anica Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Zajrzałam z serdecznościami zaległości nadrabiam, dawno nie odwiedzałam Ralfika :) filmiki są ekstra! miód na serce! widać że Ralfik i kumple są szczęśliwi! a Tin Tinek tak czule wylizuje Ralifika że , aż się dziub sam uśmiecha :) Jolu ,ja również podziwiam Ciebie! zresztą zawsze podziwiałam! jesteś dobrym duszkiem, dogo! martwię się , że opieka nad Dinem może być dużym obciążeniem.. a może założyć mu wątek? spróbować pozbierać jakieś deklaracje? 1 Quote
Nadziejka Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 dorciu kokana nasza sciskamy ogromnie za Dinunia za Twoje sinunie i za Ciebie Stokroteczko nasza zaloz moze watus zaloz kokana na bazareczku dl;a Ralfika wstawilam wiesci i zdjatka Dinunia z prosba o zagladanie tutaj Dostalalam cegielke specjalna dla Dinunia dorciu! 10 zl od naszej cioci iwna5702 Quote
Nadziejka Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 dorciu ku Tobie dzis wyslalam 10 zl od Iwonki 8 zl od Nadziejkow Cegielki dla Dinunia Quote
dorcia2 Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 wpłynęły dla Ralfika pieniążki po śp. Ignasiu 256,40 , dziękujemy Quote
Nadziejka Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 dorciu na kramiku ciocia mamamunminka kupila Cegielke Zycia 20 zl dla Dinunia wysylam cioci Twoj numer konta jak doleci Cegielenka to pisz prosze serce na kramiku Ralficzkowym sciskam pozdrawiam Quote
bakusiowa Posted June 29, 2018 Posted June 29, 2018 Napisałam do Skarpety im.Talcott z prośbą o dofinansowanie Ralfika. 2 Quote
bakusiowa Posted June 29, 2018 Posted June 29, 2018 Ralfik ma przyznaną zapomogę w kwocie 200 zł ze Skarpety. Dorcia, napisz do asikowskiej i podaj numer konta. 3 1 Quote
Monika z Katowic Posted July 6, 2018 Posted July 6, 2018 Dnia 29.06.2018 o 23:26, bakusiowa napisał: Ralfik ma przyznaną zapomogę w kwocie 200 zł ze Skarpety. Dorcia, napisz do asikowskiej i podaj numer konta. Przychodzę ze Skarpety im. Talcott. Ralfik otrzymał pomoc w kwocie 200 złotych. Proszę skarbnika pieska o przesłanie konta do skarbnika Skarpety: asikowska 1 Quote
Nadziejka Posted July 6, 2018 Posted July 6, 2018 dorciu rozliczam kramik dl;a Ralfika i Dinunia Mam Cegielki Zycia juz wszytkie od cudnych serduszek ! Cegielenki dla Ralfika 100 zl! jeszcze beda pieniazeczki z fantuskow razem wszytko wysle ku Tobie Quote
Nadziejka Posted July 6, 2018 Posted July 6, 2018 docinku jak zajrzysz prosze serce wpisz na kramiku Cegielenki dla Dinunia wielkuskiego cudnego pozdrawiam ogromnie pozdrawiam 1 Quote
dorcia2 Posted July 7, 2018 Author Posted July 7, 2018 dziękuję Kochani za przyznanie wsparcia dla Ralfika , przesłałam nr konta Dnia 6.07.2018 o 08:20, Monika z Katowic napisał: Przychodzę ze Skarpety im. Talcott. Ralfik otrzymał pomoc w kwocie 200 złotych. Proszę skarbnika pieska o przesłanie konta do skarbnika Skarpety: asikowska Dnia 29.06.2018 o 23:26, bakusiowa napisał: Ralfik ma przyznaną zapomogę w kwocie 200 zł ze Skarpety. Dorcia, napisz do asikowskiej i podaj numer konta. Quote
