Soema Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Bazyliah napisał(a):taaaa, albo brać następne ... :eviltong: . JA nie,,,:oops::shake::-( Quote
jogi Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Soema Ty to faktycznie musisz odpocząć, bo młode nieźle ci dały w kość:mad: Ale żywię głęboką nadzieję, że jeszcze kiedyś jakiś tymczas u ciebie zawita:evil_lol: Quote
Soema Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 jogi napisał(a):Soema Ty to faktycznie musisz odpocząć, bo młode nieźle ci dały w kość:mad: Ale żywię głęboką nadzieję, że jeszcze kiedyś jakiś tymczas u ciebie zawita:evil_lol: Na pewno :) ale ja do Niemiec niedługo jadę na 10 dni.. a nie chcę nikogo później obarczać odpowiedzialnością, jakby psiaki domu nie znalazły... Choć serce pęka.. Wiosna, cieczki, szczeniaki w zastraszających liczbach.. A wyjazdu szkoda, bo za free..:oops::roll: i pozwiedzam i język "liznę"..:diabloti: Quote
halbina Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 :multi::multi::multi: super wieści :multi::multi::multi: Quote
balbinka79 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 zapraszamy na ekstra kosmetyczny bazarek przedświąteczny! http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowe-kosmetyki-super-prezenty-swiateczne-na-koty-z-kopalni-koniec-03-04-09-g-13-00-a-134475/#post12036519 Quote
Soema Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 My dziś z Pyskatą bawimy się w "zabić misia", pokój okazał się za mały, korytarz w mieszkaniu też, więc przeniosłyśmy się na korytarz bloku :) strasznie się wygłupiała, wyskakała teraz padła..:diabloti: Strasznie potrzebuje człowieka wszystkich, kocha rozdaje buziaki i skacze po pieszczoty. Pyszczy mi też pięknie :mad: znajomi śmieją się, że dobrze że ja jej nie rozumiem, bo w dialogi cudne wchodzi jak jej nie pozwalam na łóżko wejść. Ma Pieron charakterek :evil_lol: wczoraj jej się coś po tentegowało... spała na podkładzie, a sikała na posłanie :roll::roll: słabszy dzień :eviltong: Quote
halbina Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 to te zmiany w ciśnieniu... i otoczeniu... :evil_lol: Quote
zulugula Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Cieszę się, że wreszcie jakiś ruch w adopcjach :multi: Quote
Soema Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Alfa ma problemy z trzymaniem moczu, tak się mi wydaje, bo właśnie leżała mi na kolanach i widzę, że mam plamę a ona popuszcza, choć przed chwilą sikała.:roll: możliwe żeby to przez sen było? poza tym ma małą przepuklinę.. JA nigdy nie wiem - kiedy interwencja chirurgiczna jest potrzebna? Jogi zaszczepić ją? Quote
jogi Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 może być przez sen, albo złapała zapalenie pęcherza. Jeśli będzie cześciej oddwać mocz, albo popuszczać, to konieczne będzie podanie antybiotyku. Wstrzymaj się ze szczepieniem na razie i to obserwuj. Przepuklina jest niewielka, także się nie przejmuj. Można będzie to skorygować przy sterylce Quote
Soema Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Po nocy posłanie wilgotne i nie wiem, czy dlatego że się zsikała, czy ze ma problemy... Jogi, napisz mi jeszcze jakie badanie jej zrobić, żeby mnie znów jakiś gamoń nie naciągnął jak pójdę :mad: Quote
Bazyliah Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Soema - siuśki złap i zanieś do laboratorium. Tylko musisz zaznaczyć, że psie ;) Koszt niewielki - u mnie w zeszłym roku przy podejrzeniu zapalenia pęcherza u psa wyszło kilkanaście zł. Jutro idziemy oglądać domek dla Iwana. Domek 5 min. piechotą ode mnie ;) Z Allegro. Chyba zacznę wierzyć w skuteczność ogłoszeń na Allegro - do tej pory jeszcze żaden mój pies w ten sposób domku nie znalazł. Quote
Soema Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Ehh,.. a u nas ciiisza... Pyskata terrorystka sobie szaleje, wszystkich całuje.. zębami. A tu domku nie ma, goopi czy jacy Ci ludzie? Cudo :) a ja toczę walkę z TŻ.. o boksera :loveu: całą sobotę szukaliśmy po schronach.. TŻ tęskni za Nancy.. A wczoraj 3 idealne prawie że, do adopcji...:roll: a ja se jadę :-( Quote
