Soema Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Bardzo szybko :) Alfa nie ma szczęścia do Metra... Quote
Tola Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 :multi::multi::multi: Ale wieści:lol: Szczęscia w nowym domku Iwan:loveu: Dziękuję Bazyliah za opieke nad małymi:loveu: Dziewczyny, moze podrzucicie gdzies w ogloszeniach naszą Tolę od Murki; to tez jeszcze własciwie szczeniak i od paru miesięcy w hoteliku, tyle ogloszen i cisza:roll: Quote
Soema Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Asior :loveu: załatwiła Alfie miejsce na aukcji adopcyjnej w TOZie :Rose: w niedzielę. Może tam się dom znajdzie :) Quote
Soema Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Jogi co trzeba wpisać w Allegro żeby wyskoczyła aukcja Alfy? Bo na innym wątku wyszło zamieszanie, a jak sprawdziłam to wpisując "szczeniaki" i "szczenię" wyskakuje tylko aukcja Bazyliahowej :roll: Quote
jogi Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 szczeniak suczka i lokalizacja kraków jest wyróżniona, na samej górze Quote
Soema Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 jogi napisał(a):szczeniak suczka i lokalizacja kraków jest wyróżniona, na samej górze Aaa dzięki :) a możesz zmienić zdjęcie Sigmy (na dole, drugie od lewej) na jeszcze jedno Alfy, bo Sigma jak siedzi to jest sporo drobniejsza od Alfy. A główną fotę da się zamienić? Quote
robkowa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 super, bardzo się cieszę że i Iwan już ma dom:multi: chociaż maluchy z Zamościa dość szybko znalazły domy oby i Alfie się poszczęściło! Quote
Soema Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Oby.. :) chyba byłam za optymistycznie nastawiona i się zadeklarowałam, że pomogę w transporcie Deniska ze Śląska do domu w Tarnobrzegu. Mam nadzieję, że nie zostanę z dwoma psami na Święta :diabloti: Quote
Soema Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Zna ktoś kogoś z Pragi Północ? Taka Pani dzwoniła o Alfę.. Quote
Soema Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 jogi napisał(a):no i jak tam, będzie wizyta w Wawie??:razz: Czekam na odpowiedzi ludzi.. ale ja w tym domu wielkich nadziei nie pokładam. Pani wydaje się starsza, nie bardzo stara.. Ma 2 pekinki (siostry bliźniaczki:diabloti:) 12 lat.. jedna leczona na serce. Mieszka na Pradze. Ma działke z domkiem poza Wwa i tam teraz będzie. Szuka większego psa, potem mówiła, że mogą być 2... To mnie niepokoi tylko, żeby na działkę pies nie trafił. Quote
Soema Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 jogi napisał(a):aha to takie buty:roll: Może nie będzie tak źle. Wizyta będzie może już w tym tygodniu. Jeśli Alfa znajdzie jutro dom, to Pani (jeśli będzie fajna) znajdziemy innego psiaka. Quote
Soema Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 A ja Wam poopowiadam o Alfie :cool1: przez nią jestem dziś jakiś kilogram lżejsza :mad: byłyśmy na spacerze (do tego wrócę) i ktoś zaczął trzepać dywan, Alfa się wystraszyła i poleciała do klatki.. Lecę za nią, widzę że stoją ludzie pod windą, szukam ją i nic. Pytam czy nie widzieli jej, a Pani "przybiegła, wsiadła do windy i pojechała..". Byli w takim szoku, że ona weszła i siadła w windzie, że sami zapomnieli wejść :diabloti: widzę, że pojechała na 7 piętro, druga winda nie działa to poleciałam po schodach. Jestem na gorze - nie ma. Byłam na 8, też nic. Dzwonię do TŻ, a on "właśnie przyjechała:lol:" no to ja spowrotem po schodach na dół.. Później z tym klockiem na rękach poszliśmy do sklepu, przymierzyc szelki - oczywiście zamknięty. Wracamy - windy nie działają :angryy: no to po schodach na 9 piętro. Ona pierw się ganiała z nami, a potem już zaczęła zjeżdzac po tych schodach :eviltong: padła po powrocie jak kaffka. Już ładnie załatwia się na dworze, choc jak zostanie sama to mam cały pokój wysmarowany w ****** :p Poza tym bardzo się boi małych dzieci i pijanych mężczyzn.. Jutro trzymajcie kciuki :) Quote
