Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Misio w swojej normie. Pogoda sprzyja,spędzamy więcej czasu na podwòrku. Misio wraca do domu,jakby się bał,że go straci. Dalej podaję mu furaginę i za ok. tydzień zaniosę znowu mocz do analizy.

46cb79001482aef2gen.jpg

3d376356628c1542gen.jpg

3e6791c7974884bagen.jpg

452f0c754806319dgen.jpg

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted

Mamy nowe wiadomości o Misiu:) Są też zdjęcia, które postaram się zaraz wgrać:) 

Byłam dzisiaj w klinice z moczem Misia. Jutro powinny być wyniki. Zapłaciłam 20 zł. Dalej ma jeść tą karmę i NIC poza tym.

Posted

A to Misiaczek - staruszeczek, którego ktoś w końcu pokochał:) na zdjęciach z Klarą i Emi. Emi, to nasza była podopieczna. Miałyśmy z Elunią szczęście, że trafiła do Ewy:)

m1.jpg

M2.jpg

M3.jpg

To mnie rozczula... w łóżku z Ewą:)

M4.jpg

M6.jpg

Posted

Zamówiłam dzisiaj dla Misia kolejny worek (prawdopodobnie drugi i ostatni) karmy Urinal. Zdaniem wetki można będzie powoli mieszać mu zwykłe jedzenie z tą weterynaryjną. Zamówiłam w związku z tym 24 puszki karmy Rinti. Za całość po moich zniżkach w sklapie zapłaciłam 296,36 zł, Powinno mu wystarczyć na 3 miesiące:)

Zamówienie: 68644685

• Numer art.ArtykułCena

z VAT

IlośćSuma

z VAT

• 306870.0

Royal Canin Urinary S/O LP 18

- 14 kg

213,80 zł1213,80 zł
  • 315846.2

Megapakiet Rinti Pur, 24 x 400 g

- Kurczak 

94,80 zł194,80 zł
  • Dostawa GRATIS
  • 1,0% rabatu-3,08 zł
  • 3% zniżki-9,16 zł

Cena razem

Wszystkie ceny zawierają podatek VAT

296,36 zł

pc?mg=3181292235&bi=0&subgroup=default&f pi.gif?oid=68644685&revenue=274.41&gross report?organization=235838&event=17803&o

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
Posted
12 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Znalazłam wątek Misia! Co u Chłopaka?

Misiek dobrze i Ewa twierdzi, że nic mu nie potrzeba. Ostatnio z różnych powodów niewiele miałyśmy z Ewą kontaktu, ale pisała we wrześniu, że z Misiem wszystko doskonale i nic mu nie potrzeba. Zamierzamy z Elunią porozmawiać z Ewą i musi się zdecydować, czy Misiek jest dalej pod naszą opieką, czy adoptuje go i przejmie jego finansowanie.

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam wiadomości od Ewy o Misiu:

"Przesyłam zdjęcia Misia z ostatniej chwili. Opiekuję się nim dobrze, wyniki badań miał dobre i mogliśmy wrócić na karmę bytową. Niestety schłudł. Doktor mówi, że to dobrze, bo on ma krótkie łapki i na kręgosłup lepiej. Ja niestety zauważyłam, że to za dużo w tak krótkim czasie (3,5 kg w niecałe 2 miesiące) więc w tym tygodniu powtórzę mu badania i mocz też muszę zanieść. Tak ogólnie to nie ma żadnych oznak, ale chudnie. "

Ewa powtórzy badania Misiowi, kupiła też jemu od siebie nową suchą karmę Royal Canin Medium 10+, 15 kg, za 166,80 zł.
Wizyty kontrolne kosztowały 20 zł.

mi1.jpg

mi.jpg

• 3 weeks later...
Posted

Misio znowu chory:( Postaram się jutro wgrać zdjęcie wyników badań i zdjęcie leku, który dostał. Ewa w stresie zgubiła gdzieś paragon, ale za lekarstwo zapłaciła 61 zł, a za badania prawie 40 zł. Przesłałam jej przekazem 100 zł - tak ustaliłyśmy z Elunią. Koszt przekazu to 6 zł (Ewa nie ma konta)

Szkoda, że Dziadulkowi coś dolega, ale ma szczęście, że jest w domu, jest kochany i leczony - to bardzo dużo!

Posted

Ogólnie Misio nie czuje sie najgorzej, nawet przytył 2 kg na nowej karmie ,ale starosc nie radośc i musi brać leki, bo badania moczu nie są dobre.

lek.jpg

wynik m.jpg

IMG-20161212-WA0001.jpg

20161213_210600.jpg

• 3 weeks later...
Posted
20 godzin temu, eossi napisał:

Witam

Dziś dla Misia na leki wysłałam 100 zł na konto EWY . Pozdrawiam wszystkich serdecznie 

Eossi, nie mam słów wdzięczności...Jak znalazłaś naszego Misia dobry Aniołku? Jak tylko przelew dojdzie, od razu zapiszę:)

Posted

Potwierdzam wpłynięcie 100 zl dla Misia od eossi na leki:) Juz zapisałam w rozliczeniu i raz jeszcze bardzo serdecznie i z całego serca w imieniu Eluni, Ewy swoim i przede wszystkim Misia bardzo dziękuję eossi za kolejną pomoc!

Zadzwonię dzisiaj do Ewy i zapytam jak sie Misiaczek czuje:)

Posted

Rozmawiałam z Ewą. Dziadulek Misio głównie śpi, a na dwór wychodzi tylko na szybkie załatwienie i pędzi z powrotem do domu. Czuje się lepiej biorąc leki. Niebawem kolejne badanie moczu i wtedy zapadnie decyzja ile czasu Misiek będzie bral Urinovet, bo jeśli dłużej, to zrobimy zakupy w internecie, żeby przy zakupie 2-3 opakowań wyszło nam taniej za opakowanie. 

• 2 weeks later...
Posted

Niestety Misio nadal ma problemy:

Tak pisała o nim przedwczoraj Ewa: wczoraj zrobiłam analizę Misia moczu i niestety dalej ma kryształy, chyba estruwity. Rozmawiałam tylko przez telefon, ale doktor powiedziała mi, że będzie potrzebne jeszcze jakieś mocniejsze lekarstwo i karma urinary.

Dostala od weta mocniejszy lek na miesiąc (zapomniałam nazwy, dopytam potem) i zalecenia podawania dalej Urinowetu. 

Przesyłam Ewie zwrot za badanie i lek i zaraz zamówię mu 3 opakowania Urinovetu, który ma brac w trybie ciągłym.

20170126_073217.jpg