Anecik Posted June 14, 2016 Posted June 14, 2016 Ponieważ Chłopaki - Cudaki spędzili razem kilka lat w kojcu i mieli miejscówkę w budzie a dopiero u mnie ich drogi się rozeszły więc przeklejam początek z wątku MOPka Przypadek. Jak zawsze. Zobaczyłam dwie bidy na olx do oddania. Jeden klonik mojego Ronisia, drugi wystraszony nieudany yoreczek. Klonika - pomyślałam - trzeba ratować. Chłopaki takie same to pewnie się dogadają (mimo moich zapewnień że Leoś był ostatnim chłopakiem na bdt) Telefon do Gabi że są dwa i co robić? Zostawić tego drugiego.....a jak wyląduje w lesie albo co??? I tak wymyśliłyśmy że bierzemy oba - jeden do hoteliku do Kasi Przystał, drugi na bdt do mnie. Yorkowaty ma na imię Tuptuś i ma ok. 2 lat, waży 6,5 kg, kudłaczek nie ma imienia (tzn wołali na niego Kudłaty - ale i tak nie reaguje) ma ok. 3 lat i waży 8,6 kg przeokropnie zadredziony. Chłopaki nie szczepione, nie kastrowane, zabrane z kojca. Domem ich była buda. Oto dwa Chłopaki - Cudaki Spodziewałam się że są trochę większe i obroże które zabrałam z domu mogłam im zakręcić na szyi podwójnie. Bo swoich nie mieli. Za to mieli przyczepione "eleganckie" paski do torebki i od walizki !!! Takie wiano :( na dalszą drogę życia. Od razu odwiedziliśmy weta żeby zaszczepić na razie przeciwko wściekliźnie i i odrobaczyć. U weta grzeczne. Tuptuś ok, Kudłaty Dreptuś za to olał mojego TZ. Dosłownie. Reszta potem bo na gwałt szukam dla jednego z nich hoteliku!!! Udało się. Kudłatek został nazwany Mopkiem i jest od dzisiaj u Kasi Przystał. Tuptuś zostaje u mnie na bdt. Prosimy o pomoc dla Tuptusia. Nawet niewielką, musimy zaszczepić i wykastrować Chłopaka. Ona03 - 10 zł/miesięcznie AnkaG zaoferowała 10 zł Gusiaczek bazarek Poker bazarek Na koncie Tuptusia mam 71 zł pozostałe po moim tymczasowym dwupaku Tosi i Leosiu. Rozliczenia Tuptusia +71 zł - pozostałość po dwupaku - 35 zł - szczepienie p/ wściekliżnie, odrobaczenie, płyn na pchły i kleszcze 12.06.2016r. - 75 zł - 1/2 transportu z kojca sochaczewskiego do mnie 12.06.2016r. - 15 zł - szelki i smycz 13.06.2016r. + 10 zł - AnkaG + 15 zł - Nesiowata --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - 29 zł stan na 16.06.2016r. - 35 zł - fryzjer 20.06.2016r. - 11 zł - obroża 21.06.2016r. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - 75 zł stan na 21.06.2016r. - 6 zł - olx wyróżnienie - 91 zł - benzyna - 188 zł - kastracja -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - 360 zł stan na 29.06.2016r. + 20 zł - Ona03 + 172,50 zł - bazrek Gusiaczek -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - 167,50 zł stan na 13.07.2016r. + 4 zł - bazarek Gusiaczek (dopłata) + 75 zł - bazarek Poker -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - 88,50 zł stan na 19.07.2016r. + 155 zł - mój bazarek -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- + 66,50 zł stan na 31.08.2016r. Pieniądze zostają przeniesione na Tycinkę z tego wątku: Moim marzeniem był MOPek, który miał zostać u mnie na bdt, ale los płata figle i Roniś (mój Synuś) wybrał Tuptusia. Chyba pierwszy mój tymczasowicz który jest mniejszy od