Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy ktos z was tego uzywal? zobaczylam reklame w ostatnim numerze "przyjaciela psa" i troche nie chce mi sie wierzyc, ze to faktycznie dziala tak, jak tam pisza...

a pisza, ze uzywajac jej do mycia zwierzaka nie potrzebny juz zaden szampon, bo rekawica sama sobie swietnie radzi z brudem. mozna jej uzywac na sucho do czesania, na wilgotno do przecierania i do kapieli pod biezaca woda.

troche mi to zalatuje tymi wszystkimi "cudami" sprzedawanymi w tv shopach. ale kto wie? :niewiem:

• 2 months later...
  • Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Rekawice mam i moze nie az tak jak reklamuja ale jestem bardzo zadowolona. Moje psiaki maja duuuuzo futra i po deszczu cale mieszkanie bylo do sprzatania mimo wycierania recznikiem. Teraz przecieram wilgotna rekawica i caly brud zostaje na niej. Domownicy bardzo sceptycznie nastawieni do takich wynalazkow przyznali, ze jest dobra .
Z powodu gestego i dlugiego futra psiakow nie zastapi szamponowej kapieli ale jest super do biezacej pielegnacji.
Pozdrawiam

Posted

[b]lupak[/b], a możesz napisać (choćby na priw) ile ta rękawica kosztuje? i gdzie ją mozna zamówić? ja tez mam siersciucha i po spacerkach z mojego m-4 robi sie plaża nad Baltykiem - wszędzie piach :wink:

• 1 month later...
Posted

Ja też podnoszę ten temat. Może już więcej psiarzy używa tej rękawicy?Bardzo mi zależy na opiniach, bo sama zastanawiam się nad zakupem rękawicy, a zbyt tania ona nie jest. Nie chciałabym zafundować sobie za 60 zł czegoś, co nie będzie się różniło wiele od flanelowej ścierki :hmmmm: I jeszcze pytanko do posiadaczy - co się robi po zabrudzeniu rękawicy? Pierze się ją?
Pozdrawiam :)
Aga

• 2 months later...
Posted

No ja się szarpnęłam na tą rękawicę :roll: Na razie pogoda jest w miarę,więc nie ma za bardzo pożytku z niej,chyba że do usuwania martwego włosa z czym sobie dosyć fajnie radzi,chociaż u Falcona efekty mogą być średnio zauważalne bo zmienia sierść i bardzo się z niego sypie.A na mokro (taką wyciśniętą rękawicą)dosyć fajne efekty są-u mojego psa sierść błyszcząca,bardziej miękka.Ogólnie jestem zadowolona ale podejrzewam że prawdziwy sprawdzian będzie gdy nadejdą jesienne deszcze :roll: Ktoś pytał jak się ją utrzymuje w czystości-jeśli nie jest bardzo brudna (jest biała więc wiadomo że wszystko na niej widać)to tylko wypłukać pod bieżącą wodą a jak już jest "czorna" to mydłem przeprać i wysuszyć (ja dostałam teraz takie mydełko gratis,normalnie kosztuje ok 10zł ale myślę,że jak się zwykłym mydłem przepierze to tragedii nie będzie).
Jedyny problem jaki mam z rękawicą to taki,że Falcon jeszcze nie jest do niej przyzwyczajony łapie ją zębami i wysysa wodę :lol:

• 1 month later...
Posted

[b][i]Dodajcie swoje opinie na temat tej rękawicy. Pomyślałem sobie o jej kupnie i ciekaw jestem bardzo, jak ona sobie radzi z brudem na białym psie z krótkim włosem.[/i][/b]

Posted

Chyba na dogo niewielu mamy użytkowników tej rękawicy :-?
Ja na jej zakup raczej się nie zdecyduje. Nawet jeśli jest dobra, to przy sierści mojej suni (PON), wątpie, żeby się sprawdziła :(
Już przywykłam, że w deszczowe dni po KAŻDYM spaserku mała wędruje do wanny :roll:

Posted

[i]witam serdecznie użytkowników i tych co myślą o zakupie rękawicy Econetti.
Używam jej od dwóch lat, gdyż jestem jej producentem.
Pomysł takiego produktu zrodził się u mnie już dawno - gdy stałem się właścicielem Doga Niemieckiego imieniem Driada. Okazało się, że jest on a raczej ona wielkim alergikiem na wszelkiego rodzaju środki do mycia zwierząt. Mając duże, bo ponad dzieisęcioletnie doświadczenie w zakresie mikrowłókien i będąc całe życie psiażem stwierdziłem, że muszę coś wymyśleć na ten problem. Po roku pracy, doświadczeń, współpracy z weterynarzami i entuzjastami zwierząt powstał pierwszy produkt rękawica Econetti dla psa. Obecnie jest także dla kota, a pracuję nad rękawicą Econetti dla konia / jest w fazie testów /.
Teraz, pierwszy raz odwiedziłem dogomanię, gdyż jeden z klientów powiedział, że kupił rękawicę dzięki informacjom tu zawartym o Econetti.
Jeżeli ktoś ma pytania zawsze pozostaję do dyspozycji. Proszę przesłać mail i zaraz na niego odpowiem. Zapraszam na swoją stronę
[url]www.econetti.pl[/url].

