szakir Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 :multi::multi::multi: Same dobre wiadomości. Szafierk to KAWAŁ chłopa. Będzie co kochać. Będziemy w kontakcie. Dzięki za poświęcenie i OGROMNE serca:multi::multi::multi: Pozdrawiam. Małgosia. Quote
GoskaGoska Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 moze jeszcze tak ciągnie bo to w sumie młody chlopak, a siedzi w zamknięciu non-stop jak wyjdzie to chce jak najwięcej miec ze spaceru. Na ciagnięcie też są dobre szelki, oczywiscie nie jest to recepta- ale trochę ogranicza ciągnięcie Quote
szakir Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Myśli Pani, że szelki są lepsze od obroży? sądziłam, że szelki są dobre do małych psiaków, ale może się mylę:shake: Zaraz poczytam jak oduczyć psa ciągnięcia na smyczy. Chociaż wydaje mi się, że jak będzie regularnie wychodził na spacery i biegał, to się uspokoi:multi: Quote
GoskaGoska Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 moim zdaniem szelki są o niebo lepsze - moja sunia to owczarek niemiecki i chodzi w szelkach;) No obrozy pies jak ciągnie to się przydusza, w szelkach nie ma takiej możliwości - i mniej ciągnie. Jak oduczyć , mojej się oduczyć ciągnąć coś nie udaje :oops: ale własnie ciągnie przez pierwsze 10 min pozniej się juz uspokaja. Niby piszą, że psy nie wolno prowadzic luzem, tylko trzymać na początku krótko przy nodze, by pies czuł ze my wybieramy drogę, jak idzie ładnie to chwalic , dawac nagrody. Moja się trochę w szelkach uspokoila, ale do ideału to daleko spokojnie teraz są szelki od roz S po XXL :lol:. Quote
kikou Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 ja mam wprawdzie tylko mikrusy....;) ale też mi sie wydaje że szelki są lepsze szczególnie jak psiak ciągnie jak oszalały, w szelkach nie ma tego efektu duszenia.... Quote
Ajula Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 GoskaGoska napisał(a): Jak oduczyć , mojej się oduczyć ciągnąć coś nie udaje :oops: . mi się tez nie udało oduczyć Hexi ciągnięcia :mad: od prawie 6 lat ją uczę, i nic z tego - kiepska ze mnie nauczycielka :evil_lol: Quote
Korenia Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Praktycznie każdy psiak ciągnie jak wyjdzie z boksu - cóż nie dziwmy się - jak siedzi się kilka miesięcy w zamknięciu to chce się przez tą chwilkę jak najwięcej zobaczyć i poczuć... Warto linkę treninową wziąć (taką 10metrową) i gdzieś na jakiejś łączce dać się trochę wyhasać :) Quote
Ajula Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 kikou - po rozmowie z p.Małgosią wygląda na to, że zmieniamy termin czy w niedzielę 02.08. będzie można pieska odebrać? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Koperek napisał(a):................ Bardzo mi przykro, że odczytujecie to ciotki, jako mój drażliwy język... Szkoda- więcej naszych, wrocławskich psów bronić nie będę! Koperek, mnie też zrobiło się kiedyś na tym wątku bardzo przykro, po Twojej wypowiedzi .... Koperek - psy nie mogą odczuwać animozji i scysji między nami, one nie są temu winne ! :shake: Bardzo się cieszę, że dla psiaka zaczyna się nowe życie. Jest taki ładny, tak długo czekał na odmianę swego losu, kochany odwdzięczy się ogromną miłością. Dziękuję Dziewczyny, że tak zaangażowałyscie się w pomoc dla Szafirka ! :Rose::Rose: Quote
Ajula Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 dana napisał(a): Bardzo się cieszę, że dla psiaka zaczyna się nowe życie. Jest taki ładny, tak długo czekał na odmianę swego losu, kochany odwdzięczy się ogromną miłością. Dziękuję Dziewczyny, że tak zaangażowałyscie się w pomoc dla Szafirka ! :Rose::Rose: tak, dziękujemy wszystkim dogomaniaczkom, które zwrociły uwagę na tego pieska, najbardziej dziękujemy Pani Małgosi :loveu: która nie szuka najpiękniejszego psa, tylko bierze takiego, który może juz zawsze będzie chodził na trzech łapkach wczoraj rozmawiałam z Panią Małgosią przez telefon, zrobiła na mnie wrażenie swoim zaangażowaniem i morzem miłości, jaką już teraz ma dla pieska (którego nawet nie widziała na żywo) :lol: Quote
