Saphira Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Dotarłam do wątku Mony. Całe szczęście, że udało sie wam znaleźć dom dla Reksia. Duże brawa :multi::multi::multi: Na jakie konto można przelać pieniążki na wsparcie Mony? Kupiłam ostatnio na zapas parę obróżek, które mogę podrzucic Estote. Może się przydadzą. :eviltong: Mam prośbę do Puchatka o mniej pixelochłonne banerki. Mam ostatnie ostrzeżenie od moda. Za następny podpis o zbyt dużej ilości pikseli zostanę zbanowana:-( Quote
Puchatek Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='Saphira']Mam prośbę do Puchatka o mniej pixelochłonne banerki. Mam ostatnie ostrzeżenie od moda. Za następny podpis o zbyt dużej ilości pikseli zostanę zbanowana:-( :crazyeye: W Twoim podpisie: Diana = 7000 bytes Mona = 7511 bytes Fokus = 12067 bytes 7500 bajtów przy rozmiarze ok. 100 x 100 pikseli to jak najbardziej normalna ilość bajtów Moje banerki są jednymi z najmniejszych jeśli chodzi o rozmiar w bajtach :mdleje: tu się już naprawdę nie da nic bardziej ścisnąć :oops: Quote
Saphira Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Miałam tego więcej. Teraz boję się cokolwiek wstawić bo chyba się na mnie uwzięli :-( Quote
Saphira Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 A może porobić z tego pocztówki i wystawić na allegro. Są piękne a i modelka urocza. Jak tak piękne stworzenie mogło trafić na ulicę ? Quote
Puchatek Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Saphira napisał(a):Miałam tego więcej. Teraz boję się cokolwiek wstawić bo chyba się na mnie uwzięli :-( Dopóki mieścisz się w jednej linijce o wysokości 100 pikseli to nie powinni Chyba że banerki naprawdę są bardzo "ciężkie" Quote
sdal2 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='Saphira'] A może porobić z tego pocztówki i wystawić na allegro. Są piękne a i modelka urocza. Jak tak piękne stworzenie mogło trafić na ulicę ? myśle że pocztówki by sie rozchodziły jak ciepłe bułeczki, naprawde zdjcia piękne i sunia przeurocza, jak to dobrze że jedzie tak szybciutko do DT, a i DS tez szybko sie znajdzie. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='Saphira']......... Mam ostatnie ostrzeżenie od moda. Za następny podpis o zbyt dużej ilości pikseli zostanę zbanowana:-(.............. Sorry - Saphira mam pytanie - jak wygląda ostrzeżenie od moda ? Jak widzicie jestem w klubie :razz:;) Mona jest piękna ! :loveu: Nie wiem jak ktoś mógł tak pięknego psa wyrzucić :shake: z tego co pisała Marcyha wynika , że MONA jest kochana ufna i łagodna , potrzebuje miłości i jedynego , swojego domku. Taki piękny piesek , że aż niewiarygodne , żeby zrezygnować z takiego cuda i to w ciąży , a może właśnie dlatego , nie dopilnowali , sterylki nie zrobili , to najprościej wyrzucić.....:mad: :angryy: Przerażające to wszystko !:placz::shake: To zdjęcie na pocztówkę - pomysł Saphiry - super !:lol: Quote
estote Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 rzeczywiście piękna dziewczyna z Mony :) tymbardziej cieszę się, że będzie u mnie mieszkała przez jakiś czas. i jak zmieniła się przez kilka dni - wypiękniała niesamowicie :) już czekam na nią niecierpliwie, bo pusto w moim małym domku... Quote
