AgaG Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Kasia miała test 4D tak? a krew pod mikroskopem równiez była oglądana? Quote
Murka Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Pod mikroskopem chyba nie, ale zapytam jutro, bo będę u weta. Quote
Murka Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Jednak była oglądana pod mikroskopem także - czysto:) 2 Quote
mar.gajko Posted May 16, 2016 Author Posted May 16, 2016 3 godziny temu, Murka napisał: Jednak była oglądana pod mikroskopem także - czysto:) No to bosko. Quote
mar.gajko Posted May 16, 2016 Author Posted May 16, 2016 O 15.05.2016 o 19:49, mar.gajko napisał: Jak ładnie lekarz wpisał: Dog Kanaryjski :) Kaśka, to sroce spod ogona nie wyleciała :) Pięknotka moja. Aha, następnym razem proszę maść PŁOWĄ wpisać :) Dog Kanaryjski z płową maścią będzie tak, jak trzeba. Quote
AgaG Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 3 godziny temu, mar.gajko napisał: No to bosko. Bardzo bardzo dobrze. uff. Ona ma tak krótką sierść i non stop na zewnątrz była, cel dla komarów idealny, a jednak to paskudztwo jej nie dopadło. Ja obecnie przy każdym badaniu krwi proszę wetkę o badanie pod mikroskopem. Quote
Havanka Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 Dog kanaryjski o płowej maści, to brzmi bardzo ciekawie. Taką nazwę można zastosować w ogłoszeniach a nawet w tytule. Wspaniale, ze Kasi zdrowie poprawia się. Trzymam za nią mocno kciuki ! Quote
jola&tina Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 Do płowej dożycy kanaryjskiej wpadłam - ale dopiero jestem na drugiej stronie dożycowego wątku. 1 Quote
Tola Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 O 17.05.2016 o 16:47, Havanka napisał: Dog kanaryjski o płowej maści, to brzmi bardzo ciekawie. Taką nazwę można zastosować w ogłoszeniach a nawet w tytule. Wspaniale, ze Kasi zdrowie poprawia się. Trzymam za nią mocno kciuki ! Ludziska oszaleją, tak będą zaglądać ;) Quote
Murka Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 A tak się jakoś wetowi wpisało:) W aptece ostatnio zabrakło Esselivu i aptekarka zaproponowała mi to co miała, czyli tańszy zamiennik. Kosztował 14,30 zł: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/5a4296714047e6ef Quote
mar.gajko Posted May 18, 2016 Author Posted May 18, 2016 Mureczko, pięknie się wetowi wpisało. Tak dostojnie. Quote
mar.gajko Posted May 19, 2016 Author Posted May 19, 2016 11 godzin temu, GabiM napisał: Może być i dog kanaryjski byleby się fajny człowiek znalazł. Z ogłoszeń cisza ? Nikt się nie odzywał ? Nie było ani jednego telefonu. Jest na Warszawę i Kraków ogłoszona. Jeszcze będzie na Lublin, ale wywalają OLX, muszę znowu całkiem nowy tekst napisać na kolejny. Za czas jakiś dam jeszcze na Wrocław, chociaż to kawał drogi od Murki. Quote
mar.gajko Posted May 19, 2016 Author Posted May 19, 2016 2 minuty temu, GabiM napisał: To niefajnie, musimy czekać, bo co innego nam pozostało. Gabi, bo Duże mają gorzej ;) trudno "wydać" dużego psa w normalne, domowe warunki. Nastawiałam się, że mimo niewątpliwej urody Kaśki, to jednak chwilę potrwa. Quote
mar.gajko Posted May 21, 2016 Author Posted May 21, 2016 Dzisiaj miałam telefon od Pana z Lublina, Pan miły, ale Kaśka mogłaby "bywać" w domu, jednak jak Państwo idą do pracy byłaby "na ogrodzie", Pan pytał czy Kaśka szczeka i pilnuje, szukał psa stróżującego. Odmówiłam. Quote
jola&tina Posted May 21, 2016 Posted May 21, 2016 I słusznie! Kasia nie jest do stróżowania, Kasia jest do kochania! 3 Quote