dorcia2 Posted July 7, 2018 Author Posted July 7, 2018 biorę się za uzupełnienie rozliczenia bo z tym czasem to ciężko bardzo Dziękuję Kochani za wszystko i za cierpliwość Quote
dorcia2 Posted July 8, 2018 Author Posted July 8, 2018 Dnia 22.06.2018 o 11:39, anica napisał: Zajrzałam z serdecznościami zaległości nadrabiam, dawno nie odwiedzałam Ralfika :) filmiki są ekstra! miód na serce! widać że Ralfik i kumple są szczęśliwi! a Tin Tinek tak czule wylizuje Ralifika że , aż się dziub sam uśmiecha :) Jolu ,ja również podziwiam Ciebie! zresztą zawsze podziwiałam! jesteś dobrym duszkiem, dogo! martwię się , że opieka nad Dinem może być dużym obciążeniem.. a może założyć mu wątek? spróbować pozbierać jakieś deklaracje? Aniu, dziękuję za ciepłe słowa wątku Dinusiowi pewnie nie założę bo z jego prowadzeniem czasu bym nie miała , z finansami jak będzie ciężko to wtedy coś pomyślę , na samochód odkładałam i z tego poszło na leczenie Dinusia bo badania, operacja i leczenie , które trwało w sumie ok 3 mcy ok 2,5 tyś wyszło ale to nic dla mnie najważniejsze jest to , że Dinus może sobie jeszcze podreptać nie cierpiąc przy każdym kroku bo bez tego najprawdopodobniej eutanazja by go czekała albo by umierał w cierpieniach z wątku Ralfika będę korzystać żeby informacje o nim przekazać 1 Quote
dorcia2 Posted July 8, 2018 Author Posted July 8, 2018 trochę zaległości mi się nazbierało w rozliczeniach za co przepraszam , dziękuję Kochani za wpłaty , po mału uzupełniam Yucca - 20 zł-07/05 Jaguska - 20 zł-11/05 Elypsa - 20 zł-11/05 Elwira D - 20 zł-11/05 Livka - 20 zł-14/05 Quote
dorcia2 Posted July 8, 2018 Author Posted July 8, 2018 dziękuję Olence za bazarek min dla Ralfika wpłynęło 54,40 - 17/05 dziękuję Ciociom za deklaracje Anna GR - 30 zł-21/05 Bakusiowa - 50 zł-21/05 stała + jednorazowa Yolanovi - 20 zł-01/06 Jaguska - 20 zł-04/06 Mdk8- 10 zł-05/06 jedn Yucca - 20 zł-05/06 Milagros - 5 zł-06/06 Elwira D- 20 zł-06/06 Quote
dorcia2 Posted July 8, 2018 Author Posted July 8, 2018 anulowany zakup Arthroflexa - Ciocia Beat2010 załatwiła darmowy wiec na razie jest , a to co kupiłam wezmę dla siebie -134,73-Arthroflex-500 ml-/30/06/18 -zwrot - Arthroflex darmowy załatwiony przez Beat2010 Quote
dorcia2 Posted July 8, 2018 Author Posted July 8, 2018 i za kolejne wpłaty cudnie dziękuję w imieniu jednooczka Mama Olenki - 25 zł-11/06 Elypsa - 20 zł-11/06 Livka - 20 zł-12/06 Anna GR - 30 zł-21/06 Quote
dorcia2 Posted July 8, 2018 Author Posted July 8, 2018 Dziękujemy Cioci Bakusiowej za takie duże wsparcie Bakusiowa -100 zł 25/06 Quote
dorcia2 Posted July 8, 2018 Author Posted July 8, 2018 a tak Ralfik, gorące dni spędza , nawet najmniejszy zbiornik wodny jest wykorzystywany przez niego 1 Quote
dorcia2 Posted July 8, 2018 Author Posted July 8, 2018 3 minuty temu, Olena84 napisał: Zapraszam 20% dla Ralfika: dziękujemy Olenko wyróżniłam Ralfikowi ogłoszenie , czemu nikt nie chce dać domu temu cudnemu psiakowi RALFIK Wspaniały Psiak w średnim wieku szuka domu https://www.olx.pl/oferta/ralfik-wspanialy-psiak-w-srednim-wieku-szuka-domu-CID103-IDwBwBj.html#f5ecfa60b7 Quote
