ola&neo Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 hmm.. zastanówmy sie: 1.flat coated retriever 2.goldenek 3.borderek 4. tervueren (bo mam kundelka który wg. mnie jest w typie tejże rasy) 5.akita 6. huski 7.setery irlandzkie 8. cokerki spenielki 9.wyżel weimarski Quote
werbena520 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 :diabloti: Lustereczko powiedz przecie..czy jest kto piękniejszy ode mnie na tym świecie???:evil_lol: [URL=http://img11.imageshack.us/my.php?image=aparatmarka381.jpg][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/9192/aparatmarka381.jpg[/IMG][/URL] Quote
GameBoy Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [CENTER]:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: [/CENTER] [URL="http://img4.imageshack.us/my.php?image=dsc3734.jpg"][IMG]http://img4.imageshack.us/img4/2738/dsc3734.jpg[/IMG][/URL] Quote
werbena520 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Nieee...żebym był nieskromny....aniołem jestem...aaaAAAaaa [URL=http://img26.imageshack.us/my.php?image=zdjcia1857.jpg][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/899/zdjcia1857.jpg[/IMG][/URL] Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 1. beagle zawsze number one:loveu::loveu::loveu::loveu: 2.Mastif Tybetański 3.Bernański pies pasterski 4.syberian husky 5.delmatyńczyk 6.Hokkaido (ale tylko te bialutkie ) :multi: Quote
LadyBell Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 1. Whippet - 2. Yorkshire terrier (mam) - cudne ciemne migdałowe oczęta o zmyślnym spojrzeniu, ładne ubarwienie *niebiesko stalowe + złoty/podpalany*, zadziorny charakterek, żywioł w każdym calu! 3. Aussie 4.Weimary- niebieskie piękności 5. Posokowiec bawarski - piękne umaszczenie 6. Beagle - miłość z dzieciństwa :cool3: 7. Manchester terrier Quote
Rybc!a Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Według mnie, DOGI NIEMIECKIE i wszystkie terriery typu bull , tj. amstafty, staffiki, bullterriery . ; ) Lubię duże, krótkowłose i masywne psy. Ładne są też bulmastify, rhodesiany. Z małych buldogi francuskie i angielskie :) A sama mam trzy psy, zupełnie nie w moim typie. Shih tzu- absolutnie NIE podobają mi się psy tego typu, PUDLA- to też nie mój gust i mix poskowoca - ta jeszcze ujdzie :D Oczywiście, kocham je bezwzględu na ich brzydotę :D Quote
rita60 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 [B]Teriery:multi:[/B] [B]1. Airedale terrier[/B] [B]2.Yorkshire terrier[/B] [B]2.Walijski terrier/welsh/[/B] Quote
magda_boston Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 ..................................................... Quote
kaasiulkaa Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 1. Huskie, Malamuty :loveu: 2. Goldeny :iloveyou: 3. Bernardyny, Berneńczyki :loveu: 4. Kundelki <3 są piękne i mają cuudne oczy :D :loveu: Quote
monika72 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 moje ulubione rasy : 1. owczarek szkocki collie rough 2. leonberger 3. nowofundland 4. hovawart 5. flat-coated retriever Quote
wilczanda Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Ja uważam za najpiękniejsze psy [B]Wilczaki Czechosłowackie [/B]:iloveyou::bluepaw: Są identyczne jak wilki! Quote
ikucha Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 beagle of course:loveu: za dluuugie uszyska, za ogon sterczacy jak szabla, za wieczna chec do zabawy, za upartosc, inteligencje, niezaleznosc, za radosny, cieply charakter, za dlugie fafle, za dostojnosc.. za wszystko po prostu :) Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='ikucha']beagle of course:loveu: za dluuugie uszyska, za ogon sterczacy jak szabla, za wieczna chec do zabawy, za upartosc, inteligencje, niezaleznosc, za radosny, cieply charakter, za dlugie fafle, za dostojnosc.. za wszystko po prostu :)[/QUOTE] zgadzam się w 100000000%%%%%:loveu::loveu::loveu::loveu: Beagle number one Quote