Bazyliah Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='Soema']Ehh,.. a u nas ciiisza... Pyskata terrorystka sobie szaleje, wszystkich całuje.. zębami. A tu domku nie ma, goopi czy jacy Ci ludzie? Cudo :) a ja toczę walkę z TŻ.. o boksera :loveu: całą sobotę szukaliśmy po schronach.. TŻ tęskni za Nancy.. A wczoraj 3 idealne prawie że, do adopcji...:roll: a ja se jadę :-( Znajdzie domek. Z większymi psami ciut więcej czasu potrzeba. A ja z TŻ walczę o dorosłego tymczasa. TŻ chce ONka. Ja kolaka tradycyjnie. Z ONkiem może być taki problem, jak z kotami - wypominanie typu "mojego kota oddałaś" :roll: już dwa koty TŻta oddałam... Quote
Tola Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Trochę mnie nie było, a tu takie wieści Bardzo się cieszę z domu dla Iwy i Sigmy:loveu: Trzymam kciuki za kolejne domki:lol: Quote
Soema Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Bazyliah ONków więcej i ja je lubię :eviltong: a jak to jego koty? Jak mogłaś?! Pyskata strasznie miłości potrzebuje, przy okazji jest mega charyzmatycznym psem :) w środę uaktualnię ogłoszenia.. Quote
robkowa Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 trzymam kciuki za Iwana:thumbs: Bazyliah a czy ktoś z Kozienic odzywał się do Ciebie telefonicznie? U Was całe szczęście trochę do przodu ze sterylką w większych miastach, z kolei u nas na Zamojszczyźnie - bliżej Wschodu jak Tola odbiera telefony w sprawie adopcji to często chcą na łańcuch:roll: nie wiem kiedy u nas coś ruszy w tym kierunku, chyba nie prędko:shake: Quote
jogi Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Ja zaraz odnowię Alfie allegro, dalej jest na adopcjach i na krakowskiej wyborczej Quote
Soema Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 jogi napisał(a):Ja zaraz odnowię Alfie allegro, dalej jest na adopcjach i na krakowskiej wyborczej Dziękuję :) Pyskata właśnie dostała ataku szału :diabloti: dusi misia, wskakuje pod łóżko.. lata jak opętana. Właśnie by się uchem udławiła, bo w biegu złapała :evil_lol: Quote
Soema Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Alfa znów w Metrze PressDisplay.com - Repliki gazet z całego świata na str 7.. Może tym razem?:razz: Quote
Asior Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 oszz Ty cholero... To ja w takim razie podeśle Ci wątek Brytana cobyś mu ogłoszonko zrobiła zeby trafił do metra :oops: Quote
Soema Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Asior napisał(a):oszz Ty cholero... To ja w takim razie podeśle Ci wątek Brytana cobyś mu ogłoszonko zrobiła zeby trafił do metra :oops: Maila masz :) będę próbowała. ;) Quote
Soema Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Skopiuję, co napisałam na Krzyczkowym Zarejestrowany: Oct 2008 Skąd: Sandomierz / Kraków Postów: 2,371 Nie wiem, gdzie to napisać, więc napiszę tu :smile: "Dzwoniła do mnie Pani z Warszawy (wszelkie dane mam), bo moja tymczasowiczka 3miesięczna jest dziś drugi raz w Metrze. Pani przesympatyczna, powiedziała że jeśli dom by się dla Alfy nie znalazł albo miałaby iść w złe ręce to ona ją weźmie. Pani mieszka w domu z ogrodem, ma 2 psy wyciągnięte ze złych warunków pieska i suczkę. Pies miał is do zabicia. Psy mieszkają w domu, w lecie na werandzie. Ona pracuje, jej sąsiadka nie i pod nieobecność wypuszcza psy. Razem też chodzą na spacery, niedaleko mają las. Pytałam ją pod kątem DT, czy jeśli by był psiak w pilnej potrzebie, czy mogłyby pomóc, mówiła że zawsze. Kazała zapisać swoje dane. :smile: nie wiem na ile ta wiadomość jest przydatna, ale może rzeczywiście warto by nawiązać kontakt z nią, nie mówię że na 100% wszystko się uda, ale może warto spróbować? Oczywiście wszystko trzeba by sprawdzić. Na mnie zrobiła ogromne wrażenie, ale to tylko rozmowa telefoniczna." oprócz tego jakieś dziecko i mało konkretna pani spod Poznania.. Quote
Bazyliah Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Iwan się spodobał Pani, mi się spodobała Pani i warunki, więc został już w nowym domku. Mam nadzieję, że dobrze się zaklimatyzuje i nie będzie tęsknił. Na wejściu dostał przeraźliwie piszczącego gryzaka, zajął się nim intensywnie, ciekawe kiedy mu go odbiorą :diabloti: Quote
Recommended Posts