Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='muczia']Ten piesek to istne cudo!!!!!:loveu:
Mam pytanie: czy doszła moja wpłata na niego, o zaczynam sie martwić że coś źle wypisałam.[/quote]

tak , doszło 100zł :loveu: bardzo dziękuję. ostatnie wpłaty dodałam do pierwszego postu.

Posted

Loluś po raz kolejny z bubu i Dropsem był wczoraj na rehabilit....
Wg. moich obliczeń to już 25 wizyta!!!!
Mogłam jakąś przeoczyć ...

Można powiedziec że Lolo zaliczył turnus sanatoryjny.;)

Wczoraj jak bubu podjechała po Lolka, mały wybiegł na jej spotkanie,przywitał się i...w nogi z powrotem do ogrodu....:evil_lol:

Napisałam.."wybiegł", bo Lolek biega, pędzi po schodach jak szalony z całą resztą bandy...
Odbija sie wtedy tylnimi łapeczkami jak króliczek.Raz z jednej , raz z drugiej strony...Po schodach też kica...Ale myślę że doczekamy lepszego...
Rano uruchomiłam fabrykę Lolusiowego jedzonka. Dwukilowy kurczak + pół giczy ciel.+ marchew do szybkowaru.Ugotowane obieram z kości,rosół odchudzam,rozcieńczam i zasypuje ryżem. Potem porcyjki po kilkanaście dkg i do zamrażarki...Spokój na ponad 10 dni...a siemieniem ln. doprawiam przed wydaniem...
A przy każdej zmianie pieluchy Lolo dostaje w nagrodę 2-3 kocie chrupki które mu rzucam a On łapie je w powietrzu.....:lol:.I mowy nie ma żebym o tym zapomniała...Zaraz pokazuje nosem na półeczkę z chrupkami i szczeka!
Jest niezwylke pojętny i jak sie okazuje...bardzo posłuszny.!
Typowy facet; miłością i dobrym słowem można z nim zrobić wszystko...

Posted

no nareszcie jakieś wieści z Lolusiowego raju:loveu:
Super przepis na jedzonko, muszę tez moim to zrobić bo samym gotowanym kurczakiem z royalem posterylkowym to juz zaczynają gardzić:evil_lol:

Posted

[quote name='ihabe']no nareszcie jakieś wieści z Lolusiowego raju:loveu:
Super przepis na jedzonko, muszę tez moim to zrobić bo samym gotowanym kurczakiem z royalem posterylkowym to juz zaczynają gardzić:evil_lol:[/quote]

Ale to jest dość zdradliwe jedzonko, bo trudno określić kaloryczność, ilość...Całe lata tak gotowałam gadom jak ich było mniej i skończyło sie nadwagą u całej trójki..
Duża Kudłata o której piszecie że "mała";) upasła się do prawie 30 kg...!
Wysiadły jej stawy...
Blisko rok ją odchudzałam specjalist. karmą po której głownie schudł mój portfel....:razz:
Teraz wszystkie są na Acanie lihgt...oprócz pana L . oczywiście...

Wiem że przydałyby sie Lolkowe zdjęcia albo filmik...Zrobiłam w ogrodzie dzisiaj i jedno i drugie tyle że nic z tego nie wynika...Bo to koniec moich umiejętności :oops:

Posted

Będę karmiła tylko Pixelka tym pysznym jedzonkiem bo on musi przytyc chociaż troszke, obecnie to jest szkielet obciągnięty skórą i masą futra:-( I nie ma apetytu, a tabletki musi brać:-( dziś już nawet w super pasztecie ich nie chciał zjeść. A jak nie zje to :crazyeye:
a oto nasz Pikselek niewidomy wampirek:loveu:

[IMG]http://images44.fotosik.pl/97/c16dbfc91fc4170amed.jpg[/IMG]

Posted

A ja jutro będę miała w domku Gapcię, staruszkę z Krakowa. Okazało się, że "opiekunka" maltretowała sunie, nie leczyła, nie szczepiła, a nawet nie wyprowadzała tygodniami!!! Sunia ma dwie głębokie rany, prawdopodobnie od kłucia. W ranach ropa, zaklejone ropą oczko. Kolejny przykład głupoty i bezmyślności. Po co było w ogóle brać psinę, skoro poza kopniakami nic jej nie dano. Gapcia została na cito zawieziona przez salibinkę do weta i po dobroci odebrana babsztylowi.

