Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='togaa']
Skakałabym z radości gdyby mi obsiural szafę...!
Tak więc siuranie po meblach pozostaje domeną małego Pepi.
Wiem, wiem...,mam go ciachnąć ... i może sie sikawkowy ustatkuje.
Ale małemu chirurdzy tyle juz powycinali że żal mi gada...Tym bardziej że mentalnie Pepi czuje sie macho.!
Macho bez jaj...?? głupio trochę..;)
Nie mogę mu tego zrobić....:shake:
....[/quote]

Ja naprawdę czekam na te Twoje opowieści jak swego czasu na odcinki 007 zgłoś się:cool3:

Posted

Jak to szaro -mlecze kwitną żółciutko dookoła:evil_lol:
Wczoraj świeciło słoneczko dziś troszkę też;)
Zapraszam okolice Zielonej Góry tu zawsze cieplej:eviltong:
Mizianka dla Lolusia i reszty:loveu:

Posted

[quote name='ona03']Jak to szaro -mlecze kwitną żółciutko dookoła:evil_lol:
Wczoraj świeciło słoneczko dziś troszkę też;)
Zapraszam okolice Zielonej Góry tu zawsze cieplej:eviltong:
Mizianka dla Lolusia i reszty:loveu:[/quote]

No taaaaak...jak sie mieszka w krainie winorosli to musi być ciepło!
A my tu pod górami!
45 min. zółtym szlakiem i schronisko na Koziej Górce zdobyte...!

Nie mogę sobie odmówić; To mój książę Pepi ponad rok temu...
[IMG]http://img182.imageshack.us/img182/9996/43928010uy5.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Energy']Rytka na pewno są potrzebne:p
Do kogo pisałaś, bo najlepiej do Togii, u której jest Loluś na dt.[/QUOTE]

Ale ja jestem zakręcona,czytam koniec wątku i początek /książki też nieraz tak czytam/ słabo sie orientuje i pisze głupoty,dopiero sie zorientowałam:oops:.Jakies 3 tyg. temu pisalam pw do Diuny wro i oferowałam te podkłady dla Itusia nie Lolusia :oops:ale nie odpisała to pewnie nie chce a Loluś jak najbardziej używa;)Tak sie pcham z tymi podkładami ale nic więcej nie moge zrobić a akurat podkładów u mnie dostatek:roll:Z Toga juz wszystko umowione.Zamówiłam 120szt.jak przyjada to 60 wyśle od razu i jak sie zużyją smiało pisać wyśle reszte wg.potrzeby.Pozdrawiam.

Posted

A ja Wam zazdroszczę wędrówek i pięknych widoków:lol:

Ale za to u nas jakie wino wychodzi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Dużo wycierpiał sierotka Pepi.
Taki malusi yorko-podobny z charakterku też???
Oczka ma czarniutkie jak węgielki.
Pewnie nosisz go pod pachą:evil_lol: ile on waży?
Co sie stało jego nóżce?

Moja malutka sierotka jest po 2 operacjach u najlepszych i znowu kuleje.
Właśnie szukam papierów i muszę jechać do Wrocka na konsultacje.
Ale trzeci raz to juz go nie dam pokroić .
Muszę znaleźć taką Waszą "Panią Halinkę" w okolicy:placz:

Posted

Maleńki Pepi rzeczywiście się musiał nacierpieć. Malutkie cudo:loveu:
Co mu było?
Szkoda, no bardzo szkoda, że Loluś mebli nie obsiusiał jeszcze. Trzymam kciuki żeby mu się szybko udało:evil_lol::cool3:

Posted

Pepina wypatrzyłam na dogo w lutym ub.roku.
To też "żywiecki" schroniskowiec,zabrany przez litościwą duszę ze środka jezdni...
Przeszedł kosztowną operację dzieki Hund i bubu które wtedy go uratowały od kalectwa i cierpienia.....
Miał strzaskane biodro, miednicę, nerw kulszowy zaklinowany między odłamkami kości!!!!...Kieł złamany z miazga na wierzchu...Co on musial wycierpieć!
Operowany był poza Bielskiem u ortopedy specjalisty za ciężkie pieniądze.Ma usunieta głowkę kości udowej.
Jak trafił do mnie to juz od siebie rehabilitowałam go u p.Halinki i Pepi smiga jak szalony...Fruwa po kanapach, fotelach.Z całego stada najszybszy...
Operowana łapeczka jest co prawda krótsza ale wcale tego nie widac..
Młodziutki jest 2-3 latka i ma fantastyczny charakter...