dorcia2 Posted July 8, 2018 Author Posted July 8, 2018 kilka słów o Dinusiu, Ralfik nie będzie miał za złe : amputowany został wewnętrzny palec z zapasem + wilczy dla dużego , starego, zapasionego psa to duża ingerencja w dzień operacji jego opiekun nie odbierał telefonu więc bezprawnie zabrałam psa z działki i wtedy pojawił się opiekun z odorem alkoholowym , nawet w tak ważnym dniu nie mógł się powstrzymać, gdyby nie dobro psa doszłoby chyba do rękoczynów, podpisałam bezprawnie zgodę na operację Dina Po operacji ,ciężko było , pierwsza nieprzespana noc , Dino ciągle płakał, pomimo środków p. bólowych , ale kostne operacje sa bardzo bolesne przez kilkanaście dni , co 2 dzień wizyta u weta , kontrola i zmiana opatrunków, największa dawka antybiotyków + osłonowe + p.bólowe ( Dino na antybiotykach był ponad 2 mce) , rana żle się goiła w warunkach beztlenowych , przeszliśmy na gojenie bez opatrunku , psikanie 3 x dziennie Chitopanem i w domy w kołnierzu - to trwało ok 3 tygodni , każdy spacer to zakladanie skarpetki + bucik ochronny no i ból , trzeba było zakładać kaganiec , Dino kaganiec kojarzył z bólem i był z tym problem bo pomimo, że stary psiak to zębiska ma pokaźne , musiałam go wziąć na sposób, wkładałam mu do kagańca jak i do kołnierza przysmak i sam wkładał łepek i i tak kilka razy dziennie az łapinka się zagoiła maiła okropne dredy, tyłek cały zabrudzony posklejanym i zadredowanymi odchodami , biedak nie miał nawet możliwości zachowania higieny , wszystko powycinałam , wymyłam uszy zabagnione , doprowadzilam do dobrego stanu jego opiekun nawet sie nie zainteresował , czy pies przeżył operację, po miesiącu przypadkiem go spotkaliśmy , to dziękował ale według niego to przed Dina w alkoholizm wpadł , bo musiał do niego na działkę przyjeżdżać i w towarzystwo wpadł, taki to pijacki bełkot , oświadczyłam mu wtedy że Dino już na działkę nie wróci z tego co się dowiedziałam to poprzedni opiekun Dina zmarł i obecny, przed jego śmiercią obiecał , ze zaopiekuje się Dinem za możliwość korzystania z działki Dino to bardzo mądry psiak , podobno gdy był młodszy i uciekal jeszcze z działki , gdy przechodzil przed dwupasmówkę , stawał patrzył na boki i dopiero przechodził na druga stronę lub czekał az się światło zmieni i szedł, gdy coś chce ode mnie , wyraża to ,wzrokiem i gestem , dawno takiego mądrego psa nie spotkałam Dino ma guza na przedniej łapce, ktory go nie boli, taki mięsny , jego szerokość z łapką to 27 cm (zdrowa łapka to 18 cm) i długość 18 cm , muszę pomyślec co z tym zrobić , tam gdzie miał operację powiedziano mi , że sie nie podejmą usunięcia tego guza , chce mu zakupić Theranecron - spowalnia procesy rakowe trzeba było odczekać , aż dojdzie do siebie po operacji , zobaczymy co dalej Quote
dorcia2 Posted July 8, 2018 Author Posted July 8, 2018 Dinuś już schudł ponad 3 kg , bo zapasiony był Quote
Recommended Posts