Posted

[quote name='starlet1']A ja jutro będę miała w domku Gapcię, staruszkę z Krakowa. Okazało się, że "opiekunka" maltretowała sunie, nie leczyła, nie szczepiła, a nawet nie wyprowadzała tygodniami!!! Sunia ma dwie głębokie rany, prawdopodobnie od kłucia. W ranach ropa, zaklejone ropą oczko. Kolejny przykład głupoty i bezmyślności. Po co było w ogóle brać psinę, skoro poza kopniakami nic jej nie dano. Gapcia została na cito zawieziona przez salibinkę do weta i po dobroci odebrana babsztylowi.[/quote]

:shake: :angryy: Co za koszmar...

[B]Starlet[/B], jak Gapcia będzie u Ciebie, daj znać... napisz coś jeszcze o niej... A czy ona będzie miała / ma swój wątek?

Posted

Gapcia ma swój wątek. Tu, na dogo ja znalazłam. Jak przeczytałam to pękłam:oops:, poryczałam się i zdecydowałam, ze ją wezmę. To jej wątek, teraz ma nieco zmieniony tytuł.
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/moj-pan-zmarl-moja-opiekunka-idzie-do-szpitala-czy-ja-musze-umrzec-16-letnia-gapcia-135237/"][SIZE=4][COLOR=Red][B]Czy ja muszę umrzeć ?! 16-letnia Gapcia prosi o pomoc!!!! [/B][/COLOR][/SIZE][/URL]Najważniejsze wiadomości są od salibinki w nocy z 6/7 maja. Wtedy salibinka wróciła z wizyty u Gapci. Myślę, że nie będzie nowego wątku tylko wszystkie nowe wieści i fotki będą na tym samym.

Posted

Wg. Pani rehabilitantki teraz potrzebne są zabiegi podtrzymujące i stymulujace co drugi , trzeci dzień...
Ciągle widać nowe postępy u Lolka, choćby ten ogonek skręcający...!
Jak Lolek "zarzuci" ogon na grzbiet to chyba bankiet wydam!!!

A jeszcze 5 tyg. temu ogonek zwisał smętnie jak sznureczek bez czucia...
Mówiło sie że obumrze, że trzeba będzie amputować...

A tu..proszę!!!
W dalszej rehabilitacji cała nasza nadzieja.....
O ile wiem , przyszłym tygodniu zaczyna rehabilit. niechodząca, stareńka Frela to koszty dojazdu sie rozłożą...
Dojazd jest droższy od zabiegów.To w końcu prawie 70 km a jak jedzie Budrysek to jeszcze dalej...

Marzy mi sie Lolo bez pieluchy....marzy....

Posted

[quote name='starlet1']Czy dotarły kosmetyki, które wysłałam na Lolusiowy bazarek?[/quote]

starlet, zdaje sie że adresat przesyłki nie zagląda na wątek...
;)
pozostaje Ci p.w.

Posted

[quote name='ihabe']
a oto nasz Pikselek niewidomy wampirek:loveu:

[IMG]http://images44.fotosik.pl/97/c16dbfc91fc4170amed.jpg[/IMG][/quote]

to najpiekniejszy i najbardziej uroczy wampirek jakiego widzialam :eviltong: :loveu:

Posted

[quote name='togaa']Wg. Pani rehabilitantki teraz potrzebne są zabiegi podtrzymujące i stymulujace co drugi , trzeci dzień...

A tu..proszę!!!
O ile wiem , przyszłym tygodniu zaczyna rehabilit. niechodząca, stareńka Frela to koszty dojazdu sie rozłożą...
Dojazd jest droższy od zabiegów.To w końcu prawie 70 km a jak jedzie Budrysek to jeszcze dalej...