Nikki Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='WŁADCZYNI']to czemu nazywają się wilczakami czechosłowackimi, a nie wilkami?[/quote] wilczak to bodajże krzyżówka wilka z psem (coś takiego słyszałam, nie wiem czy to do końca prawda) oczywiście obecnie nikt tak nie krzyżuje zwierząt :cool3: Quote
WŁADCZYNI Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='wilczanda']Ja uważam za najpiękniejsze psy [B]Wilczaki Czechosłowackie [/B]:iloveyou::bluepaw: Są identyczne jak wilki![/QUOTE] to czemu nazywają się wilczakami czechosłowackimi, a nie wilkami? Quote
aina155 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='Nikki']wilczak to bodajże krzyżówka wilka z psem (coś takiego słyszałam, nie wiem czy to do końca prawda) oczywiście obecnie nikt tak nie krzyżuje zwierząt :cool3:[/quote] Wilczak to krzyzowka ONa (samca) z wilkiem (samica) :) Z tego co sie orientuje sama rasa powstala stosunkowo nie dawno (nie wiem czy nie w latach 80- tych XX w.) i jej zadanierm miala byc praca w sluzbie celnej Quote
selenicereus Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Moje typy to: 1.Samoyed 2. Karelski pies na niedźwiedzie 3. Pomeranian 4. I troszkę z innej bajki - Cavalier King Charles Spaniel Quote
wilczanda Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='Nikki']wilczak to bodajże krzyżówka wilka z psem (coś takiego słyszałam, nie wiem czy to do końca prawda) oczywiście obecnie nikt tak nie krzyżuje zwierząt :cool3:[/quote] Wilczaki to naprawdę krzyżówka wilka z... owczarkiem niemieckim.Pierwotne zastosowanie : pilnowanie granic.Owczarki do tego zadania były za mało wytrzymałe.(bez obrazy właścicielom owczarków)Ale te pierwsze wilczaki często chorowały na dysplazję stawów biodrowych.Potem, aby wilczaki mniej chorowały na dysplazję, krzyżowano dalej.Rezultat : pies o wyglądzie wilka i charakterze psa, chociaż wszystko zależy od przekazanych genów.(mojego pieska można zobaczyć na fotoblogu "Łowca i paczka") Tak, teraz nikt już nie krzyżuje wilków z psami, bo powstało mnóstwo chodowli czechosłowackichwilczaków.A jak mam rozumieć ostatnie zdanie? (ten post napisalam ja i proszę mi się tu nie obrażać, jeśli napisałam coś nie tak.:evil_lol:) Quote
wilczanda Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='WŁADCZYNI']to czemu nazywają się wilczakami czechosłowackimi, a nie wilkami?[/quote] A bo ja wiem?To nie ja tak je nazwałam.:evil_lol: Identyczne z wyglądu oczywiście.Myślę, że tak je nazwali, ponieważ różnią się od wilków charakterem.A poza tym, przecież wilki mieszkają w lesie, a wilczaki w domach.:lol: Quote
Qti Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 1. Czarny Terier Rosyjski 2. American Staffordshire Terrier 3. Gryfonik Brukselski 4. Yorkshire Terrier 5. Basset Hound Quote
Ida_Kreska Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 1) GOLDEN RETRIEVER za boskie uszka, śliczne oczęta, za szatę i za mordkę. Postura też niczego sobie:loveu: 2)WILCZAKI całokształt 3)SETERY patrz wilczak 4)BOKSER słodki pyszczek 5)DOG NIEMIECKI Piękne psisko moge tak wymieniać w nieskończoność:roll: Quote
andromeda Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Shiba inu:loveu: i wszystkie szpice i "pierwotniaki" :sweetCyb: Wilczarz irlandzki za to ze jest taki wielki misio z łagodnymi oczetami :sweetCyb: To moje psie pieknosci :Dog_run: Quote
jolai alf Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 A ja ponad wszystko kocham [B]charty afgańskie[/B] później są teriery szkockie , skye teriery, lasa apso a tak w ogóle to kocham wszystkie psy ;) Quote
Lemoniada Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='jolai alf']A ja ponad wszystko kocham [B]charty afgańskie[/B] [/quote] Ja też, to moje marzenie które nigdy się nie spełni:oops: Quote
Recommended Posts