koss Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 NECZKA -wiem,ze to Ty masz AXELA na głowie,ze poza tym ,jak kazdy -pełno innych spraw...i prosze nie odbieraj mojego dopytywania sie jako ataku na Twoja osobę ale....nie mozna go tak zostawic,bez diagnozy ,leków, w boksie, przerazonego..to czyste okrucieństwo :-(.. a jezeli cos juz zaradzono to bardzo przepraszam ...po prostu cierpnę na myśl o jego cerpieniu i lęku (pisałam -miałam psa z padaczka -wiem jaki horror pies przezywa-mój czołgał sie do mnie,jeżeli w pore nie rozpoznałam symptomów...):-( Quote
Gosiapk Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Neczka ma pod opieką wiele psów, tylko DT lub DS zadba o prawidłowe zdiagnozowanie i leczenie. To zadanie dla nas! Znaleźć dom, chociażby płatny DT! Quote
koss Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Z całym szacunkiem ..ale mozna i inaczej ,wadoptowałam zagrozonego amputacją piesa..poniewąz ,dziewczyny ze schrony b. dokładnie go zdjagnozoawały, z taką pełną informacją szukałam domku -pisząc o wszystkim bardzo uczciwie- Łatek ma swój cudowny dom, komfortowa opieke.., i nie tylko o to chodzi. Na Boga- pies wymaga leczenia na cito -mam zacytowac, co pisano na watku o jego cierpieniu- przeciez domki nie spadaja z nieba, o czym zapewne wiesz duzo lepiej ode mnie- czyli ma czekac na hipotetyczny domek -nieleczony???????...,tak mam to rozumieć..Bardzo CIĘ przepraszam ale to absurdalne i okrutne ... Przepraszam,za ostre słowa ...ale taka jest prawda: pies -chory, cierpiacy nieleczony ..czeka ....na domek, a powinien w pierwszej kolejnosci czekać w kolejce do specjalisty..:oops: Quote
Neczka Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Jutro obiecuję na wszystko odpisać, wybaczcie, ale dziś już padam po schroniskowym dniu... :sleeping: Quote
figa33 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 fakt , on potrzebuje pomocy lekarskiej...a może ma? Quote
Neczka Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Axelek przebywa w Orzechowskim schronisku /k. Przemyśla ;) Nie pisałam o tym, bo czasami, gdy ktoś przeczyta na ogłoszeniu, że psiak jest na 2 końcu Polski, to zniechęca się i w ten sposób psina traci szansę... a przecież transport to nie problem... Psina jest teraz w boksie, jest wypuszczany na wybieg, od czasu, kiedy jest w tym boksie, jak dotąd nie zdarzyło mu się dostać ataku... uff... Wiem, że kierownik i weterynarze zrobili wszystko co w ich mocy, aby zdiagnozować u Axla cokolwiek... ale naprawdę niewiele da się stwierdzić "tak z zewnątrz" a badania krwi etc. nic nie wykazują... Wiem, że Axel jest dla Was ważny nie mniej niż dla mnie i nie zostawicie go bez pomocy. Wszystko jak na dzień dzisiejszy jest już w porządku, psiak czuje się już dużo lepiej, ataki jak pisałam wyżej - ustały. Padaczka to nie była/ nie jest, bo weci zajmujący się Axlem są naprawdę dobrzy i jestem pewna, że zdiagnozowaliby to... Szukamy dla psiaka DT/DS, gdzie mógłby całkowicie odżyć po tych wszystkich cierpieniach ostatnich kilku miesięcy... Quote
maarit Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Bardzo się cieszę, Axelek czuje się lepiej... Szukamy mu więc domciu... Quote
majka50 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Dzień dobry piesku . Co dzisiaj słychać u Ciebie??????????:loveu: Quote
Maszaberla Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 SZPiLKA23 napisał(a): Jaka to sliczna psina i jest chyba niezbyt duzy, biedak jak mu znalezc dom, nie mam pomyslu:oops: Quote
SZPiLKA23 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Tak Axselek jest małym psiakiem takim do kolana i bardzo drobniutkim Quote
Neczka Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 A to jeszcze jesienne zdjęcie, kiedy Axelek miał jeszcze "więcej życia" w sobie... Kolega z 1 planu - Tygrys, pojechał wczoraj do nowego, świetnego domku, a A Axel i Beza (beżowa) wciąż czekają... Wogóle, to mam wrażenie, że po tych ostatnich wydarzeniach, Axel coraz to bardziej lgnie do nas i szuka kontaktu... Quote
Maszaberla Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Neczka napisał(a):A to jeszcze jesienne zdjęcie, kiedy Axelek miał jeszcze "więcej życia" w sobie... Biedna psina, jakie cudowne zdjecie... Quote
Neczka Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Taka dziś cisza u Axelka...:shake: Telefon też zamilkł :-( Quote
maarit Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 tak - pieskowi sie polepszyło to telefon zamilkł:-( No ale dobrze że mu się polepszyło:roll: Quote
majka50 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Psinko kochana zdrówka i domku Ci życzę:loveu: Quote
SZPiLKA23 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Axel biegła dzisiaj po wybiegu jest troszke niesmiały ale przebywanie z człowiekiem wyraznie sprawia mu przyjemnosc Quote
SZPiLKA23 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Jest strasznie milutki a wybieg wyraznie mu sie podoba Quote
Maszaberla Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Jak sie czuje Axelek? Rozumiem ze ataki ustaly? Quote
Recommended Posts