Ewa Marta Posted February 7, 2016 Author Posted February 7, 2016 Misio niestety znowu ma problemy zdrowotne:( U Miśka znów coś się dzieje. Od południa sączy mu się krew z siusiaka, nie dużo, ale jednak. Jesteśmy już po wizycie, Misiek dostał 3 zastrzyki: antybiotyk, rozkurczowy i przeciwbólowy. Do domu antybiotyk. Przy badaniu wył z bólu, ma obolały pęcherz. Jeżeli nie przejdzie lub będzie się pogarszać to trzeba zrobić prześwietlenie. Teraz dziadzio odpoczywa. Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli. Nie znam jeszcze kwoty rachunku, ale jak tylko poznam, rozliczę się z Ewą. Jak dobrze, że Misio ma ja obok siebie i że reaguje natychmiast na jego problemy... Quote
Ewa Marta Posted February 10, 2016 Author Posted February 10, 2016 Misio czuje się dużo lepiej. Nie leci mu już krew i widać, że leczenie pomaga:) Za leczenie i leki Ewa zaplaciła 64 zł. Wrzucam w rozliczenie: Quote
eossi Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Misiu - trzymaj się zdrowo a wszystkim osobo pomagającym Misiowi życzę wszystkiego naj naj najlepszego Quote
Ewa Marta Posted February 10, 2016 Author Posted February 10, 2016 10 godzin temu, eossi napisał: Misiu - trzymaj się zdrowo a wszystkim osobo pomagającym Misiowi życzę wszystkiego naj naj najlepszego Eossi bardzo dziękujemy za wsparcie finansowe i psychiczne Miśka:) Quote
Ewa Marta Posted February 12, 2016 Author Posted February 12, 2016 Znalazłam kolejną niespodziankę na koncie:) 50 zl od Malgosi D. - rodzinki naszej Wikuni:) Przeznaczamy je dla Misia, bo w tej chwili trudno powiedzieć ile zapłacimy za jego leczenie. Krew w moczu znowu się pojawiła i być może trzeba zrobić prześwietlenie, które doradzali weci. Quote
Ewa Marta Posted February 15, 2016 Author Posted February 15, 2016 Misio nadal krwawi. Po wizycie u weta dostal kolejne leki, czekamy na wyniki badania moczu i ewentualne dalsze wytyczne. Moim zdaniem trzeba zrobic posiew, bo dotychczasowy antybiotyk nie działa:( Wrzucam rachunek z ostatniej wizyty: Quote
Gusiaczek Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Oj, niedobrze .... Misiu, trzymaj się Kochany Quote
Ewa Marta Posted February 16, 2016 Author Posted February 16, 2016 Misio ma bardzo silny stan zapalny pęcherza i do tego kamienie:( Dostal kolejne leki i zalecenia zmiany karmy na Royal Canin urinary. Właśnie zamówiłam dla stauszeczka duży worek i dodatkowo 6 puszek tej karmy, żeby Ewa mogła mu nia dosmaczać suchą, bo Dziadulek przy złym sampoczoczuciu nie za bardzo chce jeść:( Ma zmieniony antybiotyk na cyclonaminę. Dostaje tez No spę i Ewa dokupi na dniach probiotyk. Mamy nadzieję, że staruszek szybko wróci do zdrowia. Za dzisiejszą karmę zapłaciłam: 216,80 zl za 14 kg i 53,94 zł za 6 puszek. Razem 270,74 zł. Karma powinna wystarczyć dziadziowi na kilka miesięcy. Karma Bosch kupiona w styczniu zostanie zapakowana i albo zje ją później Misiek albo zabierzemy ja dla innych psiaków. A teraz paragony: Quote
Gusiaczek Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Misiaczku i ja dołączam do życzeń zdrówka Quote
Ewa Marta Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 Misio nadal bierze leki. W tej chwili Urofuragin. zaraz uzupełnię rozliczenia. Quote
Ellig Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 U Misiaczka na razie wszystko jest w porządku, Ewa K. może dzisiaj pójdzie z Misiem na wizytę kontrolną po miesięcznej kuracji. :) " Blanka bardzo dba o psy, nawet umie dać im karmę. Jak daje im buziaki,to o żadnego nie pominie :- " Quote
Ewa Marta Posted March 22, 2016 Author Posted March 22, 2016 Super wiadomości! Niestety nie byo ani jednego telefonu w sprawie adopcji Dziadulka. jakoś mnie to niestety nie dziwi:( Quote
Gusiaczek Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Serdeczności przede wszystkim dla Blanki :) Pozdrawiam Towarzystwo serdecznie :) Quote
Ellig Posted March 23, 2016 Posted March 23, 2016 . Byłam wczoraj z Misiem,zanieśliśmy też mocz do analizy. Wyniki będą dzisiaj wieczorem może. Sprawdzili mu gruczoły i jest wszystko w porządku,wieczorem podałam mu tabletkę przeciw pasożytom. Quote
Ewa Marta Posted March 23, 2016 Author Posted March 23, 2016 49 minut temu, Ellig napisał: . Byłam wczoraj z Misiem,zanieśliśmy też mocz do analizy. Wyniki będą dzisiaj wieczorem może. Sprawdzili mu gruczoły i jest wszystko w porządku,wieczorem podałam mu tabletkę przeciw pasożytom. Za badanie moczu i tabletkę przeciw pasożytom Ewa zapłacila 45 zł. Na paragonie jest wyższa kwota, bo kupowala coś dla swojej suni. Quote
Ellig Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Życzę z serca pięknych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy. Niech to będzie czas na łagodne myśli, czas przebywania z rodziną i przyjaciółmi,zwierzakami, czas odczuwania piękna życia. Wesołego Alleluja! Quote
Ewa Marta Posted April 6, 2016 Author Posted April 6, 2016 12 minut temu, eossi napisał: Jak ma się Misio ? Misio ma się dosyć dobrze, bo ustąpiły dolegliwości związane z zapaleniem:) Wyleguje się na kanapie i pewnie nie pamięta jak to było, kiedy mieszkał na dworze:) Quote
Ellig Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 O 6.04.2016o16:32, eossi napisał: Jak ma się Misio ? O 6.04.2016o16:43, Ewa Marta napisał: Misio ma się dosyć dobrze, bo ustąpiły dolegliwości związane z zapaleniem:) Wyleguje się na kanapie i pewnie nie pamięta jak to było, kiedy mieszkał na dworze:) Misio ma się dobrze :) Dziękujemy bardzo za odwiedziny i zainteresowanie Misiem. Quote
Gusiaczek Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Serdeczności Misiaczku, trzymaj się zdrowo :) Quote
Ellig Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Dziękujemy, niestety Misio znowu ma nie dobre wyniki badania moczu i musi brać Furaginum. Quote
Gusiaczek Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Przykra ta starość :( Zdrowia życzę Misiaczku Quote
Recommended Posts