Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Misio niestety znowu ma problemy zdrowotne:(

U Miśka znów coś się dzieje. Od południa sączy mu się krew z siusiaka, nie dużo, ale jednak.

Jesteśmy już po wizycie, Misiek dostał 3 zastrzyki: antybiotyk, rozkurczowy i przeciwbólowy. Do domu antybiotyk. Przy badaniu wył z bólu, ma obolały pęcherz. Jeżeli nie przejdzie lub będzie się pogarszać to trzeba zrobić prześwietlenie. Teraz dziadzio odpoczywa. Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli.

Nie znam jeszcze kwoty rachunku, ale jak tylko poznam, rozliczę się z Ewą. Jak dobrze, że Misio ma ja obok siebie i że reaguje natychmiast na jego problemy...

Posted
10 godzin temu, eossi napisał:

Misiu - trzymaj się zdrowo a wszystkim osobo pomagającym Misiowi życzę wszystkiego naj naj najlepszego  

Eossi bardzo dziękujemy za wsparcie finansowe i psychiczne Miśka:)

Posted

Znalazłam kolejną niespodziankę na koncie:) 50 zl od Malgosi D. - rodzinki naszej Wikuni:) Przeznaczamy je dla Misia, bo w tej chwili trudno powiedzieć ile zapłacimy za jego leczenie.

Krew w moczu znowu się pojawiła i być może trzeba zrobić prześwietlenie, które doradzali weci.

Posted

Misio nadal krwawi. Po wizycie u weta dostal kolejne leki, czekamy na wyniki badania moczu i ewentualne dalsze wytyczne. Moim zdaniem trzeba zrobic posiew, bo dotychczasowy antybiotyk nie działa:(

Wrzucam rachunek z ostatniej wizyty:

thumb.jpg

Posted

Misio ma bardzo silny stan zapalny pęcherza i do tego kamienie:( Dostal kolejne leki i zalecenia zmiany karmy na Royal Canin urinary. Właśnie zamówiłam dla stauszeczka duży worek i dodatkowo 6 puszek tej karmy, żeby Ewa mogła mu nia dosmaczać suchą, bo Dziadulek przy złym sampoczoczuciu nie za bardzo chce jeść:(

Ma zmieniony antybiotyk na cyclonaminę. Dostaje tez No spę i Ewa dokupi na dniach probiotyk. Mamy nadzieję, że staruszek szybko wróci do zdrowia.

Za dzisiejszą karmę zapłaciłam: 216,80 zl za 14 kg i 53,94 zł za 6 puszek. Razem 270,74 zł. Karma powinna wystarczyć dziadziowi na kilka miesięcy.

Karma Bosch kupiona w styczniu zostanie zapakowana i albo zje ją później Misiek albo zabierzemy ja dla innych psiaków.

A teraz paragony:

20160215_171630.jpg

thumb.jpg

20160215_171740.jpg

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

U Misiaczka na razie wszystko jest w porządku, Ewa K. może dzisiaj pójdzie z Misiem na wizytę kontrolną po miesięcznej kuracji. :)
cb8087dc271260eagen.jpg

3f2948a9b4661e8bgen.jpg

" Blanka bardzo dba o psy, nawet umie dać im karmę. Jak daje im buziaki,to o żadnego nie pominie :- "

ab5394b89f0abae3gen.jpg

Posted

. Byłam wczoraj z Misiem,zanieśliśmy też mocz do analizy. Wyniki będą dzisiaj wieczorem może. Sprawdzili mu gruczoły i jest wszystko w porządku,wieczorem podałam mu tabletkę przeciw pasożytom.

Posted
49 minut temu, Ellig napisał:

. Byłam wczoraj z Misiem,zanieśliśmy też mocz do analizy. Wyniki będą dzisiaj wieczorem może. Sprawdzili mu gruczoły i jest wszystko w porządku,wieczorem podałam mu tabletkę przeciw pasożytom.

Za badanie moczu i tabletkę przeciw pasożytom Ewa zapłacila 45 zł. Na paragonie jest wyższa kwota, bo kupowala coś dla swojej suni.

12721637_584596841705786_294265763_n.jpg

Posted

Życzę z serca pięknych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy. Niech to będzie czas na łagodne myśli, czas przebywania z rodziną i przyjaciółmi,zwierzakami, czas odczuwania piękna życia. Wesołego Alleluja!

26986db7cb05ba6bgen.jpg

• 2 weeks later...
Posted
12 minut temu, eossi napisał:

Jak ma się Misio ?

Misio ma się dosyć dobrze, bo ustąpiły dolegliwości związane z zapaleniem:) Wyleguje się na kanapie i pewnie nie pamięta jak to było, kiedy mieszkał na dworze:)

Posted
O 6.04.2016o16:32, eossi napisał:

Jak ma się Misio ?

O 6.04.2016o16:43, Ewa Marta napisał:

Misio ma się dosyć dobrze, bo ustąpiły dolegliwości związane z zapaleniem:) Wyleguje się na kanapie i pewnie nie pamięta jak to było, kiedy mieszkał na dworze:)

Misio ma się dobrze :) Dziękujemy bardzo za odwiedziny  i  zainteresowanie Misiem.