szafirka Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Rozmawiałam z marmosia i ona jest na feriach do przyszłej soboty, ale podała mi nr do brzośki - na razie nie odbiera, będę próbować. Dzwoniła niedawno do mnie Pani z Wrocławia, która razem z partnerką chce adoptować psiaka i zauroczyły się Krackiem. Ta z którą rozmawiałam pracuje i studiuje, ta druga pracuje. Zdecydowały się na adopcję psa i w związku z tym przeprowadzają się do innego mieszkania, którego własciciel zgadza się na posiadanie psa. Od 1 marca mogą tam mieszkać i tego dnia panie mogą przyjechać po niego do mnie. Jedna z pań ma babcię w Nowej Soli, więc niestraszna im droga, mają auto. Ta pani z którą rozmawiałam adoptowała już kiedyś bokserkę z fundacji, ale została u rodziców w domu. Obie mają doswiadczenie w posiadaniu zwierząt. Obecnie mieszkają w okolicach ul. Lwowskiej we Wrocławiu. Quote
szafirka Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 brzośka przeprowadzi wizytę, prawdopodobnie w weekend. 1 Quote
b-b Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Oby z ewentualnych dobrych domków dało się coś wyhaczyć dla innych psiaków. Quote
Anula Posted February 4, 2016 Author Posted February 4, 2016 2 godziny temu, szafirka napisał: Rozmawiałam z marmosia i ona jest na feriach do przyszłej soboty, ale podała mi nr do brzośki - na razie nie odbiera, będę próbować. Dzwoniła niedawno do mnie Pani z Wrocławia, która razem z partnerką chce adoptować psiaka i zauroczyły się Krackiem. Ta z którą rozmawiałam pracuje i studiuje, ta druga pracuje. Zdecydowały się na adopcję psa i w związku z tym przeprowadzają się do innego mieszkania, którego własciciel zgadza się na posiadanie psa. Od 1 marca mogą tam mieszkać i tego dnia panie mogą przyjechać po niego do mnie. Jedna z pań ma babcię w Nowej Soli, więc niestraszna im droga, mają auto. Ta pani z którą rozmawiałam adoptowała już kiedyś bokserkę z fundacji, ale została u rodziców w domu. Obie mają doswiadczenie w posiadaniu zwierząt. Obecnie mieszkają w okolicach ul. Lwowskiej we Wrocławiu. Haniu,napisz szerzej co oznacza Pani z partnerką? To Kracek będzie miał dwie właścicielki? Fajnie,że brzośka przeprowadzi wizytę. Quote
Bogusik Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Godzinę temu, Anula napisał: Haniu,napisz szerzej co oznacza Pani z partnerką? To Kracek będzie miał dwie właścicielki? Fajnie,że brzośka przeprowadzi wizytę. Ja rozumiem,że oznacza tak samo,co Pani z partnerem,tylko to jest Pani z partnerką.Mam sąsiada,który mieszka z partnerem i tak sobie partnerują po partnersku :) Tez się cieszę,że brzośka zgodziła się na wizytę :) Quote
Poker Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Będą dwie właścicielki najwyżej.A co to za różnica czy właściciel i właścicielka czy 2 .właścicielki lub właściciele ? I tak umowę adopcyjną podpisuje i bierze na siebie odpowiedzialność za psa jedna osoba. Quote
Tola Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Trzymam kciuki za domek dla Kracka. A ten młody psiak z DT z Zamościa , któremu szukam domu to Morel Quote
