Ellig Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Misio w swojej normie. Pogoda sprzyja,spędzamy więcej czasu na podwòrku. Misio wraca do domu,jakby się bał,że go straci. Dalej podaję mu furaginę i za ok. tydzień zaniosę znowu mocz do analizy. 1 Quote
Ewa Marta Posted April 13, 2016 Author Posted April 13, 2016 Niesamowicie zmieniło się to jego życie:) Ewa napisała, że tak jak mój Rokuś, Misio jest fanem piłeczek:) Quote
Gusiaczek Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Cytuj Cuuuuuuuuudne zdjęcie/ujęcie :) Serdeczności i życzenia dobrego dnia zostawiam :) Quote
Ewa Marta Posted May 5, 2016 Author Posted May 5, 2016 Mamy nowe wiadomości o Misiu:) Są też zdjęcia, które postaram się zaraz wgrać:) Byłam dzisiaj w klinice z moczem Misia. Jutro powinny być wyniki. Zapłaciłam 20 zł. Dalej ma jeść tą karmę i NIC poza tym. Quote
Ewa Marta Posted May 5, 2016 Author Posted May 5, 2016 A to Misiaczek - staruszeczek, którego ktoś w końcu pokochał:) na zdjęciach z Klarą i Emi. Emi, to nasza była podopieczna. Miałyśmy z Elunią szczęście, że trafiła do Ewy:) To mnie rozczula... w łóżku z Ewą:) Quote
Ewa Marta Posted May 5, 2016 Author Posted May 5, 2016 Tu widać go najlepiej. Staruszeczek z niego:( I jeszcze paragon z badania moczu: Quote
Gusiaczek Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Nie można się napatrzeć :) Misio dostojny Senior, cudny! :) Quote
Ewa Marta Posted May 13, 2016 Author Posted May 13, 2016 Zamówiłam dzisiaj dla Misia kolejny worek (prawdopodobnie drugi i ostatni) karmy Urinal. Zdaniem wetki można będzie powoli mieszać mu zwykłe jedzenie z tą weterynaryjną. Zamówiłam w związku z tym 24 puszki karmy Rinti. Za całość po moich zniżkach w sklapie zapłaciłam 296,36 zł, Powinno mu wystarczyć na 3 miesiące:) Zamówienie: 68644685 Numer art.ArtykułCena z VAT IlośćSuma z VAT 306870.0 Royal Canin Urinary S/O LP 18 - 14 kg 213,80 zł1213,80 zł 315846.2 Megapakiet Rinti Pur, 24 x 400 g - Kurczak 94,80 zł194,80 zł Dostawa GRATIS 1,0% rabatu-3,08 zł 3% zniżki-9,16 zł Cena razem Wszystkie ceny zawierają podatek VAT 296,36 zł Quote
Gusiaczek Posted May 21, 2016 Posted May 21, 2016 No proszę, Misiek ma szamanko wyborne mniaaaam :) Quote
Gusiaczek Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Znalazłam wątek Misia! Co u Chłopaka? Quote
Ewa Marta Posted November 10, 2016 Author Posted November 10, 2016 12 godzin temu, Gusiaczek napisał: Znalazłam wątek Misia! Co u Chłopaka? Misiek dobrze i Ewa twierdzi, że nic mu nie potrzeba. Ostatnio z różnych powodów niewiele miałyśmy z Ewą kontaktu, ale pisała we wrześniu, że z Misiem wszystko doskonale i nic mu nie potrzeba. Zamierzamy z Elunią porozmawiać z Ewą i musi się zdecydować, czy Misiek jest dalej pod naszą opieką, czy adoptuje go i przejmie jego finansowanie. Quote
Ellig Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Dostałam wiadomości od Ewy o Misiu: "Przesyłam zdjęcia Misia z ostatniej chwili. Opiekuję się nim dobrze, wyniki badań miał dobre i mogliśmy wrócić na karmę bytową. Niestety schłudł. Doktor mówi, że to dobrze, bo on ma krótkie łapki i na kręgosłup lepiej. Ja niestety zauważyłam, że to za dużo w tak krótkim czasie (3,5 kg w niecałe 2 miesiące) więc w tym tygodniu powtórzę mu badania i mocz też muszę zanieść. Tak ogólnie to nie ma żadnych oznak, ale chudnie. " Ewa powtórzy badania Misiowi, kupiła też jemu od siebie nową suchą karmę Royal Canin Medium 10+, 15 kg, za 166,80 zł. Wizyty kontrolne kosztowały 20 zł. Quote
