Grażyna49 Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Molly jest prześliczna. Ciekawe tylko co jej tak naprawdę dolega. Te krwawienia są bardzo niepokojące jeśli to nie jest cieczka. Wydaje mi się,że szybko znajdzie domek własny. Gorsza sprawa z owczareczką.Starsze psy a na dodatek duże nie są chętnie adoptowane. Może jednak Wasza szczęśliwa gwiazda pomoże i znajdzie swój domek za co trzymam kciuki bardzo mocno. Quote
konfirm31 Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Podziwiam Was i bardzo dziękuję w imieniu psów. Szczególnie za owczareczkę. Podziękowania dla Pani Oli za podwójną promocję :) Jak się rozpatrzycie co i jak z oneczką, może warto poprosić o pomoc Skarpetę Owczarkową ? Jestem skarpetowiczką. Quote
Marysia R. Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 O rany, to żeście się dziewczyny znowu zapsiły na amen. Trzymam kciuki za zdrowie obu suczek i za dobre efekty "szykowania się" czegoś dla Molly :) Quote
jola_li Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Kciuki zaciśnięte, a podziw coraz większy - oby to dobro do Was wróciło!!! Quote
jola_li Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Wpłacam 50 zł od mojej córki (tym razem nie zapomnę o nicku ;)). Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Bardzo dziękujemy wszystkim odwiedzającym Nie pamiętam czy wczoraj pisałam że Moly miała usg u wiejskiego weta i nic nie wykazało - dlatego w dniu jutrzejszym będzie miała 3 usg u dr Olkowskiego w Milanówku Sprawy mają taki szybki obrót bo jak mówiłam telefony o Moly się rozdzwoniły - każdemu mówimy że jest w trakcie diagnozowania problemów z pęcherzem - zadzwonili do mnie państwo z Nowego Dworu Mazowieckiego ( !!!! ) sąsiedzi - opowiedziałyśmy im o diagnozowaniu brzuszka i że najgorszą opcją może być nawet nowotwór pęcherza - nie zrazili się - powiedzieli że jeśli tak będzie - odprowadzą Moly na tę ostatnią drogę wspólnie... Byłyśmy u nich wczoraj po 21 ( !!!! ) na PA - wszystko przebiegło super - wyszłyśmy przed 23 tak nam się miło gadało Jutro rano Ola jedzie z koleżanką po psy do Kutna i przywiezie Moly - ZIutka ją przejmie, pojedzie na USG i do wieczora przetrzyma u siebie - zawieziemy ją jak wrócę z pracy do NDM - obiecałyśmy że zajmiemy się sterylką we własnym zakresie i będziemy ją ciachać u dr Traczyka za około 2-3 tyg no chyba że coś wyjdzie pilniejszego i trzeba będzie podleczyć pęcherz. Państwo już zbierają dla nas fanty :):):) 1 Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 18 minut temu, jola_li napisał: Wpłacam 50 zł od mojej córki (tym razem nie zapomnę o nicku ;)). Jolu bardzo ale to bardzo dziękujemy :* Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Mam wszystkie paragony zebrane w kupę aby nikt nas nie posądził o przywłaszczenie chociażby złotówki... ale uwierzcie mi - ten weekend tak dał nam w kość że nie wiem jak się nazywam - do tego mam zmianę w pracy na 8 i muszę wstawać o 4,30 Ziutka podobnie - teraz jestem z doskoku bo robiłam ogłoszenia dla psiaków z Radys - ale postaram się wieczorkiem pouzupełniać wszystkie rozliczeniowe zaległości ale aż się boję... Hera możliwe że jutro albo pojutrze pojedzie do weterynarza - troszkę się uspokoiła - je gotowane zmiksowane mięsko z ryżem lub puszki - będzie jeszcze próba namoczonej zmiksowanej karmy :) Nie warczy jak się wchodzi - ale jest taka niepewna. Została od razu po przyjeździe odrobaczona - w kupie widać było robactwo. zamówiłam jej obrożę bayer na pchły i kleszcze. Puszki też zamówiłam - jeszcze nie dotarły - może jutro lub pojutrze dotrą Quote
konfirm31 Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Wspaniała wiadomość o Moly. Są jeszcze dobrzy ludzie :). Kejciu, zgłaszać Herę do Skarpety? Napisz o niej w jednym poście - może po wizycie u weta, no i jak trochę odetchniecie z Ziutką (ale, czy przy Waszym charakterze, to możliwe ;)?) 1 Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Paragon za 7 tabletek na robale kupiony przed akcją - dla Akiego, Gustawa, Moly i Hery 1 Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Molly - usg u dr Traczyka gratis + peroxyvet szampon do kąpieli na te strupy + advantix na kleszcze - 38zł edit: mam problem ze wstawianiem zdjęć - krzyczy że za duża pojemność a jak ucinam aby była jak najmniejsza to piszą że błąd ładowania zdjęcia :(:(:( Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Hera obroża na pchły i kleszcze Bayer na allegro - zdjęcie w poście z dnia 2016.04.26 - 42,84zł z wysyłką Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 preparat na kleszcze na allegro 3 szt ( dla Gustawa damy przy kastracji, dla Moly damy przy sterylce i jedna na zapas dla kolejnego podopiecznego) 52,85zł z wysyłką Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Suchą karmę też zamówiłam dla Moly i puszki ale w związku z tym że jutro idzie do DS - zamówienie wezmę dla mojej Saby i Cygana więc nic nie wpisuję. Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Transport mój dojazd do Błonia z Błonia z Ziutką do Chrcynna potem do NDM potem do DS Gustawa do Błonia i ja do NDM - wpisuję tylko 80zł już nawet nie mamy siły rozliczać dojazdów bo samochód na wodę nie jeździ a i tak mamy długu ponad 4000zł więc resztę transportu poprostu powiedzmy że my finansujemy.. Akcja z NDM do Błonia i Góry Kalwarii na interwencję - potem na Ostrołękę i za Ostrołękę + powrót do NDM i Błonia - prawie 600km - powiedzmy że 150zł jakie otrzymałyśmy z DS Akity - resztę dokładamy ze swoich więc nic nie dopisuję. Quote
domtymczasowykasandra Posted April 26, 2016 Author Posted April 26, 2016 stan konta: - 4191,94 zł Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 AKI wieści płyną narazie dobre - Państwa odwiedziła znajoma behawiorystka, udzieliła wskazówek i razem sobie pracują :) Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 LUSIA I GUSTAW jak wiać - słowa zbędne... :) Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 i zaległe zdjęcie od Wiery i jej nowego braciszka którego Państwo przygarnęli 1 Quote
Kejciu Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Na USG wykonanym u weta dziewczyn nie wykazano żadnych zmian w pęcherzu dlatego same nie wiemy o co chodzi :( dla pewności jak pisałam wcześniej wykonamy trzecie USG w lecznicy dr Olkowskiego poniżej opis - za USG oraz tabletki Ditriwet i Bioprotect ( jakieś probiotyki na poprawienie pracy jelit i te luźne kupy ) dziewczyny zapłaciły 50zł z tego co Ziutka mi mówiła bo ona z nimi przez telefon rozmawiała chyba mają paragon - jeśli dobrze zrozumiałam mają podesłać wtedy wstawimy a poniżej opis: Quote
Recommended Posts