Gabi79 Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Godzinę temu, Bogusik napisał: Ja rozumiem,że oznacza tak samo,co Pani z partnerem,tylko to jest Pani z partnerką.Mam sąsiada,który mieszka z partnerem i tak sobie partnerują po partnersku :) Tez się cieszę,że brzośka zgodziła się na wizytę :) Ja też mam dwóch bardzo miłych i sympatycznych sąsiadów, którzy też sobie partnerują. 57 minut temu, Poker napisał: Będą dwie właścicielki najwyżej.A co to za różnica czy właściciel i właścicielka czy 2 .właścicielki lub właściciel ? I tak umowę adopcyjną podpisuje i bierze na siebie odpowiedzialność za psa jedna osoba. Dwie właścicielki, czy dwóch właścicieli, co za różnica. Ważne, aby Kracek był szczęśliwy i kochany. Haniu, czy Panie biorą pod uwagę adopcję innego pieska, jeśli by Kracek pojechał do Państwa z Jastrzębia? Czy tylko w Kracku się zakochały? Quote
szafirka Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Dwie Panie mają zamiar spędzić ze sobą resztę życia. Jedna z pań powiedziała mi, że chcą adoptować jakiegoś psiaka i bardzo zauroczył ich Kracek. Myślę zatem, że nie obrażą się jeśli go nie dostaną tak jak np. państwo z Poznania i adoptują innego, ale czy spodoba im się któryś przez nas proponowanych, to nie wiem. Quote
Gabi79 Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 19 minut temu, szafirka napisał: Dwie Panie mają zamiar spędzić ze sobą resztę życia. Jedna z pań powiedziała mi, że chcą adoptować jakiegoś psiaka i bardzo zauroczył ich Kracek. Myślę zatem, że nie obrażą się jeśli go nie dostaną tak jak np. państwo z Poznania i adoptują innego, ale czy spodoba im się któryś przez nas proponowanych, to nie wiem. Czyli jest szansa, że wybiorą inną bidę, jeśli nie dostaną Kracka. Trzymam kciuki za DS dla Kracusia!!! Myślicie, że warto już teraz przeprowadzać wizytę p/a u pań, czy dopiero po wizycie w drugim zainteresowanym domu? Quote
szafirka Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Państwo z Jastrzębia tez zapewne wzięliby innego. Szczerze mówiąc to nie wiem, czy tak by nie było lepiej. Poprosiłam brzośke, by dokładnie podpatrzyła tą dziewczynkę, czy sobie poradzi, czy może jednak zaproponować im Daszkę, albo Kejlę. Wysyłam Poker dane do wizyty. Quote
Gabi79 Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 14 minut temu, szafirka napisał: Państwo z Jastrzębia tez zapewne wzięliby innego. Szczerze mówiąc to nie wiem, czy tak by nie było lepiej. Poprosiłam brzośke, by dokładnie podpatrzyła tą dziewczynkę, czy sobie poradzi, czy może jednak zaproponować im Daszkę, albo Kejlę. Wysyłam Poker dane do wizyty. Czekam z niecierpliwością na relację z obu wizyt. Oby dwóm psiaczkom się udało znaleźć cudownych ludzi już na zawsze!!! Quote
Poker Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Z dialogu tutaj widzę ,że wizyta się przyda bez względu na to czy panie dostaną Kracka czy nie. W rozmowie telefonicznej podpytam czy biorą pod uwagę innego psa. I tak pies chyba mógłby trafić do nich od marca.To jeszcze kawał czasu. Quote
Bogusik Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Też uważam,że warto wizytę przeprowadzić u Pań.Poker dziękuję,że ją przeprowadzisz :) Quote
b-b Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Nie chcę krakać...ale może lepiej Kracka nie dawać do dzieci? Quote
Poker Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Też mi się wydaje ,że lepiej nie dawać go do dzieci. Te 2 .panie na pewno będą psa traktować jak dziecko.może też niedobrze, bo pies nawet najsłodszy to jednak pies i nie można uczłowieczać. Quote
Anula Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 Chciałabym aby były przeprowadzone wizyty w tych domkach,które są na tapecie,zawsze jest to krok do przodu i można umieścić tam psiaka albo zaproponować innego jeżeli dom jest okey. Quote