Ronisia i wreszcie Roniś jest "górą" w zabawie. Tuptuś lubi koty, nie lubi dużych psów, nie zna smaczków, poznaje że kanapa jest dla psów, Mimi omija szerokim łukiem (pokazała mu kto tu rządzi), PODSIKUJE ( gdzie mu się tyle tego moczu mieści), waży 6,5 kg i jest wielkości mojego kota :), freaguje na swoje imię, jest w zasadzie posłuszny i tyle :) Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 I zdjęcia. Tuptuś po prawej. Droga do naszego domu. Niepewnie patrzę w przyszłość Przeczekam tę drogę na podłodze. Jakby co to szybko ucieknę. Nie będę uciekał. Mają trawę i krzaczki :) Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 Teraz, AnkaG napisał: Ten wątek też sobie zapiszę :) Witaj Aniu :) Quote
ona03 Posted June 14, 2016 Posted June 14, 2016 Jestem u Tuptusia, anecik a moja dycha wolna ? Jak wolna to przechodzi na Tupcia :) 1 Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 To ten kolega który mnie wybrał. Roni. Jest bardzo podobny do mojego kumpla z tamtego życia MOPka Ale piłki nie chce mi dać :) Nic to znalazłem sobie sznurek Może się zamienimy? Nie chce się zamienić. No trochę mnie to wnerwiło 1 Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 10 minut temu, ona03 napisał: Jestem u Tuptusia, anecik a moja dycha wolna ? Jak wolna to przechodzi na Tupcia :) Witaj Iwonko. Dyszka za maj poszla na konto dwupaku i jest wpisana w rozliczenie. Teraz jest wolna i oczywiście bardzo dziękuję że przejdzie na Tupcia. Fajne zdrobnienie. Będę używać :) Dzięki. Quote
AnkaG Posted June 14, 2016 Posted June 14, 2016 Poszło dwa razy po 10 zł - w opisie MOPEK ale dysponuj jak uważasz :) 1 Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 Mają kotkę Miastowa czy jakoś tam Jest jeszcze Mimi. Ta to mnie ustawiła. Ale jestem mniejszy to się jej słucham Polubiłem tą kicię - jest ktoś mniejszy ode mnie w tym domu :) Może podleję ogródek bo im trawa wysycha :) Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 3 minuty temu, AnkaG napisał: Poszło dwa razy po 10 zł - w opisie MOPEK ale dysponuj jak uważasz :) Dzięki Aniu. Podzielę sprawiedliwie po 10 zł na jajka :) Quote
Gusiaczek Posted June 14, 2016 Posted June 14, 2016 Witaj Tuptusiu Tup :) Ciotka Gusiaczek uwielbia szorpate wszelakie, zatem i Ty skradłeś jej serce <3 Anecik, mam już towar na bazarek i nadzieję do niedzieli go ogarnąć (niestety z Siwym pracujemy w dziwnych godzinach, dodatkowo w sobotę - nie będzie wcześniej :() Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 58 minut temu, Gusiaczek napisał: Witaj Tuptusiu Tup :) Ciotka Gusiaczek uwielbia szorpate wszelakie, zatem i Ty skradłeś jej serce <3 Anecik, mam już towar na bazarek i nadzieję do niedzieli go ogarnąć (niestety z Siwym pracujemy w dziwnych godzinach, dodatkowo w sobotę - nie będzie wcześniej :() Witaj Gusiaczku :) u tego który skradł Ci serce :) Ja towaru na bazarek to mam tyle, że cieszę się jednym pokojem wolnym. Przynajmniej mam gdzie trzymać fanty. Tylko czasu brak zupełnie. Quote