Saphira Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 dana napisał(a):[quote name='Saphira']......... Mam ostatnie ostrzeżenie od moda. Za następny podpis o zbyt dużej ilości pikseli zostanę zbanowana:-(.............. Sorry - Saphira mam pytanie - jak wygląda ostrzeżenie od moda ? Jak widzicie jestem w klubie :razz:;) Mona jest piękna ! :loveu: Nie wiem jak ktoś mógł tak pięknego psa wyrzucić :shake: z tego co pisała Marcyha wynika , że MONA jest kochana ufna i łagodna , potrzebuje miłości i jedynego , swojego domku. Taki piękny piesek , że aż niewiarygodne , żeby zrezygnować z takiego cuda i to w ciąży , a może właśnie dlatego , nie dopilnowali , sterylki nie zrobili , to najprościej wyrzucić.....:mad: :angryy: Przerażające to wszystko !:placz::shake: To zdjęcie na pocztówkę - pomysł Saphiry - super !:lol: Ty masz niewinne ostrzeżenie:loveu: Ja miałam czerwone ociekajace krwią niewiniątek :diabloti::evil_lol: Quote
Agata69 Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 Na konto wpłyneło 70 zł - poker i Kosu32 - dziekujemy. Rozliczenie w pierwszym poscie. Quote
kosu32 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Wiecie co dziewczyny ... Tak mi właśnie przyszło do głowy... A może zrobić kalendarz z fotkami tych wszystkich bid które zostały przez Was wyadoptowane ... (psinki mają tyle cudownych zdjęć). Zebrane pieniądze można włożyć na jakieś "psie konto" - z pewnością się przydadzą na jakieś nowe czworonogi zabrane z ulicy ... Co Wy na to - hę ??? Quote
bigosik Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 kosu32 napisał(a):Wiecie co dziewczyny ... Tak mi właśnie przyszło do głowy... A może zrobić kalendarz z fotkami tych wszystkich bid które zostały przez Was wyadoptowane ... (psinki mają tyle cudownych zdjęć). Zebrane pieniądze można włożyć na jakieś "psie konto" - z pewnością się przydadzą na jakieś nowe czworonogi zabrane z ulicy ... Co Wy na to - hę ??? kosu32, rozważałyśmy z Agatą temat kalendarza jakiś czas temu już - kwestia sponsora. Mam jednego na widelcu, ale muszę się z nim spotkac co nie jest łatwe, ponieważ on pracuje 48 godzin na dobę, a jeśli ma trochę wolnego czasu to spędza z żoną i swoim milusińskim (młodzieniaszkiem ON-kiem :loveu:). Poza tym jest jeszcze sprawa przytuliska, myślę ,że priorytet będzie miało przytulisko jeśli już dojdzie do rozmowy - bo dziewczyny zwariują z tymi tymczasami, a na osiedlu już kolejny piesek w kolejce (ponoć wyrzucony z samochodu). Quote
kosu32 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Alternatywą jest jeszcze zrobienie takiego kalendrza w prostszy sposób (ale nie wiem jaki byłby tego efekt). W sieciach handlowych są punkty gdzie można na "domowe" potrzeby zrobić takie cuda... Później kalendarz można rozprowadzać po znajomych itd ... Quote
bigosik Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 kosu32 napisał(a):Alternatywą jest jeszcze zrobienie takiego kalendrza w prostszy sposób (ale nie wiem jaki byłby tego efekt). W sieciach handlowych są punkty gdzie można na "domowe" potrzeby zrobić takie cuda... Później kalendarz można rozprowadzać po znajomych itd ... Hmmm.. tak sobie pomyślałam - może by pogadać z Marysią. Ona zdaje się pracuje w drukarni - kto wie, jakby zgodziliby się nieco zniżyć (choc ociupinę:evil_lol:) koszta zrobimy zrzutę, ewentualnie (dobrze ,że to gdybanie przyszłościowe , bo pustam jak miech kowalski na dzień dzisiejszy:-( ). Poza tym Marysia to talenciak (cudne foty), więc tak czy siak by była rozmowa:p Pomysł jest cacy, ale mi nie schodzi z głowy to przytulisko - na razie moja pomysłowość lewituje w tej sferze. Quote