Anula Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 10 godzin temu, Tola napisał: Trzymam kciuki za domek dla Kracka. A ten młody psiak z DT z Zamościa , któremu szukam domu to Morel Tola a możesz więcej napisać o Morelu? Wiek,waga,wzrost,zachowanie.Chodzi o to aby mieć jakieś wiadomości o psiaku. Quote
Gabi79 Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 9 godzin temu, Poker napisał: Też mi się wydaje ,że lepiej nie dawać go do dzieci. Te 2 .panie na pewno będą psa traktować jak dziecko.może też niedobrze, bo pies nawet najsłodszy to jednak pies i nie można uczłowieczać. Zależy, jak rozumiemy uczłowieczanie. To, że ktoś nie ma dzieci, a zwierzaki niekoniecznie musi oznaczać, że pies, czy kot jest "zamiennikiem". Poker, bardzo się cieszę, że to Ty przeprowadzisz wizytę! Trzymam kciuki!!! Quote
brzośka Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Hej dziewczęta :) Poczytałam trochę pierwszą stronę i dwie ostatnie ;) Widzę, że nie jest oczywiste, że nawet jeśli jutrzejsza wizyta przebiegnie ok, to psiak trafi pod Namysłów. Czy w związku z tym mam zapytać o to, czy ewentualnie państwo byliby zainteresowani innym psiakiem? Macie dla mnie jakieś rady czy sugestie? Na coś konkretnie mam zwrócić uwagę, o coś spytać? (to, że mam ocenić dojrzałość dziewczynki to wiem ;)) Nie ukrywałam przed Szafirką, że nie mam doświadczenia w wizytach przedadopcyjnych, więc wszelkie uwagi mile widziane. Jadę jutro na 16-tą. Quote
Anula Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 Poker przeprowadziła sporo wizyt,może odpowie na Twoje pytania.Ja przeprowadziłam jedną wizytę i zapytania same się nasuwały w trakcie rozmowy. Quote
Poker Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 brzośka , na pewno wyczujesz ogólnie nastawienie domu do zwierząt. Na początku zawsze pytam czy chętni mieli już psa i jakie były jego losy. Jeżeli nie mieli , to pytam co się stało że teraz chcą. Potem pytam dlaczego chcą akurat tego psa. Pytam o opiekę w czasie wyjazdów. Czy zastanawiali się nad kosztami utrzymania i w razie choroby szczególnie jak pies się zestarzeje. Kto będzie chodził na spacery, gdzie pies będzie przebywał i spał. Zawsze w domkach sprawdzam szczelność ogrodzenia i uprzedzam o możliwości próbowania przez psa, szczególnie na początku ,ucieczek. Przypominam o czyhających na psa niebezpieczeństwach .np za małych zabawkach , szczególnie piłkach z gąbki, kościach z drobiu, o zbyt wczesnym puszczaniu psa bez smyczy. Mówię też o adresatce.Na koniec jak wszystko przebiega pozytywnie pytam o udział w transporcie psa do DS. Sugeruję odbiór osobisty albo pokrycie kosztów transportu. Chyba z grubsza to by było na tyle. Reszta wyjdzie w trakcie rozmowy. Na ogół jest tak ,że jeżeli ludzie chcą właśnie tego psa ,a nie innego, to wróży dobrze. Jeżeli chcą po prostu psa, to niekonieczne ten musi trafić. Ja czekam zawsze ,żeby usłyszeć chętni chcą tylko tego psa ,bo się zakochali np. w oczach , uszach czy w charakterze z opisu. Jednak życie dowodzi ,że ludzie zakochują się głównie oczami czyli to co widza ,a nie czytają. Przepraszam za nieco przydługą wypowiedź. Jestem umówiona z paniami na jutro ok. 13. Na razie wygląda na to ,że obojętnie czy dla Pankracka czy innego psa, szykuje się bardzo dobry domek. Quote
brzośka Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Dzięki Poker za pomoc, mam nadzieję że dam radę ;) Quote
Recommended Posts