Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ada-jeje']Tymczasem ja o tej dziupli wiedzialam juz w sierpniu, kiedy bylo tam zaledwie 4 psy, KTOZ tez juz wtedy wiedzial, na co czekal?[/QUOTE]
Pewnie na to , aż dziupla się zapełni w stopniu uzasadniającym podjęcie interwencji ;)
Myśląc logicznie posiadanie 4 psów nie jest niczym niezwykłym i zabronionym , a pani K. chyba nie ma zakazu posiadania zwierząt .

Posted

[quote name='Ada-jeje']Tymczasem ja o tej dziupli wiedzialam juz w sierpniu, kiedy bylo tam zaledwie 4 psy, KTOZ tez juz wtedy wiedzial, na co czekal?[/QUOTE]

no to czemu nie działałaś ??? na co czekałaś?????

Posted

Nie ma bata na tę kobietę??
a swoją drogą, co to znaczy "Psy zostały zabezpieczone przez Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami i zostaną ...."
zostały zabrane? 20 sztuk?
Czy ja dobrze widzę, tak był też jamnik?....

Posted

Malagos pewnie psy pojechały do krakowskiego schroniska , nie mogę pojąć tego , ze ta kobieta dalej znęca sie nad psami, za jakiś czas to mieszkanie wyglądałoby jak na ul. Pawiej poprzednie lokum tej pani.

Posted

A skąd ona bierze te psy? Tak sobie sama z ulicy zbiera? Tak za darmo i jeszcze musi je żywić? A może jednak nadal czerpie z tego kasę?
Puszczam wodze fantazji - może z hyclem jakimś współpracuje i dzielą się kasą ?
Nadal nie wierzę w jej chorobę psychiczną!! Proceder kasy za psy, przecież już "przećwiczyła" na gminach!! Ciekawa jestem jak się sprawa zakończy /ta z Pawiej!/ bo powinna być oskarżona o wyłudzanie pieniędzy z gmin!!! A potem z UOZ.

Szkoda, że ten ostatni przypadek nie jest opisany w prasie!!! Kto zagląda na stronę KTOZ, oprócz "ludzi z branży"?
To trzeba bardziej nagłośnić, aby Anna K. dokładnie zapisała się w pamięci społecznej!
Jeszcze jedno - czy ona nadal pełni funkcję prezesa fundacji????? Przecież ma wyrok prawomocny!

Posted

[quote name='elaja']Pewnie na to , aż dziupla się zapełni w stopniu uzasadniającym podjęcie interwencji ;)
Myśląc logicznie posiadanie 4 psów nie jest niczym niezwykłym i zabronionym , a pani K. chyba nie ma zakazu posiadania zwierząt .[/QUOTE]
z ta wypowiedzia sie zgadzam, tylko dlaczego nie bylo TV, w koncu to jest ciag dalszy, dzialan tej kobiety, ktora byla zatrzymana i opuscila areszt za poreczeniem. Powinna tam trafic spowrotem, az do ukonczenia procesu, moze sie okazac ze KTOZ, nie upilnuje tej baby.

Posted

skoro Uwaga puściła temat, to pilnują kontynuacji i raczej powinni puścić dalszą część, jak już do nich dojdzie info, co się dzieje. tak myślę. tym bardziej, że dziennikpolski24 opublikował info, więc jest oficjalne doniesienie, a nie 'forumowe plotki'.

Posted

to, że Ty o tym wiedziałaś, to nie znaczy, że reporterzy Uwagi również - ja bym tego ot, tak, nie skreślała, tu potrzebne są konkrety, żeby puścić program w Polskę, a nie domysły,bo jeśli okazałoby się, że babsztyl nie łamie prawa trzymając np. 4 psy, to jaka to byłaby rzetelność dziennikarska?

a odnośnie moralnej oceny, to się każdy domyśla, że te babsko nie powinno się nigdy zbliżyć do żadnego zwierzęcia.

mnie, bardziej od 'opieszałości' mediów, irytuje tutaj wymiar sprawiedliwości i szeroko rozumiana 'biurokracja'. specjalnie to delikatnie napiszę.

Posted

[quote name='Pani Profesor']

a odnośnie moralnej oceny, to się każdy domyśla, że te babsko nie powinno się nigdy zbliżyć do żadnego zwierzęcia.

mnie, bardziej od 'opieszałości' mediów, irytuje tutaj wymiar sprawiedliwości i szeroko rozumiana 'biurokracja'. specjalnie to delikatnie napiszę.[/QUOTE]
Przeczytalas z uwaga ten artykul?

Posted

[quote name='elaja']Trochę szerzej o problemie http://www.dziennikpolski24.pl/pl/aktualnosci/kraj/1291346-podejrzana-opieka-nad-czworonogami.html

I tak właśnie wygląda stanowisko organizacji, która ma aspiracje do "palmy pierwszeństwa" w Małopolsce.
U Pałki nie jest źle, Racławice też cacy, gminy nie muszą dociekać za jakie psy płacą - smutne to!
Prawo nie nakazuje, ale również nie zakazuje,, to naciskanie na gminy, aby rzetelnie podeszły do tematu jest powinnością organizacji i to wszystkich!
Taka wypowiedź w prasie brzmi jak złośliwość i podpowiedź dla gmin - jak się was będą czepiać i nudzić pismami, powołajcie się na wypowiedź prawnika KTOZ!
Gratuluję dobrego samopoczucia w spełnianiu misji!