Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 24.07.2023 o 08:54, NikaEla napisał:

Starzeją się nam psiaki i chorują 😞

Niestety, nasza Loczunia też niedomaga na tylne łapinki.

• Like 1
Posted

Jakoś żyjemy z Lolusiem.

Ma gorszy i lepszy czas. Trzy tyg. temu przeżyliśmy a w zasadzie ja przeżyłam prawdziwy koszmar; luźna kupa, taka prawie biegunkowa.. Na dodatek weekend, upał, goście.  Poszły ogromne ilości sudokremu, pieluch, podkładów, ręczn.papierowych a pralka szła na okrągło.(Podziękowania dla Oneczki03, która przywiozła mi niedawno zapas śr. higieny. Były jak znalazł) .Po 3 dniach i darowanych tabletkach w pomarańczowym opakowaniu, sytuacja została względnie opanowana .Przy tych wszystkich zabiegach  Lolo  taki  kochany jest, cierpliwy. Ubieram Go w  różne szaty, szmaty, przerabiane pieluchy, ciągle szukamy tego optymalnego stroju żeby nie odparzył, nie pokaleczył ciałka a mógł się przemieszczać po podłodze..

Poza tym ma apetyt, zainteresowany otoczeniem.  Nadal co  5 sekund sprawdza moją obecność, choć nie wiem co On widzi, bo wg. mnie nie widzi nic. Żeby go nie brać na ręce (kaszel) , noszę Go po domu  albo ciągam po podłodze w szmacianym ‘pontonie.” No i śpiewy Lolusia są godne uwagi. Tutaj nic się nie zmieniło, wie o tym każda telefonująca do mnie osoba.  

• Like 2
Posted

Starość nie radość. Dobrze, że Loluś trafił na togusię, bo w przeciwnym razie dawno by go nie było.

Dziś minęła 3. rocznica jak nie ma z nami Dolarka 😞

• Like 1
Posted
Dnia 30.07.2023 o 00:34, Poker napisał:

Królewicz na czerwonym tronie.

Oj tak.  🙂  Z tego miejsca może śledzić każdy mój ruch w ogrodzie.

• Like 1
Posted
Dnia 29.07.2023 o 23:57, togaa napisał:

Jakoś żyjemy z Lolusiem.

Ma gorszy i lepszy czas. Trzy tyg. temu przeżyliśmy a w zasadzie ja przeżyłam prawdziwy koszmar; luźna kupa, taka prawie biegunkowa.. Na dodatek weekend, upał, goście.  Poszły ogromne ilości sudokremu, pieluch, podkładów, ręczn.papierowych a pralka szła na okrągło.(Podziękowania dla Oneczki03, która przywiozła mi niedawno zapas śr. higieny. Były jak znalazł) .Po 3 dniach i darowanych tabletkach w pomarańczowym opakowaniu, sytuacja została względnie opanowana .Przy tych wszystkich zabiegach  Lolo  taki  kochany jest, cierpliwy. Ubieram Go w  różne szaty, szmaty, przerabiane pieluchy, ciągle szukamy tego optymalnego stroju żeby nie odparzył, nie pokaleczył ciałka a mógł się przemieszczać po podłodze..

Poza tym ma apetyt, zainteresowany otoczeniem.  Nadal co  5 sekund sprawdza moją obecność, choć nie wiem co On widzi, bo wg. mnie nie widzi nic. Żeby go nie brać na ręce (kaszel) , noszę Go po domu  albo ciągam po podłodze w szmacianym ‘pontonie.” No i śpiewy Lolusia są godne uwagi. Tutaj nic się nie zmieniło, wie o tym każda telefonująca do mnie osoba.  

Trzymajcie się!

Oby tych dobrych chwil było więcej niż...

• Like 1
  • 4 weeks later...
Posted
Dnia 31.07.2023 o 19:30, b-b napisał:

Trzymajcie się!

Oby tych dobrych chwil było więcej niż...

o tak zdecydowanie dobrych ma być więcej

u nas z Niką też nie jest najlepiej już 😞

• Like 1
Posted
Dnia 25.08.2023 o 12:01, NikaEla napisał:

o tak zdecydowanie dobrych ma być więcej

u nas z Niką też nie jest najlepiej już 😞

Dnia 25.08.2023 o 12:28, Poker napisał:

Nasza Loczka ma nowotwór w klatce piersiowej. Leczenie paliatywne😭.

Niestety i nam i naszym czworonogom czas leci.

Współczuje Wam bardzo tej chwili, która niestety nadejdzie :((((

W kwietniu odeszła moja sunia. Chłoniak. Walczyliśmy prawie rok. Odeszła na moich rękach. Nie ma dnia żebym o niej nie myślała i nie tęskniła za nią.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 25.08.2023 o 12:28, Poker napisał:

Nasza Loczka ma nowotwór w klatce piersiowej. Leczenie paliatywne😭.

Pokerku, współczuję, koszmarne choróbska.

Kochane ogrodniczki, przyszły tydzień jeszcze mam zajęty, ale później ruszę z jakimiś badylkami jak potrzebne 

Lolusiu co u ciebie słychać ???

Dnia 24.08.2023 o 15:05, Grażka123 napisał:

Niezwykła historia.

Witamy u Lolusia 🙂

Miał chłopak trochę przygód :))

• Like 3
  • 2 weeks later...
Posted

Pokerku, w imieniu Lolusia bardzo Ci kochana dziękujemy  za wpłatę na konto Stowarzyszenia ( 13.09.2023r.)  ,180,00 zł .

A u Lolusia, no cóż. Nie jest dobrze, ale nie beznadziejnie. Staram mu się ten smutny byt  urozmaicić.

Dużo śpi i mało życia zużywa na życie. 🙂 

I tak  miał chłopak  niebywałe szczęście, że mimo wszystko, udało mu się ponad 14 lat oszukać los i cieszyć się życiem jak każdy zdrowy pies.

Lolo1..jpg.8839b86d348c08fd40a3ac5a99468b6d.jpg

• Like 7