sdal2 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 to zróbmy dwa kalendarze jeden z pieskami które poszły do adopcji, mozna pokazac w jakich warunkach mieszkały , a jakie maja teraz, a drugi kalendarz z psinkami które szukaja domków Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 [quote name='Saphira'][quote name='dana'] Ty masz niewinne ostrzeżenie:loveu: Ja miałam czerwone ociekajace krwią niewiniątek :diabloti::evil_lol: Myślałam , że ostrzeżenie otrzymuje się przed "pieczątką" :crazyeye: Przeczytałam gdzieś na wątku , że to czerwone ostrzeżenie to " szkarłatna litera " :razz:;) Nigdzie nie znalazłam info , na jak długo dostaje się taką piękną " pieczątkę " ? :crazyeye: Czy są jakieś reguły dotyczące karania , czy zależy to wyłącznie od admina ? ;) Co nowego u Monki ? :loveu: Quote
Saphira Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Przykro mi, ale naprawdę nic nie wiem o karach i banach. Trzeba zapytać jakiegoś moda albo admina:shake: Quote
bigosik Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 sdal2 napisał(a):to zróbmy dwa kalendarze jeden z pieskami które poszły do adopcji, mozna pokazac w jakich warunkach mieszkały , a jakie maja teraz, a drugi kalendarz z psinkami które szukaja domków Dokładnie tak to widziała Agata , metamorfozy jako temat główny kalendarza (trzymajcie kciuki - gadałam z bratem , będzie buda dla przytuliska :loveu:, tylko dajcie mu na to z dwa tygodnie bo chłopak wyglada jak miś panda - takie ma cienie pod oczami (praca i praca i praca) )Może też pozałatwiać deski itp. i będzie można może tą szopkę podreperować itd. Quote
bigosik Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Saphira napisał(a):Przykro mi, ale naprawdę nic nie wiem o karach i banach. Trzeba zapytać jakiegoś moda albo admina:shake: Wywiedziałam się,że Na Dogo jest system pkt. karnych ban jest za 10 pkt. Quote
Agata69 Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Mona pojechała dzisiaj na DT do Estote. Czekamy na pierwsze wrażenia i relację Estote. Quote
Agata69 Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Saphira napisał(a):Mogę wspomóc Estote karmą i obróżkami.:loveu: Mam zrobiony zapas:loveu: Nowa obrózka i smycz zakupiona. karma mile widziana, chociaz estote mówi, że jeszcze jej została karma od ciebie.:lol: Quote
Maupa4 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 [quote name='dana'] Myślałam , że ostrzeżenie otrzymuje się przed "pieczątką" :crazyeye: Przeczytałam gdzieś na wątku , że to czerwone ostrzeżenie to " szkarłatna litera " :razz:;) Nigdzie nie znalazłam info , na jak długo dostaje się taką piękną " pieczątkę " ? :crazyeye: Czy są jakieś reguły dotyczące karania , czy zależy to wyłącznie od admina Witam :lol: To ostrzeżenie czyli "pieczątkę" otrzymuje się żeby się samemu poprawić - pieczątka "mówi" że jest coś niezgodnego z Regulaminem Forum w danym poście. Po poprawieniu tego co jest nieregulaminowe pieczątka znika no chyba że jest umieszczona w poście łamiącym punkt 2, 3, 5 Regulaminu Forum. [quote name='bigosik'] Wywiedziałam się,że Na Dogo jest system pkt. karnych ban jest za 10 pkt. Punkty karne to trochę inna "bajka" - te są przyznawane za przewinienia większego kalibru niz np. "omyłkowe" wstawienie 26 zdjęć zamiast 5 do jednego postu. A ban jest rzeczywiście za 10 punktów karnych. Pozdrawiam. Quote
Saphira Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Mogę wspomóc Estote karmą i obróżkami.:loveu: Mam zrobiony zapas:loveu: Quote
Agata69 Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Mona uciekła w poszukiwaniu prawdopodobnie marcyhy.. Nie zna miasta. znowu na ulicy. Prosze o pomoc w szukaniu. Quote
Recommended Posts