Gusiaczek Posted June 14, 2016 Posted June 14, 2016 1 godzinę temu, anecik napisał: Ja towaru na bazarek to mam tyle, że cieszę się jednym pokojem wolnym. Przynajmniej mam gdzie trzymać fanty. Tylko czasu brak zupełnie. Z brakiem czasem to jakaś masakra - nie mam obowiązków DT, podobnie jak Ty - czasu mało, mało, a tyle by się chciało ;) Pokój wolny od 3 miesięcy i moje serce koi ;) Quote
Poker Posted June 14, 2016 Posted June 14, 2016 To Tupcio jest tak mały? Ale Mimi chyba jest mniejsza od niego. Kicia cud, miód.... To wkleję link do bazarku Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 4 minuty temu, Poker napisał: To Tupcio jest tak mały? Ale Mimi chyba jest mniejsza od niego. Kicia cud, miód.... To wkleję link do bazarku Tupcio jest mniejszy od Mimi :) i niewiele lżejszy. Taki kurdupelek. Ja też się bardzo zdziwiłam jak go zobaczyłam po raz pierwszy. Kicia Pusia zwana Miastową ma 14 latek i wydaje mi się że jest z nami od zawsze. Za bazarek dla Chłopaków ślicznie dziękujemy :) Quote
Poker Posted June 14, 2016 Posted June 14, 2016 Tupcio mniejszy od Mimi? jest od niej niższy? To się wydaje aż niemożliwe. Zrób in zdjęcie razem , bo nie uwierzę. Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 16 minut temu, Poker napisał: Tupcio mniejszy od Mimi? jest od niej niższy? To się wydaje aż niemożliwe. Zrób in zdjęcie razem , bo nie uwierzę. Postaram się zrobić :) Oni mają inną budowę. Mimi jest bardziej przysadzista i ma krótsze łapki. Tupcio waży 6,5 kg a Mimisia 6,7 kg. Więc różnica w wadze niewielka. Być może on wydaje mi się mniejszy. Sprawdzimy na zdjęciu. Quote
Anecik Posted June 15, 2016 Author Posted June 15, 2016 10 godzin temu, Radek napisał: Na razie zapisuję wątek:) Witaj Radku :) Tym razem Cię nie przeoczyłam 11 godzin temu, Poker napisał: Tupcio mniejszy od Mimi? jest od niej niższy? To się wydaje aż niemożliwe. Zrób in zdjęcie razem , bo nie uwierzę. Chyba jednak Cię Pokerku troszkę oszukałam. Dzisiaj bardzo usilnie im się przyglądałam i może ze 2,3 cm Mimisia jest wyższa. Tylko jest bardziej korpulentna :) i dlatego mi się tak mogło wydawać. Zdjęcie oczywiście postaram się zrobić, tylko Mimi jak Tupcio pojawia się obok niej zaraz warkoli i on zmiata aż się kurzy. Quote
Radek Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 Na niektórych zdjęciach Tuptuś wygląda, jakby pierwszy raz widział świat zewnętrzny. Quote
Anecik Posted June 15, 2016 Author Posted June 15, 2016 8 godzin temu, Gusiaczek napisał: Witaj Tuptulku :) 5 godzin temu, Radek napisał: Na niektórych zdjęciach Tuptuś wygląda, jakby pierwszy raz widział świat zewnętrzny. Godzinę temu, b-b napisał: Zapiszę sobie i ten wątek :) Witajcie :) Dziś byłam cały dzień w pracy i cała trójca była pierwszy raz sama. Wszystko dobrze, nikt nikogo nie zjadł tylko Tupcio znaczy, sika, podsikuje, znowu znaczy żeby nie zapomnieć zaznaczyć. Zresztą Mopik tak samo. Mam nadzieję że po kastracji trochę się uspokoi. Jednak cale życie w kojcu robi swoje. Fryzjer umówiony na poniedziałek :) Quote
Gusiaczek Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 6 minut temu, Radek napisał: W poniedziałek Tuptuś zamieni się w Łysolka;) Mam do nich słabość ;) :D Quote
Recommended Posts