Kattarzynaa Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Poszukuję hodowli jamników miniaturowych lub króliczych długowłosych kremowych - czy ktoś wie lub ma namiary na taką hodowlę w Polsce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wronka Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Wzorzec FCI nie dopuszcza tej maści, więc mała szansa, że znajdziesz takiego psa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarka Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 18 minut temu, wronka napisał: Wzorzec FCI nie dopuszcza tej maści, więc mała szansa, że znajdziesz takiego psa. Ładny kolor. Takie rodzą się tylko w pseudo, czy czasami w prawdziwych hodowlach w związku z np. przenoszeniem genu jasnego koloru? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwbem Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Niestety takie umaszczenie to tylko u kundelków z pseudo bo prawdziwa hodowla takiego koloru nie prowadzi bo jest wadą genetyczną. Są rasy, które mają ten kolor dopuszczalny więc po co mnożyć kundle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wronka Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Ja już od lat nie w jamnikach (może wypowie się ktoś bardziej na czasie), ale zasadniczo w kremowych odmianach specjalizują się Amerykanie, w Europie obowiązuje wzorzec FCI i hodowle się go trzymają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlondMysz Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Zdecydowanie nie tylko kundle :) W Polsce nie ma, ja sprowadzałam takiego jamniczka z Czech. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andzia88 Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Dnia 8.01.2021 o 21:00, BlondMysz napisał: Zdecydowanie nie tylko kundle :) W Polsce nie ma, ja sprowadzałam takiego jamniczka z Czech. A mogę wiedzieć z jakiej hodowli? Szukam od pół roku i nie mogę nic znaleźć 😢 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sosnowa Kraina Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 Mam jamnika kremowego,biszkopt, karmel krótkowłosy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrycjapatka Posted February 18, 2023 Share Posted February 18, 2023 Napiszcie Proszę Sosnowa Kraina, BlondMysz w jakis sposob sprowadzić takiego jamnika i skąd? Każda wasza wskazówka będzie na wagę złota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Planeta Jamnikow Posted October 3, 2023 Share Posted October 3, 2023 On 12/3/2016 at 12:49 PM, Kattarzynaa said: Poszukuję hodowli jamników miniaturowych lub króliczych długowłosych kremowych - czy ktoś wie lub ma namiary na taką hodowlę w Polsce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Planeta Jamnikow Posted November 10, 2023 Share Posted November 10, 2023 Pracujemy nad stworzeniem bazy hodowców jamników na naszej stronie. Jeśli któs chce promować swoją hodowlę to proszę o kontakt na naszej stronie. Tutak jest nasz artykuł o jamnikach angielskich kremowych: Jamnik Angielski Kremowy. Już niedługo mam nadzieję będziemy mieć więcej kontaktów i będzimey mogli pomóc znaleźć różne rodzaje jamników i nie tylko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenadzej Posted July 15 Share Posted July 15 Dnia 8.01.2021 o 21:00, BlondMysz napisał: Zdecydowanie nie tylko kundle :) W Polsce nie ma, ja sprowadzałam takiego jamniczka z Czech. Dzień dobry, również poszukuje takiego jamniczka lecz bardzo ciężko jest znaleźć taką hodowlę w Europie, czy mogę prosić o namiary na hodowlę z której Pan/Pani sprowadzał/a? Dziękuję za odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts