Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A może wyposażyć Ralfika w obróżkę feromonową? Powinna wyciszyć jego lęki. Na moich strachulcach się sprawdziła bardzo.

Lecę na bazarek  ;)

Nutusiu, zamówimy obróżkę , ja mam w domu feromony ale takie do psikania np. na posłanie albo w samochodzie przed podróżą ale w przypadku Ralfika to się nie sprawdzi musi mieć przy skórze ten zapach 

Posted

strasznie fajny ten chlopak:) i caly czas mu sie pychol smieje  ;)

to niezwykły psiak i wniósłby dużo szczęścia do "swojego" domu, zobaczymy, może ktoś go pokocha tak jak my pies-ruchomy-obrazek-0177.gifnajważniejsze , że ma chociaż namiastkę domku , chociaż dla niego to kochany domek
Posted

Dopiero zobaczyłam ząbki. Piękne są . Prawie jak u młodego psiaka.

kolor jak kolor, ale ten zapach ;) można teraz dać się wycałować

strasznie fajny ten chlopak:) i caly czas mu sie pychol smieje ;)

super fajny i chcemy go ogłaszać ( choć ma od 2 lat na olx a ani tel :( ), doktor z Raszyna mowił, ze można u niego w lecznicy zawiesić ogłoszenia i Ralfa i Diesla, tylko, że zdjęc nie ma jak zrobić, bo Ralf ciągle w ruchu :)

Posted

Ralfiku, co u Ciebie, z dnia na dzień jest lepiej prawda? Starachy na lachy może sobie pójdą precz?

będę w poniedziałek to zdam relację co u niego i Dieselka. Z  we wtorek/środę -  u Czupurka :)

Posted

no jak tam po wizycie?

po wizycie nie ma zdjęć :( padał deszcz, psy biegały jak opętane, a w aparacie skończyła się pamięć (aparat przedtem był w pracy i sobie narobił fotek ;) ).

Ralfik jeszcze boi się wyjśc z boksu, ale jest już o wiele lepiej, nie chowa się w budzie jak wie, że będzie spacer, tylko stoi w narożniku przy furtce i merda ogonem. W tzw psim miasteczku, czyli tam gdzie są boksy, teren jest ogrodzony i jest jakby wspólny korytarz. I cały czas boks Ralfa jest otwarty, żeby mógł spokojnie wychodzić kiedy ma ochotę. Po niewielkiej namowie wyszedł poza rejon boksów i już szalał, skakał, bawił patyczkiem. Po prostu zwykły, normalny Ralf.

• Upvote 1
Posted

Kochani, jestem po rozmowie z opiekunką Ralfika i jego stan psychiczny poprawił się znacznie w przeciągu ostatnich dwóch tygodni. 

Już sam wchodzi do pomieszczeń hotelikowych jak i z nich wychodzi , nie trzeba go już do tego intensywnie  nakłaniać (a bywały sytuacje, że wciskał się w najdalszy kąt budki albo miejsca hotelikowego, w którym ma swoje posłanko  , zakrywał główkę łapkami i nie chciał wyjść na zewnątrz), tak samo swobodnie sobie wychodzi i wchodzi do swojego kojca gdzie ma budki, zresztą może się swobodnie poruszać  bo jego kojec ma otwarte drzwi na ogród.

Jest przyjaźnie nastawiony do wszystkich psiaków , zaprzyjaźnił się nawet z takim niedużym agresorem Wtorkiem , który nie raz awantury wszczynał (Wtorek uwielbia Ralfika). 

Obawia się tylko takiej starszej , kurpulentnej suni Berty , która potrafi być dla niego jędzowata ale Ralfik jest grzeczny i miły dla tej małej "zołzy"pies-ruchomy-obrazek-0807.gif

To niezwykle mądry i kochany psiak, jego zachowanie nie raz to potwierdziło. 

Rozmawiałam również wstępnie z behawiorystką na temat Ralfika i w razie czego będzie do dyspozycji ale w świetle nowych faktów , nie będzie najprawdopodobniej potrzebna taka pomoc. 

Doktor , do którego jeździmy z chłopaczkami podpowiedział, że można jeszcze zastosować lek homeopatyczny na stany lękowe np.

L.72 -Lehning L.72, krople na stres lęk i depresje, 30 ml

Stres. Nadwrażliwość emocjonalna, bezsenność, nadpobudliwość, stany lękowe i depresyjne, depresja jesienno-zimowa. Wyczerpanie nerwowe, bóle głowy

a dawkować - 10 kropli 3x dziennie 

Na razie myślę, że poprzestańmy na obróżce feromonowej , widać potrzebny był czas, żeby Ralf oswoił się z nową sytuacją i mam nadzieje, że będzie coraz lepiej .

Trzeba Ralfowi (Dieselkowi i Czupurkowi również) zrobić kompleksowe badanie krwi , po Nowym Roku zabierzemy go jeszcze do okulisty , żeby obejrzał oczko .

albo dr Garncarz ( on stosuje zniżki dla bezdomnych zwierząt) albo dr Bryła , podobno są najlepsi w W-wie , do Garncarza kiedyś ja jeździłam ze swoim niewidomym pieskiem .

Dwa bazarki, które zrobiłam dla Ralfika przyniosły ok 400zł zysku więc parę groszy chłopak będzie miał (bazarki jeszcze nie są rozliczone) i znajomy mojej siostry ma jeszcze stówkę dla Ralficzka wpłacić .

Jeszcze trzeba pomyśleć o suplemencie na kręgosłup Ralfika ( Czupurka i Dieselka również) , będę zamawiać Arthroflex dla mojej suni to może więcej zamówię, chyba że jakiś inny środek Kochani polecicie .

pies-ruchomy-obrazek-0691.gif

• Upvote 1