Jump to content
Dogomania

Hurrraaaa!!!!!! Kapselek ma dom !!!!! :) Ogromnie Dziękujemy za kciuki i wsparcie :*

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Martika&Aischa napisał:

trochę tak jakby ktoś wrzucił w "tłumacza" treść ;) zobaczymy :)

albo ktoś napisał nie pod tym ogłoszeniem co chciał.

Wiem też że czasem jak się pisze z komórki to może wyjśc niechcący taki "misz- masz" dlatego wolałam jednak przekazać tego maila Marticzce, ale też nie nastawiam się, to raczej jakaś pomyłka niestety:(

Posted
17 minut temu, kiyoshi napisał:

albo ktoś napisał nie pod tym ogłoszeniem co chciał.

Wiem też że czasem jak się pisze z komórki to może wyjśc niechcący taki "misz- masz" dlatego wolałam jednak przekazać tego maila Marticzce, ale też nie nastawiam się, to raczej jakaś pomyłka niestety:(

Pan na @ już nie odpowiedział więc całkiem możliwe że to pomyłka :)

Posted
21 godzin temu, Martika&Aischa napisał:

"Zainteresowała mnie ta oferta. Proszę o kontakt.
Gdzie i kiedy mogę to zobaczyć?

Zainteresowała mnie ta oferta. Proszę o kontakt.Gdzie i kiedy mogę to zobaczyć?Witam, jak moglibysmy sie spotkać chciałbym psa zobaczyć jeszcze dziś jeśli to mozliweKontakt jedynie mailowy, nie posiadam telefonu, gdyż nie mogę zarejestrować numeruPozdrawiam "

Wstawim treść @ na którego odpiszę oczywiście ale jak dla mnie brzmi co najmniej dziwnie.

W ogóle dziwnie to brzmi i że tu i teraz i że telefonu nie ma?

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, Martika&Aischa napisał:

Emiś nic nie dawała  znać więc chyba na razie cisza. Czekamy na telefony i nie tracimy nadziei....................

Nie moge w to uwierzyc

• Upvote 1
Posted
16 godzin temu, Martika&Aischa napisał:

:( :( :(  w przyszły weekend wystartujemy ponownie z ogłoszeniem w gazecie.

oby przyniosło szczęście naszemu Kapselkowi :))

• Upvote 1
Posted

Dziewczynki dziś był telefon o Kapselka. Dzwonił Pan w imieniu starszego 80-letniego zrozpaczonego Pana po stracie psiaka. Pan podobno jest w świetnej formie i też "podobno" "w razie czego może córka Pana przejęła by opiekę nad Kapselkiem" hm...córka jednak w tej sprawie nie zadzwoniła tylko Pan w imieniu Pana bo jest mu go żal. Emiś zaproponowała z racji wieku  psiaczka nieco starszego ale Pan upiera się na adopcję Kapselka. Dziewczynki co o tym myślicie ? My niestety mamy mieszane uczucia.

Mam już młodego ok 4 letniego Mentoska adoptowanego przez starszego Pana i powiem szczerze że od 2 lat trzymam rękę na pulsie i upewniam się że u nich wszystko w porządku.

Tutaj jednak boję się zaryzykować bo Kapselek jest dosyć żywiołowym psiakiem i szukamy jednak domu bardziej aktywnego.

Ale proszę wypowiedzcie się.

Posted

NIe Marticzko, tak do 65 lat to jeszcze bym się zgodziła, ale 80 lat absolutnie odradzam:( Kapsel to energiczny pies, będzie potrzebował ruchu, spacerów....
sądze, że będzie się męczyć w takim domu:(

Trzeba szukać dalej- ważne, że coś się ruszyło.

• Upvote 2
Posted
45 minut temu, kiyoshi napisał:

NIe Marticzko, tak do 65 lat to jeszcze bym się zgodziła, ale 80 lat absolutnie odradzam:( Kapsel to energiczny pies, będzie potrzebował ruchu, spacerów....
sądze, że będzie się męczyć w takim domu:(

Trzeba szukać dalej- ważne, że coś się ruszyło.

oj tak. Musimy szukać dalej. Najważniejsze że coś się  dzieje i o Kapselka w końcu są zapytania :)

• Upvote 2
Posted
2 godziny temu, Martika&Aischa napisał:

Dziewczynki dziś był telefon o Kapselka. Dzwonił Pan w imieniu starszego 80-letniego zrozpaczonego Pana po stracie psiaka. Pan podobno jest w świetnej formie i też "podobno" "w razie czego może córka Pana przejęła by opiekę nad Kapselkiem" hm...córka jednak w tej sprawie nie zadzwoniła tylko Pan w imieniu Pana bo jest mu go żal. Emiś zaproponowała z racji wieku  psiaczka nieco starszego ale Pan upiera się na adopcję Kapselka. Dziewczynki co o tym myślicie ? My niestety mamy mieszane uczucia.

Mam już młodego ok 4 letniego Mentoska adoptowanego przez starszego Pana i powiem szczerze że od 2 lat trzymam rękę na pulsie i upewniam się że u nich wszystko w porządku.

Tutaj jednak boję się zaryzykować bo Kapselek jest dosyć żywiołowym psiakiem i szukamy jednak domu bardziej aktywnego.

Ale proszę wypowiedzcie się.

dziwi mnie to czemu starsi ludzie nie chcą starszego psiaka tylko młodego.... :/:/ poza tym wiek 80 lat to naprawdę już swoje lata i aż nie potrafię sobie wyobrazić opieki nad młodziutkim,pełnym energii psiakiem Pana,który sam potrzebuje opieki...

Posted

A co z pieskiem jakby tak Panu zmarło się wcześniej? Przykro odmawiać ludziom starszym, ale oni też powinni podchodzić do sprawy odpowiedzialnie i mniej egoistycznie. Niestety zawsze dla zwierzaka jest większą tragedią gdy odchodzi jego człowiek, niż odwrotnie. Dlatego też  jestem na nie dla takiej adopcji. Chyba żeby była 100% gwarancja, że ktoś z rodziny zaopiekuje się psiakiem. Ale wiemy, że 100% gwarancje nie istnieją.

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, yolanovi napisał:

A co z pieskiem jakby tak Panu zmarło się wcześniej? Przykro odmawiać ludziom starszym, ale oni też powinni podchodzić do sprawy odpowiedzialnie i mniej egoistycznie. Niestety zawsze dla zwierzaka jest większą tragedią gdy odchodzi jego człowiek, niż odwrotnie. Dlatego też  jestem na nie dla takiej adopcji. Chyba żeby była 100% gwarancja, że ktoś z rodziny zaopiekuje się psiakiem. Ale wiemy, że 100% gwarancje nie istnieją.

z doświadczenia wiemy że w takie deklaracje "co by było gdyby" nie warto wierzyć. Życie niestety pisze różne scenariusze.

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, kiyoshi napisał:

Marticzko ode mnie powinno byc 10 zl- zawsze tyle wplacam

kiyoshi nasza kochana oczywiście że 10 zł :) nie wiem skąd mi się wzięło to 5 zł :) bardzo przepraszam i już biegnę uzupełnić prawidłowo rozliczenie :)