mar.gajko Posted May 21, 2016 Author Posted May 21, 2016 4 minuty temu, Perełka1 napisał: Perełko, ale to też kojec i buda. Ja chcę dla niej, normalnie, w domu. Może nie koniecznie na kanapie :) może być posłanie, ale z ludźmi, normalny domownik. 1 Quote
Perełka1 Posted May 21, 2016 Posted May 21, 2016 3 minuty temu, mar.gajko napisał: Perełko, ale to też kojec i buda. Ja chcę dla niej, normalnie, w domu. Może nie koniecznie na kanapie :) może być posłanie, ale z ludźmi, normalny domownik. wiem, specjalnie to wkleiłam. Pani jest zalogowana na dogo i napisała taki tekst. Quote
Murka Posted May 21, 2016 Posted May 21, 2016 Rozliczenie Kaśki: Stan konta na 20 kwiecień wynosił -314 zł Wpłaty: +400 zł mar.gajko Razem: +86 zł Koszty: -450 zł hotelowanie -27,50 zł Esseliv Forte -27,50 zł Esseliv Forte -10 zł przejazd do lecznicy -132 zł badanie krwi + test na 3 choroby -14,30 zł zamiennik Esseliv Forte Razem: -661,30 zł +86 zł - 661,30 zł = -575,30 zł Stan konta na 20 maj -575,30 zł. Quote
konfirm31 Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 Ja mam inne zdanie i mnie ta propozycja się podobała. Oczywiście, wszystko zależy od tego, jakim psem jest Kaśka i jakie tam są naprawdę warunki . U nas w warunkach działkowych, onkowata Bliss ze schroniska zdecydowanie woli być psem zewnętrznym (chyba była psem kojcowym), a kundelkowata malutka Lerka z ulicy(chyba była psem domowym zabawką dziecka), woli być w domu. Oczywiście, obie uwielbiają wspólne z nami spacery i są przekochane. Na szczęście, nie ja muszę podejmować decyzje i mogę spokojnie kibicować Kasi w szukaniu najlepszego domu:) 1 Quote
Tola Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Trzymam kciuki za najlepszy z domów dla Kaśki, dziewczyna cudna, należy jej się lepsze życie niż miała dotychczas. ZEA zapłaci za kolejną porcje leku dla suni, zadzwonię w tej sprawie do Murki. Quote
mar.gajko Posted May 23, 2016 Author Posted May 23, 2016 O 22.05.2016 o 08:26, konfirm31 napisał: Ja mam inne zdanie i mnie ta propozycja się podobała. Oczywiście, wszystko zależy od tego, jakim psem jest Kaśka i jakie tam są naprawdę warunki . U nas w warunkach działkowych, onkowata Bliss ze schroniska zdecydowanie woli być psem zewnętrznym (chyba była psem kojcowym), a kundelkowata malutka Lerka z ulicy(chyba była psem domowym zabawką dziecka), woli być w domu. Oczywiście, obie uwielbiają wspólne z nami spacery i są przekochane. Na szczęście, nie ja muszę podejmować decyzje i mogę spokojnie kibicować Kasi w szukaniu najlepszego domu:) Zobaczymy, co nam los przyniesie :) Kaśka ma króciutką sierść. Nie jak Onek. Jak patrzę na mojego Franka, to po tygodniu na ogrodzie byłby do leczenia, na pęcherz, na gardło, na wszystko :) Dzisiaj dzwoniła Pani, zobaczymy czy coś z tego będzie. Quote
konfirm31 Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 To fakt , że tym krótkowłosym, na zewnątrz może być w chłodnej porze roku, zbyt zimno. Nie wiem czemu, ale Kasi nie odbieram jak np dobka , czy boksia, względem oczywiście rodzaju sierści. Może dlatego, że myślę o niej jak o anatolijczyku, a one mają krótką, ale bardzo gęstą sierść i zdecydowanie są psami zewnętrznymi. Masz rację i kciukam za właściwy telefon Quote
mar.gajko Posted May 24, 2016 Author Posted May 24, 2016 Dziewczyny szukamy kogoś do wizyty przed a w Mielcu, dla Katarzynki. 1 Quote
Murka Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 Ale super:) Zaraz Ci podesle tel. do wolontariuszki w schronisku w Mielcu, ona kiedyś bywała na dogo. Quote
Recommended Posts