Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agaga21 napisał(a):
jednorazowo czy miesięcznie?:cool3:

karolcia, jak spacerki? jak postępy granda?

Jednorazowa.

Spacerki dobrze! Postępy są.. ;) Już daje sobie spokojnie założyć kaganiec, komendy też ładnie robi. Szkoleniowcem nie jestem ale jak dla mnie idzie nam dobrze. Nie ma mnie w Koninie do niedzieli. Szkoda po teaz przez tydzień nie będzie miał kto z nim chodzić. Ale jak wróce to nadrobimy...

Kocham tego psiaka coraz bardziej hehe :loveu:

• 4 weeks later...
Posted

Czy ktoś się orientuje kiedy wraca Karolcia? kontaktowała się ze mną pani zainteresowana adopcją Granda. Podałam jej numer telefonu do schroniska i do Karolci, ale pani prosiła o meila, bo na razie jest w Berlinie, dopiero za 2 tygodnie wraca do Polski\. Czy jakaś inna wolontariuszka z Konina moglaby się z panią skontaktować?

Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):
Napisałam już PW. Już wróciłam, Jutro będzie spaceros dłuuuuuuuuuuugi, nie mogę się doczekać. Chłopina pewnie za mną tęsknił ;) :razz:

Oj napewno tesknil. A my czekamy na wiesci i foty.;)

Posted

A więc chłopaczek był na spacerze.. kochany! Tak się cieszył..
Nie zrobiłam niestety zdjęć bo zapomniałam aparatu wziąść na spacer, ale nie skupiałam się na fotach tym razem tylko na tym by chłopaka wybiegać i wyszaleć.... no i udało się hehe ;) Wiadomo że ma większe możliwości i pewnie jeszcze by szalał całe dnie, ale i tak rozruszał łapiny...

Znów bawiłam się w nauke z kijem... Nie wiem chciałam żeby puszczał kija kiedy proszę i nie brał go kiedy nie daje znaku i nie zachęcam go. Bo takto albo się szarpie ze mną i nie chce puścić, albo skacze i łapie nie patrzy czy kija, czy coś innego..
Wychodzi mu to. Jest mądry naprawdę. Ale dałam mu dziś skakać jak chce :eviltong: Ma za dobrą panią.

Posted

Nie ma chłopak szczęścia, jest chętna na niego 20 letnia dziewczyna z Berlina. Mieszka z przyjaciółmi, nie pracuje. W domu są psy, ( a przecież on ich nie toletuje :( ) i dziecko (chodzi do 4 klasy)....

:-(

Posted

A więc wieści..

Pierwsza to taka, że dziś znalazłam fajne miejsce na prace z Grandem, wiedziałam o nim ale nigdy nie chciało mi się tam iść, dziś coś mnie podkusiło i poszłam, fajnie tam, taki jakby wielki plac wysypany piaskiem, wkoło drzewa.. Zero psów, ludzi, kusiło mnie by chłopaka tam spuścić (w kagańcu), ale mam jeszcze obawy.:roll:
Psiak jest kochany.
Planuje niedługo wziąść go na działke, żeby sobie pobiegał, ale mam jeszcze do załatania dziury, więc nie wiem kiedy to nadejdzie, mam nadzieje, że w przeciągu, tyg, max 2.

Dwa dni temu dostał kostęczkę od Ani. Cóż za widok, mówię wam, wziął ją i co sekundke podbiegał pokazywał co ma, taka radość, tak cieszyło oczy, małe dziecię. :loveu::loveu: kochany!!!

Posted

no właśnie...dlaczego?
czy grand ma nadal ogłoszenia i allegro?
może trzeba zmienić tekst i zdjęcia(bo przecież grand się bardzo zmienił!!!)?
wydaje mi się że zrobił się z niego fajny psiak a wydawało sie na początku że "mało adopcyjny". teraz już chyba spokojnie mógłby iść do domku:razz:

Posted

agaga21 napisał(a):
no właśnie...dlaczego?
czy grand ma nadal ogłoszenia i allegro?
może trzeba zmienić tekst i zdjęcia(bo przecież grand się bardzo zmienił!!!)?
wydaje mi się że zrobił się z niego fajny psiak a wydawało sie na początku że "mało adopcyjny". teraz już chyba spokojnie mógłby iść do domku:razz:

Tak to prawda, ale mimo to potrzebuje konsekwentnej ręki, taką jak moja np. ;) :loveu: hehe

Dziewczyny gdybym tylko mogła.. no ale co ja zrobię :-( Daje mu tyle od siebie ile mogę. Zaraz przysiąde i ładnie przerobie pierwszy post.