Zawsze podkreślam,że Pepi to jest moja nagroda od losu za te wszystkie wcześniejsze biedy które przygarniałam i kochałam...

Czekam na powrót Lolusia.Pojechali z bubu do Katowic...
Ciekawe w jakim wróci nastroju..? Myslę że dobrym, bo lubią się z bubu...

Posted

Ile tego wszystkiego spadło na taką maleńką psinkę, nas boli sam ząb i człowiek niemalże chodzi po ścianach a tu, aż strach myśleć:-(
Na szczęście u Ciebie Togaa ma wynagradzane wszystkie wcześniejsze cierpienia, jestem tego pewna:loveu::loveu::loveu:
Ciekawe czy Loluś przyjedzie wkurzony zabiegami czy nie:cool3:

Posted

Togaa, to Ty, widzę, masz już doświadczenie z takimi połamańcami. A my tu w Łodzi mamy Ciapusię z połamana miednicą. Czy Pepi też miał drutowane kości? Bo naszej malutkiej wczoraj schodziła ropa z miejsca gdzie najprawdopodobniej był wkładany drut. Jesli mogłabys coś poradzić Agnieszce, czyli ciapuś, to może zajrzyj do malutkiej. [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-sprawa-zycia-smierci-pomocy-szczeniak-po-wypadku-135923/index44.html[/url]

Posted

Lolus wrócil dosłownie przed chwilą...
Grzeczniutki,głodny i spiący....

Dzisiaj sypia sie na Lolka prezenty....:loveu:

[B]Ona 03[/B] - dotarły ciasteczka i patyczki. Właśnie Lolek schrupał jedno...
Kolacji nie dojadł a ciacho wrąbał... dzieki wielkie!!!:lol:

[B]ihabe[/B]...zamorduje Cię za te pampersy..!!. One drogie strasznie!!!!
Jutro na noc je załozymy, bo teraz Lolek padniety!!!Będą na szczególne okazje ... ;)!!! I zobaczymy, czy przesiura podkład...? Bardzo dziekuję!!!!

[B]bubu [/B]tez mi dostarczyła pieluchy z belli tak że jesteśmy zaopatrzeni na dłuższy czas....

A.....zaszczepiłam dzisiaj Lolusia i dostał swój dokument tożsamości...!

Posted

[quote name='starlet1']Togaa, to Ty, widzę, masz już doświadczenie z takimi połamańcami. A my tu w Łodzi mamy Ciapusię z połamana miednicą. Czy Pepi też miał drutowane kości? Bo naszej malutkiej wczoraj schodziła ropa z miejsca gdzie najprawdopodobniej był wkładany drut. Jesli mogłabys coś poradzić Agnieszce, czyli ciapuś, to może zajrzyj do malutkiej. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-sprawa-zycia-smierci-pomocy-szczeniak-po-wypadku-135923/index44.html[/URL][/quote]

Sorry...głupoty nawypisywałam...
To moja kotka miała złamana miednicę.....w dwóch miejscach.Zrosło sie bez operacji..
A Pepi mial zwichnieta głowke kości udowej i odłamana kość łonową no i ten nerw zaklinowany w odłamkach kości...

A Ciapuś jest prześliczna...Widze że całe stadko Kochanych Cioteczek dmucha i chucha na kruszynkę...!!!Też sie wycierpi ...ech.....!!!

Posted

[quote name='togaa']Lolus wrócil dosłownie przed chwilą...
Grzeczniutki,głodny i spiący....

Dzisiaj sypia sie na Lolka prezenty....:loveu:

[B]Ona 03[/B] - dotarły ciasteczka i patyczki. Właśnie Lolek schrupał jedno...
Kolacji nie dojadł a ciacho wrąbał... dzieki wielkie!!!:lol:

[B]ihabe[/B]...zamorduje Cię za te pampersy..!!. One drogie strasznie!!!!
Jutro na noc je załozymy, bo teraz Lolek padniety!!!Będą na szczególne okazje ... ;)!!! I zobaczymy, czy przesiura podkład...? Bardzo dziekuję!!!!

[B]bubu [/B]tez mi dostarczyła pieluchy z belli tak że jesteśmy zaopatrzeni na dłuższy czas....

