Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NECZKA -wiem,ze to Ty masz AXELA na głowie,ze poza tym ,jak kazdy -pełno innych spraw...i prosze nie odbieraj mojego dopytywania sie jako ataku na Twoja osobę ale....nie mozna go tak zostawic,bez diagnozy ,leków, w boksie, przerazonego..to czyste okrucieństwo :-(.. a jezeli cos juz zaradzono to bardzo przepraszam ...po prostu cierpnę na myśl o jego cerpieniu i lęku (pisałam -miałam psa z padaczka -wiem jaki horror pies przezywa-mój czołgał sie do mnie,jeżeli w pore nie rozpoznałam symptomów...):-(

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z całym szacunkiem ..ale mozna i inaczej ,wadoptowałam zagrozonego amputacją piesa..poniewąz ,dziewczyny ze schrony b. dokładnie go zdjagnozoawały, z taką pełną informacją szukałam domku -pisząc o wszystkim bardzo uczciwie- Łatek ma swój cudowny dom, komfortowa opieke.., i nie tylko o to chodzi.
Na Boga- pies wymaga leczenia na cito -mam zacytowac, co pisano na watku o jego cierpieniu- przeciez domki nie spadaja z nieba, o czym zapewne wiesz duzo lepiej ode mnie- czyli ma czekac na hipotetyczny domek -nieleczony???????...,tak mam to rozumieć..Bardzo CIĘ przepraszam ale to absurdalne i okrutne ...
Przepraszam,za ostre słowa ...ale taka jest prawda: pies -chory, cierpiacy nieleczony ..czeka ....na domek, a powinien w pierwszej kolejnosci czekać w kolejce do specjalisty..:oops:

Posted

Axelek przebywa w Orzechowskim schronisku /k. Przemyśla ;)
Nie pisałam o tym, bo czasami, gdy ktoś przeczyta na ogłoszeniu, że psiak jest na 2 końcu Polski, to zniechęca się i w ten sposób psina traci szansę... a przecież transport to nie problem...

Psina jest teraz w boksie, jest wypuszczany na wybieg, od czasu, kiedy jest w tym boksie, jak dotąd nie zdarzyło mu się dostać ataku... uff...
Wiem, że kierownik i weterynarze zrobili wszystko co w ich mocy, aby zdiagnozować u Axla cokolwiek... ale naprawdę niewiele da się stwierdzić "tak z zewnątrz" a badania krwi etc. nic nie wykazują...

Wiem, że Axel jest dla Was ważny nie mniej niż dla mnie i nie zostawicie go bez pomocy. Wszystko jak na dzień dzisiejszy jest już w porządku, psiak czuje się już dużo lepiej, ataki jak pisałam wyżej - ustały.
Padaczka to nie była/ nie jest, bo weci zajmujący się Axlem są naprawdę dobrzy i jestem pewna, że zdiagnozowaliby to...

Szukamy dla psiaka DT/DS, gdzie mógłby całkowicie odżyć po tych wszystkich cierpieniach ostatnich kilku miesięcy...

Posted

A to jeszcze jesienne zdjęcie, kiedy Axelek miał jeszcze "więcej życia" w sobie...

Kolega z 1 planu - Tygrys, pojechał wczoraj do nowego, świetnego domku, a A Axel i Beza (beżowa) wciąż czekają...

Wogóle, to mam wrażenie, że po tych ostatnich wydarzeniach, Axel coraz to bardziej lgnie do nas i szuka kontaktu...