Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mają dwa - trzy miesiące... Jest Ich pięcioro...
Są kochane, i nie rozumieją co się dzieje wokoło...
No bo skąd takie maleństwa mogą wiedzieć, że nie powinny żyć w takich warunkach??
Że powinny biegać co sił po podwórku, a nie siedzieć zamknięte w ciemnej komórce...
Że świerze powietrze powinny nabierać w płucka i się nim degustować... A nie podchodzić do szpary w drzwiach i wąchać z zaciekawieniem 'nowy zapach' - zapach świeżego powietrza...
Że powinny spać w łóżeczkach, pod kołderkami - w ciepełku! A nie we własnych odchodach przytulone do siebie,żeby mróz ciałka nie mroził...
Że już o jedzeniu ani nie wspomnę... Bo karmione są wszelkimi odpadkami, a powinny wcinć witaminki tak potrzebne maluszkom do prawidłowego rozwoju...
Człowieka widzą tylko przez szparkę w drzwiach, albo jak uchyla drzwi, żeby jakieś ochłapy rzucić...
I tylko te właśnie ochłapy trzymają te maleństwa na tym świecie...

Ich warunki życia są poprostu TRAGICZNE! Błagamy o pomoc w znalezieniu chociaż tymczasów dla tych dzieciaków...
Spójrz w te oczka... One tak bardzo potrzebują człowieka...

POMOC potrzebna PILNIE!

O szczeniorach wiem od Oivii z Fundacjii Przyjaciele dla Zwierząt.

Tel: 602 380 777

Posted

O matko Klaudus....
Straszliwe to jest!brak mi słów.
Jak w ogole do nich dotarłaś????
Mam bliską osobę chętną na włochatego szczenorka co prawda bardzo ale zademonstrujue maleństwa:placz:

Posted

Diana79 zalatwia transport do nas z Katowic dla rodzinki ze schronu. Moze sie z nia skontaktujecie. Gdyby byl transport, wzielibysmy malce do nas. ( Odrobaczone, odpchlone i zaszczepione - przynjamniej raz na wirusowki)

Posted

jak można takie maluchy od świata odcinać :shake:
przecież one tam ledwo co mogą się obrócić :placz:
biedne, małe, kudłate kuleczki .. takie słodziutkie są :loveu:
w górę maleństwa!
po domki najlepsze na świecie!
byle szybko :roll:

Posted

Odnoszę wrażenie, że już te zdjęcia widziałam, już wiem. Te szczeniaki sa chyba w Zakopanem. Albo w okolicy. Jeśli Oliwia wie więcej, niech zadziała. Nie wiadomo gdzie dokładnie psy są, są tylko ich zdjęcia, zresztą sprzed około 3 tygodni. Nie da się zrobić nic, jeśli one będą tam gdzie sa, a nikt z okolicy tam nie podjedzie. To jest teren działania KTOZu. Czyli tytuł jest mylący.

Posted

MartynaP napisał(a):
pilnie tymczas!!!!

Dzięki Martynko za info.. Niestety, nie pomogę :-( nie teraz... W przyszłym tyg przyjadą do mnie 2 zamojskie malce, jeden z rozszczepem noska, nie wiadomo czy przeżyje.. jest taka maleńka :placz:

Posted

Szczeniaki jeszcze są w tym obleśnym miejscu, ale na dniach zostaną przewiezione do Katowic.
Dlatego pilnie szukamy DT, bo jak już maluchy będą przebadane, zaszczepione, odrobaczone to nie ma ich gdzie dać...

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Szczeniaki jeszcze są w tym obleśnym miejscu, ale na dniach zostaną przewiezione do Katowic.
Dlatego pilnie szukamy DT, bo jak już maluchy będą przebadane, zaszczepione, odrobaczone to nie ma ich gdzie dać...

dzięki za info. Ja dt nie dam, ale jeżeli ktoś będzie mieszkał w pobliżu mnie to mogę dowieżć

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Jeśli nie jestem za daleko może mogłabym pomóc :hmmmm:?