Jump to content
Dogomania

Dwa noworodki podrzucone do schronu.OBIE JUZ W NOWYCH DOMKACH :)

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):
spytaj weta, mam Bebilon i nan

wet napisał:
"nie radziłabym próbować
inne proporcje tłuszczów i glukozy
i mogą dostać ładnej biegunki"

moze moja corcia skorzysta :evil_lol:

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak maluszki mają już 3 tygodnie (powinn mieć pierwsze ząbki) to spokojnie można zacząć podawać stały pokarm. Najpierw trzeba je odrobaczyć (środek na odrobaczanie w paście).
Początkowo może być twarożek. Ja robię twarożek z kefiru (podgrzewam delikatnie i odcedzam na sitku). Jest bardzo delikatny i nigdy maluchy po nim nie chorowały. Zacznij od raz dziennie po małej łyżeczce przez dwa dni a w następnych dniach zwiększaj porcję i dojdź do 3 razy pod koniec tygodnia.
Gdy będą miały 4 tygodnie jedną porcję serka zamień na mięsko (najlepiej wołowe drobno posiekane). W kolejnym tygodniu wprowadź suchą karmę wcześniej namoczoną a w następnym zaczynają chrupać całkiem suchą.

To tak w skrócie.

Posted

przyda sie napewno.
Maluchy umyte,łóżko pościelone,pościel zmieniona,brzuszki pełne,ciepło w doopki i śpią sobie smacznie.
Zdjęć znów niemam bo...wypadł mi ten wyjazd z Deniskiem.
Ale obiecuje jutro będa na 10000000000%

Posted

tylko nie Balbinka...pechowe imie :roll: tak mi sie smutno kojarzy...

Martyno,Bento Kronen ma w ofercie papke do odchowu szczeniat.Własnie od trzeciego tygodnia
"Papka odchowowa BENTO KRONEN BABY służy przyzwyczajeniu szczeniaków do gotowej karmy. Po rozpuszczeniu BENTO KRONEN BABY w odpowiedniej ilości ciepłej wody powstaje bardzo smakująca szczeniętom papka. Przygotowuje ona w optymalny sposób system trawienny do karm stałych."