Marzy mi sie Lolo bez pieluchy....marzy....[/quote]

Frelcia zaczyna i wiesz co Togusiu? Moja połówka będzie jeżdziła po Frelcie, czyli po Lolusia też:loveu: Bo Budrysek i Bubu raczej nie mogą a przynajmniej nie cały czas.
A właściwie to ja mam pomysł. Pomóżcie mi wybudować dom w Katowicach albo okolicach i wtedy nie będziecie musieli jeżdzić:evil_lol::diabloti::evil_lol::diabloti:
Ja niestety obecnie juz nic nie odłożę na tn dom przy tych potzrebach psiaków:placz:

Posted

No Własnie!!!!!

cudny jest !!!! Obłożony poduchami jak szejk arabski...
Tylko mu nałoznicy brakuje...:razz:

Posted

[quote name='togaa']No Własnie!!!!!

Tylko mu nałoznicy brakuje...:razz:[/quote]

Jedyny psiak, który zwracal na Pikselka uwagę, podgryzajac mu ogon, nogi albo grzywę, dziś opuścił naszą oazę szczęścia:placz:
Pozostały mu tylko:
nadęty west white terier Scooby , który do jego łozka nie wejdzie gdyz nie sypia z klasą nizszą oraz roztyta do granic przyzwoitości Asti Spumante która też nie wejdzie do łóżka bo się za bardzo przy tym zmęczy:loveu:

Posted

Togaa, sorki, że tu pytałam, ale myślałam, że może cos wiesz. Tego samego dnia wysyłałam inna przesyłkĘ i juz w środę dotarła. Myslę, że wszystko jest OK, a Justynka ma duzo zajęć. Napisze do niej na priva. Całuję Lolusia.

Posted

[quote name='togaa']No Własnie!!!!!

Tylko mu nałoznicy brakuje...:razz:[/QUOTE]

Rzeczywiście jest cudny:loveu:

Posted

[quote name='ihabe']Frelcia zaczyna i wiesz co Togusiu? Moja połówka będzie jeżdziła po Frelcie, czyli po Lolusia też:loveu: Bo Budrysek i Bubu raczej nie mogą a przynajmniej nie cały czas.[/QUOTE]

Ihabe to wy jesteście domem aniołów-opiekunów zwierząt:loveu::loveu::loveu:
Bo wydaje mi się, że zwykle druga połowa lepiej lub gorzej toleruje pomoc psiakom:cool3:ale nie koniecznie się w nią włącza, no ew. finansowo:roll:

Posted

[quote name='togaa']Wg. Pani rehabilitantki teraz potrzebne są zabiegi podtrzymujące i stymulujace co drugi , trzeci dzień...

A tu..proszę!!!

Marzy mi sie Lolo bez pieluchy....marzy....[/QUOTE]

Togaa wg mnie to tylko kwestia czasu Loluś bez pieluchy i mocno za to trzymam kciuki:loveu:
Podtrzymujące to chyba powinny być ok 2 razy w tygodniu?

Posted

[B]rytka!!!![/B] podkłady doszły przed chwilą!

Ogromnie Ci dziękuję...bardzo,bardzo. Ale błyskawiczna akcja!

Co ja czytam[B] ichabe[/B]!!! Twój przystojny mąż zawita i po Lolusia???
O matko! biegnę do fryzjera trwałą ondulację sobie zrobić ..loczki jakieś...żeby się mnie nie wystraszył...:evil_lol:

Posted

[quote name='togaa'][B]rytka!!!![/B] podkłady doszły przed chwilą!

Ogromnie Ci dziękuję...bardzo,bardzo. Ale błyskawiczna akcja!

Co ja czytam[B] ichabe[/B]!!! Twój przystojny mąż zawita i po Lolusia???
O matko! biegnę do fryzjera trwałą ondulację sobie zrobić ..loczki jakieś...żeby się mnie nie wystraszył...:evil_lol:[/QUOTE]

Ihabe ma takiego przystojnego męża? A ja tak daleko:placz:Może jakieś zdjęcia psiaczków masz Ihabe chociaż w objęciach męża?:cool3:

Nasza Togaa tak się przejęła przyszłymi oględzinami, że napisała Cię Ihabe przez ch:evil_lol::evil_lol::evil_lol: