Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy przesłanie bonu sodexo jest jakimś rozwiązaniem, bonami sodexo można płacić chyba w każdym markecie;

chyba, że komuś się bon przyda, a przesłałby Pani Ewie gotówkę, chodzi o bon na 100 zł?

Posted

czy przesłanie bonu sodexo jest jakimś rozwiązaniem, bonami sodexo można płacić chyba w każdym markecie;

chyba, że komuś się bon przyda, a przesłałby Pani Ewie gotówkę, chodzi o bon na 100 zł?

Każda pomoc jest rozwiązaniem <3 Byłoby super !

Posted

Uwaga , uwaga !!! Emotikon heart 
Zbiórka darowizn na opał odbywa się do piątku do południa (księgowanie w moim banku o 11;30), czyli wpłat kochani najlepiej byście dokonali do jutra wieczora. Chcemy żeby najpóźniej w sobotę węgiel był u Ewy. Ja mam zaksięgowane DAROWIZNY na tą chwilę na kwotę : 243,00 zł, dostałam info że mieszkanka Sępólna na tą chwilę zebrała od ludzi w mieście 135zł, co daje nam 378,00 zł. Tona węgla w okolicznym składzie oscyluje w granicach 600-700zł. Czy uda nam się, zdążymy do piątku ?! Emotikon heart Wszysto w Waszych sercach i rękach !!! Proszę o udostępnianie ! Emotikon heart
CZAS - START !!! Emotikon heart
Zbiórka DAROWIZNY odbywa sie na dane : 
Marcelina Krysztof, Wróblów 9, 67-410 Sława
Nr konta : 03 1050 1748 1000 0090 9155 2779 Bank ING
Tytuł przelewu :DAROWIZNA na opał dla Ewy Mejer (to bardzo ważne, pamiętajcie o wpisywaniu tego tytułu )

Posted

Dziś dotarła do Ewy paczka z karmą Brit dla psa, oraz Mikołaj przerzucił Ewie na bramie artykuły chigieniczne, zadzwonił i zniknął Emotikon heart Hihi ! Emotikon winkDziękujemy ! Emotikon wink

Posted

Udało się naprawdę dużo pomóc. Ewa otrzymała drzewo, węgiel, środki chemiczne, karme dla psów, kotów zarównko mokrą jak i suchą, a także żwirek ;) <3 Jestem szczęśliwa z tego powodu !!! Karmy,zwirku, suplementow - tego potrzeba caly czas, bo pamietajmy ze Ewa kazdego dnia rozdziela jedzenie lacznie dla 16 zwierzat. Także każdego dnia ubywają kilogramy.

Posted

Yoko - widziałam, że z pomocą ruszyli mieszkańcy Sępólna, a czy nie ma możliwości, by znaleźli dla pani Ewy jakieś miejsce pracy, choćby interwencyjnej? Akcja kiedyś pewnie się skończy, porywy serca mogą być coraz słabsze, a rzeczywistość jest smutna: dwie osoby i 16 zwierząt utrzymuje się z emerytury mamy.... Gdyby pani Ewa znalazła zatrudnienie to może dostałaby później jakiś zasiłek i byłoby znacznie łatwiej żyć....

Posted

W tej kwestii już zadziałałam i na Facebooku udostępniłam taki oto post : 

DO MIESZKAŃCÓW SĘPÓLNA KRAJEŃSKIEGO I OKOLIC
Kochani rozmawiałam dzisiaj z Ewą. Zwracam się do Was , chodzi o pracę na pół etatu (na cały etat Ewa nie może bo zostawienie mamy i zwierząt na tyle godzin jest awykonalne). Proszę pomóżcie !!! Emotikon heart Pytajcie znajomych, może coś Wam przyjdzie do głowy.
PROSZĘ O UDOSTĘPNIANIE .

Osobiście uważam, że człowieka, który walczy aby powstało schronisko dla ich gminy, który ratuje kociaki, psy  melin, porzucone mioty maluchów itd itp, a prywatnie jest osobą ubogą , to należy go wpsierać cały czas. Oczywiście każdy chętny na swoje możliwości ;) 

Posted

Najstarszy z podopiecznych : Dziadzio, od jakiegoś czasu miewa ataki polegające na sztywnieniu. Czasami ataki powtarzają się kilka razy na dobę ;( Ewa chce w tym tygodniu udać się z nim do weterynarza i wykonać podstawowe badania (być może jest to padaczka) :(

• 2 weeks later...
Posted

Dzień dobry ;) Pani Ewa i jej zwierzyniec spędzili spokojne syte i ciepłe święta z czego bardzo się cieszę. Jeszcze przed świętami Pani Ewa była z najstarszym z podopiecznych - Dziadziem, u weterynarza ponieważ coś ją zaniepokoiło... Zostały pobrane badania i Dziadzio przyjmuje hormon tarczycy, tabletki wspomagające pracę mózgu, oraz wyniki nerkowe są niestety bardzo kiepskie.. Dziadzio musi przyjmować puszki RENAL (ze suchym już od jakiegoś czasu sobie kompletnie nie radzi). Z DAROWIZN zamówiłam 14 puszeczek TROVET RENAL.. Zostało jeszcze 13 - na 13 dni.. Może ktoś zechce podarować Dziadziowi kilka puszeczek ? :( 

PS. Narazie dopóki nie uzyskam faktury za wizytę Dziadzia u weterynarza i jej nie opłacę, to stan konta wydarzenia zostanie nienaruszony, oraz nie przyjmuje DAROWIZN.

Posted

Kochani dostałam fakturę za badania i lek dla Dziadka na kwotę 180 zł - opłaciłam ją oczywiście z DAROWIZN. W tej chwilii na wydarzeniu jest nie wiele ponad 40 zł, a puszki w nieubłaganym tempie się kończą :( Może ktoś chciałby podarować kilka puszek RENAL. albo podzielić się grosikiem ? :( 

Posted

Od jakiegoś czasu panuje cisza na wydarzeniu facebookowym i wątku tutaj na Dogo :(  Emotikon frown Chciałam się z Wami podzielić pewną informacją. W Nowy Rok do Ewy na Tymczas trafiła wyniszczona sunia po wypadku. Jest pod opieką Fundacji. Sunia ma ropomacicze, do usunięcia listwy mleczne, jest niedożywiona, prawdopodobnie z silną anemią. Zapraszam Was do jej wydarzenia.
https://www.facebook.com/events/1830292027197451/

Posted
O 8.12.2015o10:32, malagos napisał:

Tańszy, a wcale nie najgorszy żwirek jest w Lidlu, tylko 9,99 zł za duża torbę, ponad dwukrotnie taniej, niż najtańszy Benek. To tak, jeśli wolno podpowiedzieć :)

A próbowałaś ten żwirek? Zbryla się? Bo ja jadę cały czad na Benku.

Posted
14 godzin temu, EVA2406 napisał:

A próbowałaś ten żwirek? Zbryla się? Bo ja jadę cały czad na Benku.

Używam tego żwirku od lat - zbryla się, normalnie. 

Posted

Dziękuję za zaproszenie, ale właściwie już nie przyjmuję zaproszeń na nowe wątki bo czasu coraz mniej:(

Jeśli mowa o żwirku Coshida (z Lidla) to ogólnie wart swojej ceny. Zużyłem chyba 3 worki. Wszystko fajnie - pochłanianie zapachu, zbrylanie, ale jest (chyba) trochę mniej wydajny od Benka. Może gdybym do Lidla nie miał 30 km to bym kupował właśnie Coshidę, a tak kupuję 25 l (20 kg) worek Benka za 51 zł na Allegro.

Posted

Właściwie sprawa żwirku jest mało ważna. U Pani Ewy nie ma lidla. Korzysta ze żwirku z Darowizn, od czasu do czasu jak ma za co to sama kupi worek,

Posted
11 godzin temu, malagos napisał:

Używam tego żwirku od lat - zbryla się, normalnie. 

Dziękuję :)

9 godzin temu, Maciek777 napisał:

Jeśli mowa o żwirku Coshida (z Lidla) to ogólnie wart swojej ceny. Zużyłem chyba 3 worki. Wszystko fajnie - pochłanianie zapachu, zbrylanie, ale jest (chyba) trochę mniej wydajny od Benka. Może gdybym do Lidla nie miał 30 km to bym kupował właśnie Coshidę, a tak kupuję 25 l (20 kg) worek Benka za 51 zł na Allegro.

To taniej masz w Zooplusie - 44,80 zł cena dzisiejsza. W ub roku płaciłam 42 zł

Posted
16 godzin temu, EVA2406 napisał:

To taniej masz w Zooplusie - 44,80 zł cena dzisiejsza. W ub roku płaciłam 42 zł

Dzięki wielkie:) Nie wiedziałem, że to aż taka różnica:) Lawendowy 42,80:)