b-b Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Wspaniale, że przygotowania trwają a Rodzinka nie może się już doczekać chwili przybycia nowego członka :) Quote
elik Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 10 godzin temu, b-b napisał: Wspaniale, że przygotowania trwają a Rodzinka nie może się już doczekać chwili przybycia nowego członka :) To dobrze rokuje :) Na "moją" Nutusię Rodzinka czekała miesiąc i marudzili, że czekanie się im dłuży. Teraz Nutusia jest traktowana jak księżniczka :) Quote
Nadziejka Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Kejluniu kruszynko calusna cudna zagladam z kciukamiiii wielkimi za wszystko najlepsze Quote
Murka Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 O 25.02.2016o19:29, Agniesiulka K. napisał: Murka spróbuj, będę bardzo wdzięczna. U mnie chłopcy (szczególnie Kuba) już się nie mogą doczekać i baaardzo się starają żebyśmy mogli zabrać Kejlę wcześniej, stąd te przygotowania ;) Ciężko było przekopać się przez sierść Kejli, ale mniej więcej udało się mi ustalić, że obwód szyi to 29 cm, a długość od szyi do nasady ogona to ok. 40 cm :) Quote
elik Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 Chyba przydałby się jeszcze obwód klatki z piersiami :) zaraz za przednimi łapeczkami - ewentualnie do zakupu odpowiednich szelek. Np typu guard. http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz...korzane/285804 Quote
Agniesiulka K. Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 O rany, to rzeczywiście maleństwo! Z zakupem szelek nie będzie problemu gdyby były potrzebne, one się fajnie regulują, także to już dam radę "na oko". Fafik u nas jest od początku "szelkowy", najpierw się strasznie ciągnął na smyczy i obroża go podduszała, a teraz na starość szelki to już w ogóle zbawienie. Zwłaszcza przy schodzeniu ze schodów jest ważne, że można go przytrzymać, bo niestety on już ma skłonności do potykania się o własne łapy. Quote
Anecik Posted February 27, 2016 Author Posted February 27, 2016 Agniesiulka jak widzę szykuje wyprawkę dla Kejlusi :) Quote
b-b Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 temu, Agniesiulka K. napisał: O rany, to rzeczywiście maleństwo! Z zakupem szelek nie będzie problemu gdyby były potrzebne, one się fajnie regulują, także to już dam radę "na oko". Fafik u nas jest od początku "szelkowy", najpierw się strasznie ciągnął na smyczy i obroża go podduszała, a teraz na starość szelki to już w ogóle zbawienie. Zwłaszcza przy schodzeniu ze schodów jest ważne, że można go przytrzymać, bo niestety on już ma skłonności do potykania się o własne łapy. Kejlunia to mała sunia...ale duże serducho ma :D 1 Quote
elik Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 6 godzin temu, Agniesiulka K. napisał: O rany, to rzeczywiście maleństwo! Z zakupem szelek nie będzie problemu gdyby były potrzebne, one się fajnie regulują, także to już dam radę "na oko". Fafik u nas jest od początku "szelkowy", najpierw się strasznie ciągnął na smyczy i obroża go podduszała, a teraz na starość szelki to już w ogóle zbawienie. Zwłaszcza przy schodzeniu ze schodów jest ważne, że można go przytrzymać, bo niestety on już ma skłonności do potykania się o własne łapy. Szelki są najlepszym przyjacielem psa w każdym wieku :) W szczenięctwie pozwalają bezpiecznie zapanować nad szaleństwami malca, a staruszkowi pomagają pokonać schody i inne przeszkody. Quote
Nadziejka Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 Lalusiu zagladam z kciukami cudna dziewczyneczko niechaj sie odmieni los na cudowny tylko cudowny i zdrowiuski Quote
b-b Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 52 minut temu, elik napisał: Szelki są najlepszym przyjacielem psa w każdym wieku :) Nie uważam obroży. Na cienkich moje psy mają tylko założone adresatki. Szelki to jest to ;) Quote