Ewa Marta Posted December 13, 2016 Author Posted December 13, 2016 Misio znowu chory:( Postaram się jutro wgrać zdjęcie wyników badań i zdjęcie leku, który dostał. Ewa w stresie zgubiła gdzieś paragon, ale za lekarstwo zapłaciła 61 zł, a za badania prawie 40 zł. Przesłałam jej przekazem 100 zł - tak ustaliłyśmy z Elunią. Koszt przekazu to 6 zł (Ewa nie ma konta) Szkoda, że Dziadulkowi coś dolega, ale ma szczęście, że jest w domu, jest kochany i leczony - to bardzo dużo! Quote
Ellig Posted December 14, 2016 Posted December 14, 2016 Ogólnie Misio nie czuje sie najgorzej, nawet przytył 2 kg na nowej karmie ,ale starosc nie radośc i musi brać leki, bo badania moczu nie są dobre. Quote
Ewa Marta Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 Eluś, jak dobrze, że Ty to ogarniasz:) Te zdjęcia i kontakt z Ewą:) Quote
Ewa Marta Posted January 3, 2017 Author Posted January 3, 2017 Zakończył sie bazarek biżuteryjny Misiek dostał z niego 300 zł:) Jednocześnie wysyłam dzisiaj Ewie pieniądze za kolejne opakowanie Uronovetu: Quote
eossi Posted January 10, 2017 Posted January 10, 2017 Witam Dziś dla Misia na leki wysłałam 100 zł na konto EWY . Pozdrawiam wszystkich serdecznie Quote
Ewa Marta Posted January 10, 2017 Author Posted January 10, 2017 20 godzin temu, eossi napisał: Witam Dziś dla Misia na leki wysłałam 100 zł na konto EWY . Pozdrawiam wszystkich serdecznie Eossi, nie mam słów wdzięczności...Jak znalazłaś naszego Misia dobry Aniołku? Jak tylko przelew dojdzie, od razu zapiszę:) Quote
Ewa Marta Posted January 11, 2017 Author Posted January 11, 2017 Potwierdzam wpłynięcie 100 zl dla Misia od eossi na leki:) Juz zapisałam w rozliczeniu i raz jeszcze bardzo serdecznie i z całego serca w imieniu Eluni, Ewy swoim i przede wszystkim Misia bardzo dziękuję eossi za kolejną pomoc! Zadzwonię dzisiaj do Ewy i zapytam jak sie Misiaczek czuje:) Quote
Ewa Marta Posted January 11, 2017 Author Posted January 11, 2017 Rozmawiałam z Ewą. Dziadulek Misio głównie śpi, a na dwór wychodzi tylko na szybkie załatwienie i pędzi z powrotem do domu. Czuje się lepiej biorąc leki. Niebawem kolejne badanie moczu i wtedy zapadnie decyzja ile czasu Misiek będzie bral Urinovet, bo jeśli dłużej, to zrobimy zakupy w internecie, żeby przy zakupie 2-3 opakowań wyszło nam taniej za opakowanie. Quote
Ewa Marta Posted January 16, 2017 Author Posted January 16, 2017 Rozczulają mnie podniesione ogonki takich uratowanych psiaków:) Tak wygląda Misio: 1 Quote
Ewa Marta Posted January 26, 2017 Author Posted January 26, 2017 Niestety Misio nadal ma problemy: Tak pisała o nim przedwczoraj Ewa: wczoraj zrobiłam analizę Misia moczu i niestety dalej ma kryształy, chyba estruwity. Rozmawiałam tylko przez telefon, ale doktor powiedziała mi, że będzie potrzebne jeszcze jakieś mocniejsze lekarstwo i karma urinary. Dostala od weta mocniejszy lek na miesiąc (zapomniałam nazwy, dopytam potem) i zalecenia podawania dalej Urinowetu. Przesyłam Ewie zwrot za badanie i lek i zaraz zamówię mu 3 opakowania Urinovetu, który ma brac w trybie ciągłym. Quote
Recommended Posts