MartynaP Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 dzisiaj maluchy zjadły mięsko-bosz myslalam ze zjedza miske tak wcinały.Najadły sie i spały długo.Cyba to mleczko juz im nie wystarczało. Kiedy ja mam je zaczac ogłaszac? jak myslicie :roll: Quote
Fiona2008 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 myślę że najlepiej poczekać aż maluchy będą miały ok 6 7 tyg. ludzie zazwyczaj wolą szczeniaki, miejmy nadzieję że szybko znajdą dobre i odpowiedzialne domy Quote
MartynaP Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 myslalam tez zeby tak ok 2 miesiecy jak beda miały-boje sie ze niedam rady ich poszczepić :shake: Quote
Fiona2008 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 nic nie zaszkodzi jak poczekasz do 2 miesiąca (to mała różnica między 7 a 8 tygodni), w końcu maluchy muszą być zaszczepione:p:p:p Quote
MartynaP Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 no tak własnie-chcialabym je zaszczepic w wieku 6 tygodni i po 2 tygodniach juz do adopcji,czyli beda mialy ok 8 tygodni. Z tym szczepieniem to bedziemy chyba wołać cioteczki o pomoc :shake: Quote
jayo Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 MartynaP napisał(a):no tak własnie-chcialabym je zaszczepic w wieku 6 tygodni i po 2 tygodniach juz do adopcji,czyli beda mialy ok 8 tygodni. Z tym szczepieniem to bedziemy chyba wołać cioteczki o pomoc :shake: pierwsze i drugie odrobaczenie w wieku ok 6 tyg, potem szczepienie - trza zbierac kase.. wydaje mi sie, ze wydawac mozna dopiero ok tygodnia po pierwszym szczepieniu - a domek musi zaszczepic w wieku 12 tygodni drugi raz. Reszty nie pamietam :oops: Quote
jolek68 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 oj tak ;) kasę trza zbierać bo to tylko patrzeć jak będą mieć te 6 tygodni :lol: Quote
MartynaP Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 jayo napisał(a):pierwsze i drugie odrobaczenie w wieku ok 6 tyg, potem szczepienie - trza zbierac kase.. wydaje mi sie, ze wydawac mozna dopiero ok tygodnia po pierwszym szczepieniu - a domek musi zaszczepic w wieku 12 tygodni drugi raz. Reszty nie pamietam :oops: ja rozmawiałam z wetem (co prawda na gg) mowiła ze mozna je zaszczepic jak beda mialy 6 tygodni. One beda odrobaczone teraz-11.03 czyli puchata sunia bedzie miala 5 tygodni a astowata 4 tygodnie.Pozniej jak puchata bedzie miala 7 a astowata 6 to moga byc szczepione to bedzie 25.03. Nochyba ze poczekac jeszcze jeden tydzien. I tak nie oddam ich wczesniej niz po kwarantannie po pierwszym szczepieniu Wszystko sobie zapisalam i obliczalam bo bym zapomniala ktora ile ma i wogole :evil_lol: Quote
Fiona2008 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Martyna jestem pewna że o niczym nie zapomnisz :p:p:p maluszki muszą być zabezpieczone zanim trafią do nowych domków :):):) Będziesz je szczepić przeciwko wściekliźnie czy przeciwko wirusowym też?? Quote
jolek68 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Fiona2008 napisał(a):Martyna jestem pewna że o niczym nie zapomnisz :p:p:p maluszki muszą być zabezpieczone zanim trafią do nowych domków :):):) Będziesz je szczepić przeciwko wściekliźnie czy przeciwko wirusowym też?? o ile wiem to najpierw przeciw wirusom a dużo później od wścieklizny ;) Quote
MartynaP Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 jolek68 napisał(a):o ile wiem to najpierw przeciw wirusom a dużo później od wścieklizny ;) o tak najpierw wirusy siooo Dobra a tera mniej przyjemna sprawa-zaczynamy prosic cioteczki o pomoc finansowa bo przy okazji ważenia maluchow trzeba bedzie wytepic wszoły u kulkibo jest ich mnóstwo :shake: Czy ktoraś cioteczka wspomorze dzieciaczki grosikiem :roll: Quote
MartynaP Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 moje małe kobietki maja dziś święto :evil_lol: Quote
esperanza Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Bardzo prosimy o pomoc finansową. Dziś trafi do nas 5 chorych szczeniaków, a kasa pusta :-( Quote
MartynaP Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 ze swjego budrzetu daje 50 zł. tyle moge :-( Odrobacze je sama bo mam w domu zawiesine. Szczepienie wyniesie 110 zł. plus trzeba doliczyc te wszoły. Pojade do Formicy Quote
jayo Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 MartynaP napisał(a):ze swjego budrzetu daje 50 zł. tyle moge :-( Odrobacze je sama bo mam w domu zawiesine. Szczepienie wyniesie 110 zł. plus trzeba doliczyc te wszoły. Pojade do Formicy Martynka, dzieki za wsparcie maluszkow !! przede wszystkim Twoim czasem i sercem.. Ale datki potrzebne - Martyna - decyduj czy na Twoje czy lecznicy czy Stowarzyszenia, najwygodniej chyba na Twoje - to od razu oplacisz szczepienia..:oops: Quote
jolek68 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 niestety ale szczeniaki początkowo to spory wydatek :crazyeye: nie wiem tylko dlaczego tak mało dziś cioteczek :shake: Quote
MartynaP Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 jayo napisał(a):Martynka, dzieki za wsparcie maluszkow !! przede wszystkim Twoim czasem i sercem.. Ale datki potrzebne - Martyna - decyduj czy na Twoje czy lecznicy czy Stowarzyszenia, najwygodniej chyba na Twoje - to od razu oplacisz szczepienia..:oops: mnie to bez różnicy-w tym tygodniu maluchy musza odwiedzic weta bo trzeba je zwazyc i podac cos na wszoły jesli juz mozna bo naprawde jest ich bardzo duzo :shake: I chyba w przyszłym bedzie szczepienie ;) Takze prosimy o wsparcie :modla: Quote
jolek68 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 na insekty to chyba wszystko powyżej 6 tygodni :shake: a kąpać ich też chyba jeszcze nie można :hmmmm: Quote
MartynaP Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 jolek68 napisał(a):na insekty to chyba wszystko powyżej 6 tygodni :shake: a kąpać ich też chyba jeszcze nie można :hmmmm: dziś ja porządnie wyczesałam bo juz jej to dokucza-drapie sie i piszczy. Wyczesałam cała garść sierści a wszoły to dosłownie się sypały. Męczy sie biedulka bo ja to swędzi :shake: Kto wspomorze maluchy grosikiem-pod koniec tygodnia musimy jechać do weta. Prosimy :roll: Quote
jayo Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Moze juz da sie pozbyc tych wszolow okropnych... moze sa takie uniwersalne odrobaczacze, co cale pasqdztwo zabijaja :-) Quote
MartynaP Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 ja mysle ze juz mozna je ogłASZAĆ-same jedza sa juz w sunie samodzielne,teraz beda po drugim odrobaczeniu a mysle ze zaszczepic moze ich nowuy domek.Ja zaloze im ksiazeczki Quote
esperanza Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Zrób im proszę nowe zdjęcia w tym tygodniu, wystawimy psiaki na allegro. Ile teraz ważą i mierzą? Quote
Recommended Posts