A.....zaszczepiłam dzisiaj Lolusia i dostał swój dokument tożsamości...![/quote]

No bo Loluś grzecznym chłopcem jest, więc potrzebuje prezentów:loveu:

Posted

Jak to miło, że [B]Lolusiowi [/B]posmakowały ciasteczka:lol:
Chrup sobie chrup na zdrówko;)
A nie bądź chytruskiem [B]Lolusiu:evil_lol:[/B] i podziel się z [B]Pepim[/B] i resztą bandy:mad:

Posted

Loluś wczoraj był szczepiony na "wszystko" !

Pani dr. sama przyznała że cieczka D.Kudłatej a i całe stado to najlepsza Lolusiowa rehabilitacja....!
Jak otwieram drzwi, bo np. ktos zadzwonił do furtki to Lolus wypada z całą reszta i wcale nie jest ostatni....!!!;)
Ruch to zdrowie....!!!

A dzisiaj było tak:
mąż wiązał buty w holu siedząc na schodach..
Ze swojego pokoju wyszedł zaspany Loluś, podszedł do męża który nie zwracał na niego uwagi i leciutko zaczął machac ogonkiem...!!!
To było takie ...tyci, tyci ale ogonek u nasady sie kiwał !!!!

Lolus dość powściągliwie traktuje mężczyzn, dlatego i ogonek był powściągliwy...;)
Jak jest z ogonkiem w moim przypadku to nie wiem, bo na mój widok po godzinnej nieobecności Lolo dostaje spazmów i ogólnej wariacji...!!
Dopiero po zmyciu mi makijażu jest jako taki spokój..
Do zjedzenia jest chłopak!

Posted

Loluś wczoraj był szczepiony na "wszystko" !

Pani dr. sama przyznała że cieczka D.Kudłatej a i całe stado to najlepsza Lolusiowa rehabilitacja....!
Jak otwieram drzwi, bo np. ktos zadzwonił do furtki to Lolus wypada z całą reszta i wcale nie jest ostatni....!!!;)
Ruch to zdrowie....!!!

A dzisiaj było tak:
mąż wiązał buty w holu siedząc na schodach..
Ze swojego pokoju wyszedł zaspany Loluś, podszedł do męża który nie zwracał na niego uwagi i leciutko zaczął machac ogonkiem...!!!
To było takie ...tyci, tyci ale ogonek u nasady sie kiwał !!!!

Lolus dość powściągliwie traktuje mężczyzn, dlatego i ogonek był powściągliwy...;)
Jak jest z ogonkiem w moim przypadku to nie wiem, bo na mój widok po godzinnej nieobecności Lolo dostaje spazmów i ogólnej wariacji...!!
Do zjedzenia jest chłopak!

Posted

[quote name='togaa']powściągliwy...;)
Do zjedzenia jest chłopak![/quote]

To się nazywa działać na faceta:evil_lol:
Do zjedzenia, do schrupania jest ten Loluś a te jego spojrzenie:buzi: jest powalające. Togaa ja nie chcę prorokować ale jak znajdzie się DS dla tego pupilka to ja nie wiem czy to nie będzie powtórka z rozrywki z tego co ja teraz przeżywam:loveu:

Posted

[quote name='starlet1']Togaa, zacznij uzywać kosmetyków z naturalnych składników, bo jeszcze chłopak sie otruje :loveu::loveu::loveu:[/quote]

Spoko!!!;)
Moje eko-dziecko dba o to.
Wszystkie kosmetyki jak trzeba i z króliczkiem na etykiecie...

Posted

[quote name='ihabe']To się nazywa działać na faceta:evil_lol:
Do zjedzenia, do schrupania jest ten Loluś a te jego spojrzenie:buzi: jest powalające. Togaa ja nie chcę prorokować ale jak znajdzie się DS dla tego pupilka to ja nie wiem czy to nie będzie powtórka z rozrywki z tego co ja teraz przeżywam:loveu:[/QUOTE]

Oj niestety obawiam się, że będzie:cool3:

Posted

[quote name='togaa']Spoko!!!;)
Moje eko-dziecko dba o to.
Wszystkie kosmetyki jak trzeba i z króliczkiem na etykiecie...[/QUOTE]

Czyli Loluś może spokojnie wcinać eko-kosmetyki:evil_lol: