Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie też bardzo interesują psie ciastka w wykonaniu Lolcia. Innych nie kupuję, bo raz się nacięłam i mimo trzymania w lodówce po kilku dniach spleśniały.

Przyłączam się. Togusia taka zarobiona, że nawet nie śmiem o ciacha zapytać, a kupowałam już różne i uważam, że jej receptura najlepsza. Koleżanka z pracy też mnie molestuje non stop o Togusine ciacha.

Czyli może wcale bazar nie będzie potrzebny :) spod lady kupimy  (na pniu) ;)

Posted

A ona03 odkąd Ją zaorali, chyba nie ma co robić, więc siedzi, knuje i uprawia wrogą propagandę :P
A później mnie wywołują do tablicy...
Ładnie to tak? :o

No fakt, zrobione przeze mnie ciasteczka nieźle się przechowują.
Niestety, daleko im do togusinego ideału.
Dostałam od Niej kiedyś torebeczkę w prezencie - cudne, złociste, cieniutkie, pięknie pokrojone i trwałe.
Mój niejadek, Indusia - wpadła w zachwyt, pierwszy raz w życiu czegoś się domagała i chrupała, aż miło było patrzeć.

Spróbowałam zrobić, wyszło jak wyszło :(
Iwonka usiłowała pochwalić, ale udawać za bardzo nie potrafi :D
Druga próba, już z przepisu Pani Basi, nieco zmodyfikowanego (zamiast wątróbek kurzych użyłam indyczych) wyszła nieco lepsza, psiaki w każdym razie nie narzekały, a Iwonka wyraziła uznanie pogryzając kilka.
Podziwiam za samozaparcie i doceniam doping.
Nie wiem jednak, czy inni byliby równie wyrozumiali.

Ciasteczka i owszem, są, ale nie tak piękne i finezyjne, jak Pani Basi.

Skład :

- wątróbka indycza
- mąka pszenna tortowa
- mąka pszenna razowa
- jajka
- śmietana
- olej
- mielony len

ciasteczka.jpeg

Jest około 2kg.
Jeśli znajdą się odważni chętni, a ona03 podejmie się porozsyłać :P nie ma problemu :cool1:

Igorek z Indusią ustalili, że chętnie oddadzą dla Mniejszych Braciszków ;)

futrzaki.jpeg

Posted

Nudzę się strasznie, mogę wysyłać :) kto chętny, wieczorkiem zrobię bazarek jak trzeba, teraz jeszcze na chwilkę do pracy wzywają :)

Ale chętni potrzebni, proszę się zgłaszać,  po pracy mogę podjechać spróbować ....hi hi hi

Posted

Właśnie się zastanawiam czy robić bazar,  porcji może być 20 po 10 dkg - 6 zł porcja , komu, komu......

Ciasteczka są niezwykle lekkie, pięknie wysuszone, i pyyyyyyyyszne, musiałam spróbować, a mój Czikuś tak się darł, że musiałam mu co chwilkę do dzioba ładować ł na pewno dużo więcej wchodzi ich na porcję niż takich grubych, ciężkich..

Posted

Ja chcę!!! tak z 25-30dag poproszę, a jeśli Poker tez weźmie to jedna wysyłkę celem obniżenia kosztów weźmiemy

Dziękuję, kilogram sprzedany :)

Komu jeszcze. komu :)

przeciez juz dawno wołam , że ja!!!

Posted

Oneczko dzięki , że czuwasz .

Jeśli zostało jeszcze pół kg to poproszę .

A jak jest deficyt i są jeszcze chętni to chociaż dwie porcje dla mojego Niusia proszę .