[b]Specjalnie dla czytelników dogomani zapraszam do wzięcia udziału w konkursie.
Każdy, kto mailem zamówi we wrześniu 2005 rękawicę dla psa lub kota, otrzyma w cenie rękawicy 59 zł - mydełko Econetti o wartości 9,9 zł , oraz nie płaci kosztów przesyłki o wartości 9,5 zł.
A Ci którzy nie będą zadowoleni z użytkowania rękawicy - w terminie siedmiu dni od daty otrzymania przesyłki mogą ją zwrócić, otrzymując zwrot kosztów. Proszę napisać - co jest powodem zwrotu.
Na zamówieniu mailowym proszę zamieścić dane odborcy, numer telefonu, czy dla psa czy dla kota oraz, że jesteście czytelnikami dogomanii.[/b]
Życzę zadowlenia dla użytkowników i dla Waszych zwierzaków.
pozdrawiam
Wojtek[/i]

Posted

[b][i]A propos zamówienia - wspaniały człowiek, doskonały kontakt mailowy, fachowość, szybkość, doskonałe podejście do sprawy, jednym słowem - pełen profesjonalizm. Spokrewnieni nie jesteśmy, gdyż poznaliśmy się dopiero dzisiaj, więc chyba nikt nie posądzi mnie o koneksje czy reklamę.[/i][/b]

Posted

Ja mam rękawicę od grudnia i mogę zachwalić :wink: Jedyny minus to ten ze jak kupowałam w grudniu nie było jeszcze mydełka , potem spotkałam panią na wystawie w Katowicach która miała w jakiś sposób się ze mną skontaktować bo akurat nie miała przy sobie mydełek .Jednak się nie skontaktowała .Więc piorę rękawiczkę w szarym mydle /tyle że jest jskaś szarawa a nie biała :lol: /Ale ogólnie jest OK 8)

Posted

mowicie, ze warto? bo idzie jesien i wlasnie zastanawiam sie nad jej kupnem, gdy figa wytarza sie w piachu w zabawie z jakims psiakiem to potem jak ja glaszcze mam cala reke czarna a przeciez nie bede psa codziennie kapac,

Posted

kilka dni temu kupilam rekawice.
od razy przetarlam ja na sucho psa i... nie wiedzialam, ze jest taki brudny :oops:

wczoraj mylam go przy uzyciu mydelka, bo wytarzal sie w koopie.
i tym razem bylam bardzo zadowolona z rekawicy. moj pies jest obecnie bezwonny, co nigdy nie udawalo sie po pierwszym myciu (kapaniu).
polecam!!

• 1 month later...
Posted

I ja polecam rękawicę. Mam ją od miesiąca. moje dwa futrzaki (djp) doskonale domywam na mokro i nasucho. Sierść robi sie bardziej miękka i bardzo błyszcząca. No i nie zdawałam sobie sprawy jak zakurzony może byc pies juz tydzień po kąpieli! Nawet przed ostatnią wysatwą jednego myłam orzy użyciu rekawicy i było ok. Rzeczywiście wystarczy tylko czysta woda:) A i moim psom bardzo sie podoba taka forma "kąpieli". Oba boja się wanny:)
Jestem z niej bardzo zadowolona i spokojniem ogę ja polecić:)

Posted

Witam!
Kupiłem tą rękawicę we wrześniu i jestem z niej bardzo zadowolony.Swietnie czyści sierśc psa i nadaje jej ładny wyglad,błyszczy,ponadto usuwa brud,kurz.Dla psów ,które często mają sierśc pokryta kurzem(w miastach szczególnie)jest to idealne rozwiązanie.Tak jak jest napisane na opakowaniu-mozna na sucho,na wilgotno i na mokro-wszystke trzy warianty sie u mnie sprawdziły.Zadnego drapania-z wygladu przypomina frotte.Jak sie ubrudzi,myje sie pod bieżącą woda specjalnym mydełkiem(bezzapachowym) i po kłopocie.Pozdrawiam.

Posted

Hmmm... no ja prawie dałam się przekonać :wink:
mój psiak to husky ze sporą ilością białego kolorku sierści. Powli zaczyna się słota i już dziś mój dzikus wrócił ze spacerku uciorany :-? Tak więc chyba się skuszę, tym bardziej, że czytam same pozytywy, a ani jednego negatywa :D

• 1 month later...
Posted

Ja mam goldena, wiec mam rowniez spory kłopot z nim... Teraz po każdym spaceu wraca cały brudny :-? nie moge go nawet wsadzic do wanny bo jest zacięzki...
ta rękawica byłaby idealnym rozwiązaniem i być moze się zdecyduje...
szkoda tylko ze nie trafilam na wrzesniową promocje :(

• 2 weeks later...
Posted

Dołączam do pozytywnych opinii również moją, mam szczeniaka akitę, rękawica na sucho usuwa kurz i powierzchowny brud, na mokro poważniejsze zabrudzenia :)
Do tego kontakt z firmą przemiły, bardzo profesjonalna obsługa.

Posted

[i][b]Witam ponownie wszystkich czytelników DOGOMANII[/b] :hand:

Tym, którzy już zakupili Rękawicę - gratuluję, dziękuję za pozytywne opinie i zapraszam na promocje Karm Econetti - [url]www.econetti.pl[/url]

Tym, którzy zastanawiają się lub szukają dobrych okazji zapraszam na Allegro, gdzie pod hasłem Econetti znajdziecie najświeższe / świąteczne promocje /. :P

Wszystkim życzę Wesołych Świąt i rozgadanych piesków
:x-mas:
Wojciech Gawroński

p.s Jeżeli ktoś, kto już jest klientem Econetti, nie otrzymał drobnego prezentu i informacji o promocji świątecznej dla stałych klientów bardzo proszę o konatak na mail[/i]