Soema Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Dziś o 18 przyjeżdżają Państwo po Alfe :) mieszkanie z dzieckiem w Krakowie, zawsze mieli psy, ale odeszły ze starości później czekali, aż dziecko podrośnie. Już się dziś bawiło z Alfą. Takie zamieszanie tam było, Alfa wariowała, zwracała na siebie uwagę wszystkich, pan kamerzysta mnie speszył, więc na spokojnie przekażę sunie dziś popołudniu. :) Quote
Lilmo Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Soema napisał(a):Dziś o 18 przyjeżdżają Państwo po Alfe :) mieszkanie z dzieckiem w Krakowie, zawsze mieli psy, ale odeszły ze starości później czekali, aż dziecko podrośnie. Już się dziś bawiło z Alfą. Takie zamieszanie tam było, Alfa wariowała, zwracała na siebie uwagę wszystkich, pan kamerzysta mnie speszył, więc na spokojnie przekażę sunie dziś popołudniu. :) Wspaniała wiadomość! :multi: :multi::multi:Ja tutaj tak po cichutku podglądałam cały czas wątek i mocno trzymałam kciuki za całą czwóreczkę. Baaardzo się cieszę, że wkońcu i Alfa znalazła domek :multi: Malutka życzę Ci duuużo szczęścia !!! :kiss_2: Quote
Soema Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 I pojechała :) Mała jak tylko weszła wiedziała, który jej piesek :lol: choć Denis zabiegał o względy..;) Możemy szkieletorki przenieść do innego działu :multi: Quote
Bazyliah Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Gratulacje Soema - wreszcie :) Kiedy mnie nie było na dogo wiele się pozmieniało. Okazało się, że facet na Iwana zareagował koszmarnym uczuleniem (pies jego teściów, u których poprzednio mieszkali nie uczulał go). Strasznie szkoda im było go oddawać, bo okazało się, że w nowym domku był równie grzeczny, rewelacyjny dla dziecka. No więc Iwan wrócił do mnie. Dziś miałam mu zrobić nowe ogłoszenia, ale .... pojechał do swojego domku :) Mieszka w bloku, kobitka nie pracuje i potrzebuje towarzystwa, kiedy mąż w pracy. Wyszło super, bo szczenior, który dziś do mnie przyjechał totalnie dziki, musiałabym znów izolować psiaki. Quote
Tola Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 Dziewczyny - moje gratulacje i wielkie dzięki:loveu: Dzieki Waszej pomocy i wszystkich na wątku zostały uratowane 4 psie zycia:lol: Maluchom zyczę szczęscia, a ich opiekunkom - w przyszłosci - mniej uciążliwych tymczasów:cool3: Jak mozecie wspierajcie obecnoscią na wątku kolejnego malucha z Zamoscia http://www.dogomania.pl/forum/f28/zamojski-szczeniak-tak-bardzo-chce-zyc-134944/ Quote
zulugula Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Soema zrobiła świąteczne porządki z gromadką :evil_lol: Quote
Asior Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 soema, to znaczy, ze na floriańskiej ktoś ją wypatrzył???? Quote
Soema Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Asior napisał(a):soema, to znaczy, ze na floriańskiej ktoś ją wypatrzył???? Właśnie Kochana przez to, że p. Beata mnie tak wyprosiła szybko zapomniałam Ci podziękować :oops: była tam rodzina z dzieckiem, pierw rozmawiali o tym psie starszym, ale panu się Alfa od razu spodobała. Oni ją chcieli już stamtąd wziac, z dzieckiem psiaka zapoznawali, ale było takie zamieszanie, jeszcze mnie pan kamerzysta speszył jak się produkowałam o umowie itd...:eviltong: i umówiliśmy się na telefon i wizytę. Staram się robić porządki, ale Denis robi na złośc i załatwia się wszędzie :p najlepiej to w kilku miejscach...:mad: Quote
Recommended Posts