kikou Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ajula napisał(a):kikou - po rozmowie z p.Małgosią wygląda na to, że zmieniamy termin czy w niedzielę 02.08. będzie można pieska odebrać? jak najbardziej można pieska zaadoptować w niedziele do 15tej... ale im wcześniej przyjedziecie tym lepiej bo w weekendy obsada personelu jest najmniejsza, a największy ruch...więc długo trzeba czekać.. ..tylko na początku sierpnia mnie nie ma - wyjeżdżam więc nie bede mogła pomóc:shake: Quote
Ajula Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 może jakas inna dogomaniaczka będzie mogła przyjechać do schroniska i pomóc, żebysmy przez pomyłke innego psiaka nie wzięli :evil_lol: Quote
kikou Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ajula napisał(a):może jakas inna dogomaniaczka będzie mogła przyjechać do schroniska i pomóc, żebysmy przez pomyłke innego psiaka nie wzięli :evil_lol: to akurat nie grozi... drugiego takiego nie ma:lol::evil_lol::lol: Quote
xmartix Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 ja się postaram pomóc pojawił się teraz jeszcze domek w Wawie ale nie znam szczegółów.. ma się zalogować Marta od spacerków z Szafirkiem Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 czy ja mogę pozdejmować tego psiaczka z ogłoszeń?? proszę o info Quote
szakir Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Dzień Dobry ;) Mam ostatnio problemy z logowaniem. Wczoraj wieczorem nie mogłam wejść na forum. To pewnie wina komputera. Widzę, że mam "konkurencję w Warszawie. Czy już wiadomo co to za domek? Jak tam mój przystojniak? Mam nadzieję, że Pani od spacerków nam pomoże :multi: Nie mogę się doczekać spotkania :crazyeye: Dziękuję WSZYSTKIM za pomoc :loveu: Quote
xmartix Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Pani Małgosiu nic o nim nie wiem, proszę się nie martwić, uważam że Szafir ma dużo szczęścia że trafił właśnie na Panią :) Quote
GoskaGoska Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 P. Malgosiu mam do Pani pytanie,poniewaz w skarpecie Szakira jest 200zl od ukrytego smoka, to czy trzmac te pieniądze dalej gdyby się np okazało , ze jednak moze miec zabieg? czy przeznaczy te pieniązki na inne pieski? Quote
Ajula Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 szakir napisał(a): Wczoraj wieczorem nie mogłam wejść na forum. To pewnie wina komputera. to nie wina Pani komputera, tylko serwera forum dogomania :mad: Quote
szakir Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Witam! Myślę, że można te pieniążki przekazać na pieski, które teraz potrzebują pomocy. Nie wiadomo jeszcze co będzie z tą łapką Szafirka. Będę na forum na bieżąco informować jak nam się razem żyje. Gdyby była możliwa w przyszłości operacja, która mogłaby mu pomóc, to oczywiście napiszę o tym. Nie mam pojęcia z jakimi kosztami to się wiąże, ale może nie będzie tak zle:lol:. W każdym razie na pewno innym pieskom się jego skarpeta teraz przyda. Pozdrawiam. Małgosia:multi: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 dzisiaj też nie zawsze można wejść na dogo :shake: Czyli psiaczek już jest zaadoptowany? Wspaniale!! :loveu: Quote
GoskaGoska Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 w takim razie obecnie przelalam do Kikou 100zl na karmę sercową dla Rudzika, drugie 100zl na Czarliego , który jest awaryjnie w awaryjnym domku tymczasowym. Dogomania dziś cały dzien nie działała :( Quote
szakir Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Witam! GośkaGośka, czy może pani opisać co to za pieski ten Rudzik i Charlie. Są zaadoptowane czy w schronisku? Quote
GoskaGoska Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 jak mi dogo pozwoli to ci przesle tu ich linki :) Rudziki byl do usiepinia i juz od ponad roku w hoteliku na naszym utrzymaniu, a potrzebna jest karma dla niego sercowa . a drugi piesek tez starszy - poszedl do adopcji - ale rodzina go oddala - nie mogl juz wrocic do schroniska :( i ma go p.Maria awaryjnie , ale ona ma juz 8 psow :-( i wogole nie jest ciekawie a do tego psiak jej jak smok a jest chudy ciágle i trzeba go przebadac - musimy pomoc p.Marii w kosztach leczenia Quote
Recommended Posts