny świąteczny czas spełniły się moje największe marzenia. Marzę o miejscu w czyimś domu, w czyimś sercu. Marzę też o tym, żebym stał się dla kogoś najważniejszy na świecie. Marzę o tym, żeby było wreszcie normalnie… Cały czas boję się, że zostanę sam, że zestaruszkuję się bez własnego domu, bez swojego człowieka, że pewnego dnia będzie już za późno… Proszę spraw, aby ludzie nie bali się, że jestem kundelkiem – to najlepsza rasa na świecie - najwierniejsza! Fakt - jestem dorosły – ale wciąż mam naturę szczeniaka - jestem radosny, uwielbiam zabawy, gonitwy. I nie przeszkadza mi w tym moja trochę niekształtna łapa! Ważę 24 kg, jestem wykastrowany, zaczipowany, zaszczepiony i odrobaczony. Proszę spraw, aby ktoś uwierzył, że jestem mądrym, ufnym psem i że będę najlepszym przyjacielem na świecie. …Zmienisz moje życie…? Tylko Ty możesz… Proszę… Canis Quote
Tola Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Tak sobie teraz myślę, ze dobrze byłoby w grudniu postarać się o ogłoszenie w gazecie - może krakowskiej? wrocławskiej? Na OLX wchodzą ludzie, którzy szukają psa - w gazecie może dostrzec Caniska ktoś, kto nie myslal o psie, ale zechce pomóc właśnie Canisowi... Quote
Alaskan malamutte Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Mój roboczy zarys powiedzmy "listu Caniska" wygląda tak: List do M - "Czekam na Ciebie, Zuziu.... "Powoli mija stary rok, każdy inaczej go zapamięta.... Szybciej zapada dzisiaj zmrok, ale ja wciąż z nadzieją czekam... Zrób więc do przodu krok, bo ja bardzo tęsknię za Tobą...." Mam na imię.....może Kuba?? Mam ok. 8 lat, choć zupełnie na tyle nie wyglądam. Jestem psem średniej wielkości, ale raczej z tych średnich większych, ważę ok. 24 kg. Do tej pory życie mnie nie rozpieszczało.... Urodziłem się z chorą łapką i dlatego trafiłem do schroniska....Ta wada jednak w niczym mi nie przeszkadza!! Uwielbiam zabawy piłeczką, gonitwy, aportowanie. Niektórzy mówią, że zachowuję się jak szczeniak.. Potrafię chodzić na smyczy, dogaduję się z innymi psiakami, akceptuję koty. Jestem wysterylizowany, zaczipowany, zaszczepiony i odrobaczony. Jeśli dasz mi szansę, odwdzięczę się dozgonną miłością. "Gdzie jesteś moja Zuziu"??? Quote
Havanka Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Dziewczyny, świetny pomysł z tym listem. Przymierzyłam się i ja do napisania podobnego: List Canisa do M... Historia mojego życia podobna jest do Kuby, psa z filmu "Listy do M". Kuba długo czekał na swój dom i kiedy już zaczął tracić nadzieję, zaświeciła dla niego wigilijna gwiazdka i swoją czarodziejską, świąteczną mocą, zesłała mu Zuzię, małą dziewczynkę, która spontanicznie i bezwarunkowo pokochała zwykłego kundelka. Teraz, przed zbliżającymi się Świętami znów budzi się we mnie nadzieja, że i dla mnie może zabłyśnie? Choć mam 8 lat i trochę krzywą łapę, kocham życie i nadrabiam stracony w schronisku czas ! W gonitwach z innymi psami jestem najlepszy ! Uwielbiam zabawy, spacery, nawet koty lubię... Przede mną jeszcze sporo życia, ale chciałbym spędzić go ze swoją wymarzoną Zuzią. Gwiazdko Wigilijna...spełnij moje największe marzenie... Canis. Zuziu, zadzwoń; ........ Quote
Alaskan malamutte Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Havanko, ja zrobiłam na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/list-do-m-czekam-na-ciebie-zuziu-CID103-IDqpJlP.html Quote
Havanka Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 4 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Havanko, ja zrobiłam na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/list-do-m-czekam-na-ciebie-zuziu-CID103-IDqpJlP.html Zrobić na Wrocław? Quote
