Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już po wizycie. Nie wiedzą co mu jest, do tego była druga doktor i zapytała czy ktoś go nie uderzył czy coś podobnego.Mówi, że on się boi...no tak,ale ciągle mu coś robią i zaglądają tu i ówdzie. On ma już dość wszystkiego. Mam zrobić badanie krwi jutro. Morfologię i biochemię,co będzie miało koszt ok.92 zł Chcą też sprawdzić pod kątem cukrzycy. Będą też sprawdzane pasożyty we krwi.

Jutro najpóźniej pojutrze Ewa pójdzie z Misiem na badanie krwi. Za dzisiejszą wizytę zapłaciła 25 zł. Już jej przelałam kasę. Gruczoły dzisiaj wyglądały bardzo dobrze.

Misiulek dostał dzisiaj od mojej koleżanki Agaty z pracy 100 zł!!! Bardzo nas to ratuje, bo wydatków jest masa. trzeba jednak wyleczyć staruszka, żeby mu się dobrze żyło.

Niestety tak jest jak myślałam,ze samopoczucie Miśka nie ma nic wspólnego z zaordynowanym leczeniem. Trzymaj się dziadeczku.

Serdecznie dziękujemy za pomoc pani Agacie :)

Posted

Misiek już po badaniach. Czekamy na wyniki. Jeszcze nic nie wiem, bo Ewa wrzuciła mi tylko paragony na razie.

Ja chyba zalegam z wgraniem poprzednich paragonów, musze się ogarnąć, a tymczasem paragony za wczorajszą i dzisiejszą wizytę:

12336361_545161965649274_1251189872_n.jp

Posted

Jest lepiej:)

Misiek już normalny. Wyniki dopiero jutro, bo szefowa sama dzisiaj była. Zadzwoni do mnie. Ja myślę, że on się zdołował tym wszystkim,czuł się osaczony wizytami i czopkami...i ciągłym majstrowaniem. Nie wiem sama. Jest ewidentnie lepiej, bo Dziadzio jest spokojniejszy i śpi(dzięki Bogu)

A tak Misio odpoczywa po badaniach:
 60994942044423437747.jpg

53290565173559267973.jpg

Posted

Misiulek dostał dzisiaj prezent od eossi:) Wpłynęło dla niego 100 zł od tej kochanej Cioteczki:) Bardzo dziękujemy, zapisuję w rozliczenia:)

Serdecznie dziękujemy!
Posted

Wiadomości z DT Dziadulka:

Misio kochany znalazl sobie nowe zajęcie - opiekuje się córeczka Ewy:) 

Dziadzio pokazał nowe oblicze ostatnio-jak Blanka płacze to on razem z nią wyje...także bardzo jej broni nawet przed zmianą pieluchy itp. Musi też być przy kąpieli.

Tak Dziadulek wygląda teraz:

12387932_548216482010489_1832721561_n.jp

Niestety nie było ani jednego telefonu w sprawie Dziadka, ale odnawiamy ogloszenia, nie poddajemy się!

A to wiadomości z domku Łatki:)

U nas wszystko w porzadku. Wydaje mi się ze Łatka juz sie zaklimatyzowala. Wybrała sobie Pawla moze dlatego ze sie wiecej z nia wyglupia niz ja.Na spacerach caly czas jestesmy ostrozni. Latka duzo lepiej spaceruje, czasami jak sie uprze to przekonujemy ja glaskaniem dokladnie tak jak nam radzilas. Wiemy ze psy nie lubia fajerwerków wiec bedziemy uwazali. Sylwestra i tak spedzimy w domu wiec psina nie bedzie sama. Na koniec chciałem jeszcze zapytać jak Dziadzio bo ostatnio jak rozmawialiśmy to mial jakąś infekcje.Pozdrawiamy Dominik i Paweł.

Posted

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wszystkim  magicznych Świąt, dużo zdrowia w nadchodzącym roku, radości płynącej z drobiazgów, uśmiechu każdego dnia, naszym przyjaciołom życzę wspaniałych właścicieli, zawsze pełnej miski i przyjaźni ludzko-zwierzęcej,a wszystkim bezdomnym pieskom życzę, by wreszcie ktoś je pokochał i zdecydował się zabrać do swego domu.Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego 2016 Roku!

b6a2a9ba09fb10a6gen.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Misiaczkowi pojawiły sie dziwne guzki:( Jesteśmy bardzo zaniepokojone:( Tak wczoraj pisała o tym Ewa:

Teraz inna sprawa, wyszedł mu jakiś guz blisko kręgosłupa, już kilka dni temu,ale czekałam aż zniknie,bo wcześniej miał coś w podobie w miejscu szczepienia. Ale nie znika tylko rośnie i twardnieje,tak wię jutro z nim pòjdę do weta.

Tak wyglądają te guzki. Mamy nadzieję, że to jakieś węzły chłonne albo inne zapalenie, a nie coś gorszego:(

12490136_555824531249684_167003737_o.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Zalegam z informacjami o guzie Dziadulka:

Guz dziadzia nie jest niebezpieczny,wetka wymacała i mòwi, że to po jakimś stanie zapalnym czy krwiaku. Może od uderzenia. Fakt on słabo widzi a lata jak szalony czasami i mògł się gdzieś uderzyc w domu.

Dzisiaj przelałam Ewie 71 zl za 12,5 kg karmy dla Dziadulka. Ewa kupiła też puszki, ale to prezent od niej:)

12571443_559652407533563_1336282582_n.jpg

• 3 weeks later...