Anula Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 2 godziny temu, elik napisał: Szelki są najlepszym przyjacielem psa w każdym wieku :) W szczenięctwie pozwalają bezpiecznie zapanować nad szaleństwami malca, a staruszkowi pomagają pokonać schody i inne przeszkody. I jeszcze dodam,że obeznani weci z tematem zalecają na spacer szelki tj.smycz przypięta do szelek.Stwierdzono,że obroża regularnie poddusza psa a co za tym idzie jest duża zachorowalność na serce z powodu niedotlenienia.A szkoleniowcy zalecają obrożę i podduszanie psa aby nie ciągnął a takżę wykonywał komendy na szarpnięcie smyczą.Ciekawe. Quote
Perełka1 Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 18 minut temu, Anula napisał: I jeszcze dodam,że obeznani weci z tematem zalecają na spacer szelki tj.smycz przypięta do szelek.Stwierdzono,że obroża regularnie poddusza psa a co za tym idzie jest duża zachorowalność na serce z powodu niedotlenienia.A szkoleniowcy zalecają obrożę i podduszanie psa aby nie ciągnął a takżę wykonywał komendy na szarpnięcie smyczą.Ciekawe. Anula, bardzo ciekawe, a którzy to szkoleniowcy? Quote
Anula Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 14 minut temu, Perełka1 napisał: Anula, bardzo ciekawe, a którzy to szkoleniowcy? Nie wiem,widziałam filmik z Palucha jak szkoleniowiec przyciągał psa do siebie szarpiąc smyczą przypiętą do obroży a następnie koniecznie chciał aby pies(owczarek) przeszedł na drugą stronę boku jego.Szkoda mi było tego psa,ponieważ siedział w Schronisku i spacer,wybieganie to było bardziej mu raczej potrzebne.Pies miałam wrażenie,że nie był z tego wcale zadowolony,jak w końcu siadł przy boku ze spuszczoną głową to musiał siedzieć dłuższy czas,tak to wyglądało. Quote
Perełka1 Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 1 minutę temu, Anula napisał: Nie wiem,widziałam filmik na Paluchu jak szkoleniowiec przyciągał psa do siebie a następnie koniecznie chciał aby pies(owczarek) przeszedł na na drugą stronę boku jego.Szkoda mi było tego psa,ponieważ siedział w Schronisku i spacer,wybieganie to było bardziej mu raczej potrzebne.Pies miałam wrażenie,że nie był z tego wcale zadowolony,jak w końcu siadł przy boku ze spuszczoną głową to musiał siedzieć dłuższy czas,tak to wyglądało. Anula, to nie szkoleniowiec. Quote
Anula Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 3 minuty temu, Perełka1 napisał: Anula, to nie szkoleniowiec. A kto? Tam chyba przychodzą osoby,które szkolą psy. Quote
Perełka1 Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 3 minuty temu, Anula napisał: A kto? Tam chyba przychodzą osoby,które szkolą psy. samozwańczy szkoleniowcy czasami wolontariusze Quote
Anecik Posted February 29, 2016 Author Posted February 29, 2016 Kejla jak tam, pakujesz się powoli :D Quote
Gusiaczek Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Po małej przerwie zaglądam i co? HURA! Kejlunia szykuje się do swojego domku! Bardzo, bardzo się cieszę :) Quote
Anecik Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 Dzień dobry Kejlusiu. Ostatnie dni przed przeprowadzką, ciekawe czy wiadomo kiedy jedziesz. Quote
Nadziejka Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Kejluniu przecudna zagaladm z pozdrowieniami juz niedlugo pewnie do domciu Quote
Tola Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 Kejla jedzie do domciu! Murka do mnie dzisiaj dzwoniła! Quote
Anecik Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 1 godzinę temu, Tola napisał: Kejla jedzie do domciu! Murka do mnie dzisiaj dzwoniła! HURRRRRRRA!!!!! Quote
b-b Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 1 godzinę temu, Tola napisał: Kejla jedzie do domciu! Murka do mnie dzisiaj dzwoniła! Wspaniale! :D Quote
Recommended Posts