Alaskan malamutte Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 1 minutę temu, Havanka napisał: Zrobić na Wrocław? Jasne!!! Im więcej tym lepiej!! Tylko zdjęcia troszeczkę inne dodaj, okej? Quote
Havanka Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: Jasne!!! Im więcej tym lepiej!! Tylko zdjęcia troszeczkę inne dodaj, okej? Teraz patrzę, ze nie mam ogłoszenia Canisa na olx. Na prośbę Eli zrobiłam mu pakiecik ale bez OLX. Spróbuję dodać. Moze nie usuną. Quote
Alaskan malamutte Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 4 minuty temu, Havanka napisał: Teraz patrzę, ze nie mam ogłoszenia Canisa na olx. Na prośbę Eli zrobiłam mu pakiecik ale bez OLX. Spróbuję dodać. Moze nie usuną. Havanko, może trzeba zobaczyć, na jakie miasta ma Canisek...ja niestety nie mogłam znaleźć linków.....:-((( Wydaje mi się, ze na Wrocław to Tola robiła....ale nie jestem pewna....zaraz ja zapytam na PW... Może bezpiecznie na Łódź?? Quote
Havanka Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: Havanko, może trzeba zobaczyć, na jakie miasta ma Canisek...ja niestety nie mogłam znaleźć linków.....:-((( Wydaje mi się, ze na Wrocław to Tola robiła....ale nie jestem pewna.... Może bezpiecznie na Łódź?? Dobrze. Zrobię na Łódź. 1 Quote
Havanka Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Dnia 12.11.2017 o 19:15, Tola napisał: Zaglądam niedzielnie do Caniska, pozdrawiam przystojniaka:) Zmieniłam Caniskowi OLX na Wrocław... Znalazłam; Tola robiła OLX na Wrocław. Quote
Alaskan malamutte Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Tak mi się coś właśnie wydawało.....Ma tez na Kraków i na śląskie....Mnie z Warszawy nie wyrzuciło.... Quote
Havanka Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Odpukać, na razie jest ! https://www.olx.pl/oferta/list-kanisa-do-m-CID103-IDqpVrp.html Quote
Alaskan malamutte Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 To czekamy na telefony!!!! Muszą w końcu zadzwonić!!!! Quote
Havanka Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 Dnia 26.11.2017 o 22:42, Alaskan malamutte napisał: To czekamy na telefony!!!! Muszą w końcu zadzwonić!!!! Wiem, ze to jeszcze o niczym nie świadczy, ale jest 2 odkrycia tel. Elu, prześlesz mi kaskę na wyróżnienie OLX? Edytuję: Suzi odnalazła już swój domek i odstąpiła swoje wyróżnienie na OLX Canisowi - do 24 grudnia: Od: wczoraj Do: 16 gru List Kanisa do M... Za darmo 3 Odśwież Wyróżnij Promowane do 24 gru Statystyki Wyświetleń: 0 Tel: 0 Obserwuje: 18 Quote
Alaskan malamutte Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 3 minuty temu, Havanka napisał: Wiem, ze to jeszcze o niczym nie świadczy, ale jest 2 odkrycia tel. W moim ogłoszeniu podobnie....Czekamy zatem... Quote
Tola Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 Mój list do M - na Wrocław https://www.olx.pl/oferta/moj-list-do-m-CID103-IDp3xg7.html 1 Quote
Figunia Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 Tradycyjnie kciukam wszystkim, czym tylko mozna! 1 Quote
Havanka Posted November 29, 2017 Posted November 29, 2017 No i wywalili mój "List Kanisa do Zuzi." Taka sama lub łudząco podobna oferta już jest na OLX. Quote
Alaskan malamutte Posted November 29, 2017 Posted November 29, 2017 3 godziny temu, Havanka napisał: No i wywalili mój "List Kanisa do Zuzi." Taka sama lub łudząco podobna oferta już jest na OLX. A moje jest.....https://www.olx.pl/oferta/list-do-m-czekam-na-ciebie-zuziu-CID103-IDpZNgw.html#07bd4c5663;promoted .Havanko, może troszeczkę zmień tytuł w swoim ogłoszeniu? Quote
Recommended Posts