Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka razy dziennie mam wieści od Koko, zdjęcia i filmiki ale w ferworze pieczenia ciastek wątróbkowych nie mam chwili aby je tu wrzucić :(

w piątek wybieram się na POA :D :))))))

Posted

Nareszcie troche dobrych wiadomosci!!! Ciesze sie bardzo i domkiem dla Koko i Piotusiem.

Czy Gucio zostaje na stale u Ziutki? Mam nadzieje, ze przestal gryzc i rozrabiac...

Posted

Rzadko zaglądam tu - u Koko byłam chwilkę wczoraj po rzeczy dla Marzeny Kwiaciarenki jakie Ania uzbierała - a na wizytę wybieram się dzisiaj bo weekend spędziłam na pieczeniu ciasteczek i nie udało mi się wyrwać :)

Ziutka jeśli masz jakieś paragony za Polę to podeślij mi wstawię lub wstaw a ja wpiszę do rozliczeń.

też zalatana jesteś ale trzeba pewne rzeczy troszki uporządkować :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Jakiś czas mnie nie było ale jak wracam to z konkretem...

Przedstawiam Państwu nowego podopiecznego - znaleziony w ubiegły piątek przeze mnie i przez moją koleżankę...w rowie przy stacji..w Nowym Dworze Mazowieckim

Ma około 7-9 lat, najprawdopodobniej po wypadku komunikacyjnym bo ma pękniętą miednicę... jak się dowiedziałyśmy podobno widywany był w miejscu znalezienia już przed Wigilią...i nikt kuźwa nikt się nie zainteresował....

Narazie bezimienny - w obecnej chwili jeszcze w lecznicy - w sobotę zabieramy go do płatnego hotelu w Warszawie - koszt 300zł + karma po naszej stronie.

Wyjścia nie ma - żaden inny dt nie zaoferował pomocy ale na to akurat nie liczyłam i jak zwykle przyzwyczaiłam się... 

Nie możemy skazać go na schronisko - bo taka opcja zawsze jest ale nie pozwolimy na to...nie po to czekał tam na nas aby teraz pozwolić mu trafić do schroniska...

Każda pomoc ogromnie widziana - za chwilę zrobię bazarek z ciastkami ... narazie koszt badań w lecznicy ( morfologia i rtg ) 50 zł, szczepienie na wirusówki 45zł i w sobotę przed zabraniem zaczipujemy go nie wiem jaki to będzie jeszcze koszt...

pinio.jpg

pinio1.jpg

pinio2.jpg

Posted

Widziałam już psiaczka na fb :).  Miał ogromne szczęście, że trafił na Ciebie i Twoją koleżankę. Jest mały, śliczny, więc prędko znajdzie dom. Będę mu kibicować, ale niestety, z kasą krucho :(. 

Posted

Zapraszam na szybki bazarek z ciasteczkami:

Co do miednicy otrzymałam informację że sama musi się zrosnąć ale będę chciała zabrać go z przyjaciółmi do dr Olkowskiego aby dokładnie to zdiagnozować bo zdjęcia RTG do chwili obecnej nie miałam możliwości zobaczyć:(

Posted
34 minuty temu, konfirm31 napisał:

Widziałam już psiaczka na fb :).  Miał ogromne szczęście, że trafił na Ciebie i Twoją koleżankę. Jest mały, śliczny, więc prędko znajdzie dom. Będę mu kibicować, ale niestety, z kasą krucho :(. 

Krysiu bardzo Ci dziękuję za obecność  :) Zaglądaj do nas :)

Posted
20 minut temu, jola_li napisał:

Śliczne psiątko! Czy z tą miednicą będzie trzeba coś robić?

Poproszę o numer konta. Wpłacę 50 zł od mojego Ojca.

Jolu bardzo CI dziękuję już wysyłam :*

Posted

Dobrze wygląda ten hotelik. Coś już gdzieś o nim czytałam pozytywnego. Miednica faktycznie sama się zrasta. Tak było  i u Juki Irenasa i.... u mojego TZta. Będzie dobrze. A Koko, dom ma spoko.... skąd ja to znam ;) ?. 

Posted
16 godzin temu, konfirm31 napisał:

Dobrze wygląda ten hotelik. Coś już gdzieś o nim czytałam pozytywnego. Miednica faktycznie sama się zrasta. Tak było  i u Juki Irenasa i.... u mojego TZta. Będzie dobrze. A Koko, dom ma spoko.... skąd ja to znam ;) ?. 

Sprawa się skomplikowała - wczoraj przed 23 zadzwoniła pani doktor z lecznicy że jeszcze raz go prześwietliły i okazało się że musi mieć operację bo oprócz miednicy pękła jeszcze kość...miałam dzisiaj bardzo ważny i trudny egzamin ze specjalizacji i wczoraj całą noc się uczyłam i ten tel przed 23 wyprowadził mnie nerwowo z równowagi...bo się bardzo zmartwiłam - nigdy nie może być z górki....ustaliłam że zabiorę psa jednak w sobotę do Pauli do hoteliku i będziemy go dalej diagnozować u dr Olkowskiego w Milanówku i tam przejdzie operację ... 

termin zabrania go z lecznicy to sobota i w sobotę wiozę go do hoteliku. Proszę o kciuki